Inevitabilul s-a produs! Alexandru Pelici o preia mai repede pe Ripensia, însă abia de luni. Cine conduce echipa timișoreană în meciul de vineri cu FC Argeș

Anda DELIU, Marius ANGHEL 30 Oct. 2018, 18:35 Campionat
Inevitabilul s-a produs! Alexandru Pelici o preia mai repede pe Ripensia, însă abia de luni. Cine conduce echipa timișoreană în meciul de vineri cu FC Argeș

Rezultatele slabe obținute în acest sezon și clasarea în acest moment pe loc retrogradabit au făcut ca cei de la Ripensia să-și modifice planurile. Alexandru Pelici, care ar fi urmat să preia echipa din ianuarie, deși fusese prezentat oficial în urmă cu două săptămâni, pe 17 octombrie, va intra în „pâine” de luni, 5 noiembrie, după meciul cu FC Argeș. Directorul sportiv Radu Suciu n-a mai apărut deloc la antrenamentele echipei roș-galbene.

Căderea echipei pe locul 16, dar, probabil, și abordarea cu șase fundași de meseriei a partidei cu Aerostar Bacău, pierdută cu 0-2, au făcut ca Radu Suciu să nu se mai ocupe de luni de antrenamentele roș-galbenilor. Jucătorii se pregătesc pentru partida de vineri, cu FC Argeș, cu Iulian Munteanu, care va sta și pe bancă la meciul din etapa a 15-a. Va fi însă „necalificat”, cum era și Suciu, deoarece nu are licențele necesare la acest nivel, și, probabil, va figura tot ca director sportiv.

Pelici a fost convins de conducere să preia oficial echipa de luni, 5 noiembrie, pentru a produce un șoc de acum, fiindcă în iarnă ar putea fi prea târziu.

„Noul antrenor principal al Ripensiei UVT, Alexandru Pelici, își va începe mandatul mai devreme. Deși, inițial, 1 ianuarie 2019 fusese programată ca fiind data la care tehnicianul timișorean va prelua frâiele grupării roș-galbene, aceasta a fost devansată. Pelici va lua loc pe banca lui Ripi începând de luni, 5 noiembrie. Săptămâna viitoare, clubul nostru va organiza o conferință de presă în care îl va prezenta pe noul antrenor principal.
Până atunci, de pregătirea formației noastre în vederea confruntării din runda a 15-a a Ligii a II-a, cu FC Argeș, de vineri, 2 noiembrie, se va ocupa antrenorul secund Iulian Munteanu.

În altă ordine de idei, clubul nostru dorește să-i adreseze mulțumiri directorului sportiv Radu Suciu, cel care a pregătit Ripensia UVT din etapa a VI-a încoace”, anunță clubul Ripensia printr-un comunicat de presă.

Suciu considera că decizia inițială a lui Pelici era înțeleaptă

Acum zece zile, după remiza cu „U” Cluj, (1-1), Suciu spunea că e bine că Pelici preia echipa abia din ianuarie. „Mie mi se pare o decizie înțeleaptă din punctul lui de vedere. Și eu făceam la fel, pentru că este foarte greu să preiai o echipă în timpul campionatului. Nu ai timp să îți aduci jucători care se potrivesc la ce stil vrei sau măcar să-i cunoști pe cei pe care îi ai la dispoziție, și apoi să implementezi ceva, ai nevoie de o pregătire cu meciuri amicale. Noi vom ține legătura cu el și tot ce vom face vom face în așa fel încât să ne apropiem de linia pe care dorește să o impună de la 1 ianuarie”, puncta directorul sportiv.

Cel mai probabil, Suciu va rămâne în cadrul clubului, deși în anunțul de pe site-ul echipei nu se precizează clar acest lucru.

Cu doar 13 puncte acumulate în primele 14 etape, Ripensia se află pe locul 16, retrogradabil, însă e la egalitate cu SSC Farul, prima aflată deasupra zonei roșii. Timișoarenii joacă următorul meci vineri, de la ora 18:00, pe „Dan Păltinișanu”, cu FC Argeș (locul 5 cu 28 de puncte).

În acest sezon, în primele cinci etape, Ripensia a fost antrenată de Ciprian Urican, iar de atunci și până acum locul său a fost ocupat de directorul sportiv Radu Suciu (etapele 6-14). Acest lucru a fost posibil, deoarece Urican a rămas antrenor în acte încă la club. Conform regulamentului, o echipă nu are voie să stea mai mult de o lună fără antrenor principal, iar Suciu nu deține licență pentru a ocupa acest post în Liga 2.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 30 Oct. 2018, 18:35 Campionat
Pe aceeași temă