„Înapoi în Liga 1”. Anunțul făcut de Concordia Chiajna, după retrogradare. Ilfovenii și-au numit deja un nou antrenor și un director sportiv

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Jun. 2019, 12:48 Actualizat: 06 Jun. 2019, 13:38 Campionat

Deși tot mai multe voci o dădeau ca și desființată după retrogradarea din Liga 1, având în vedere problemele de sănătate ale primarului Mircea Minea, principalul finanțator, Concordia Chiajna a anunțat în această dimineață că are planuri mari pentru noul sezon. Gruparea ilfoveană se pregătește să joace în campionatul Ligii 2 după opt ediții în prima ligă și a început să facă schimbări.

Pe banca tehnică, Adrian Falub a fost înlocuit cu Laurențiu Diniță (44 de ani), în timp ce director sportiv a fost instalat Cristian Bălașa (46 de ani), fost antrenor și mai apoi director sportiv la FC Aninoasa, în Liga 3. 

Ilfovenii anunță că au ca obiectiv promovarea și că nu vor exista probleme în noul sezon. „Înapoi în Liga 1. CS Concordia Chiajna și-a stabilit deja ca obiectiv clar revenirea pe prima scenă fotbalistică. Tehnicianul Laurențiu Diniță, Directorul sportiv Cristian Bălașa și noul staff tehnic au aceeași dorință arzătoare și se încadrează perfect în viziunea clubului pentru realizarea obiectivului propus”, a anunțat Concordia pe site-ul oficial.

Noul antrenor al Concordiei, Laurențiu Diniță, a fost ultima dată antrenor secund la Sportul Snagov în mandatul lui Eugen Trică, însă a plecat de la echipă cu câteva etape înainte de finalul sezonului. Fostul atacant al celor de la Sportul, Steaua sau Chiajna a mai antrenat ca principal echipele Concordia Chiajna, ACS Berceni, Dinamo II, CS Balotești și Dinamo U19.

Adrian Falub, șocat de probleme de la Concordia Chiajna!


Imediat după înfrângerea de campionat din ultima etapă, împotriva lui Gaz Metan, Adrian Falub încă nu știa cum va arăta viitorul său, dar susținea că echipa din Chiajna nu va avea de suferit odată retrogradată în Liga 2.

„Am avut prea multe probleme ca să ne putem salva de la retrogradare. Mi-am asumat totul, dar trebuie să-și asume și jucătorii. Niciodată în cariera mea nu am mai întâlnit atâtea probleme decât aici. Sunt jucători care s-au antrenat puțini, au avut accidentări pe care nimeni nu le înțelegea.

Din ce am discutat cu președintele sunt sigur că acest cub e bine organizat, e stabil și poate fi un club puternic în sezonul Ligii 2. Am avut o discuție cu domnul președinte și vom vedea ce va fi. Eu sunt antrenor, îmi place să antreneze, e prima dată când nu-mi îndepinesc obiectivul. Cred că anul viitor va fi o mică Liga 1 în sezonul următor al Ligii 2. Nu mi-am putut imagina aceste lucruri care s-au întâmplat aici. Vreau să mă duc acasă și vedem ce va fi”, a spus Falub.

Primarul, bolnav: „Nu-l mai interesează fotbalul. E grav”


Primarul Chiajnei, Mircea Minea, membru ALDE, suferă, conform surselor ProSport, de cancer pulmonar. Edilul reprezintă și instituția care „pompează” bani în echipa locală, Concordia. Site-ul cancan.ro a anunțat că Minea a fost inclusiv la o clinică din SUA, dar nici specialiștii de acolo nu i-au oferit mari speranțe. „Minea suferă de o boală gravă. A fost inclusiv în America pentru tratament. De unde a revenit pentru că lucrurile sunt foarte complicate. E grav! Tocmai din acest motiv nu-l mai interesează fotbalul. Este și normal. Acum are alte priorități. Sănătatea este, clar, pe primul plan. Domnul primar încă mai speră, dar…”, a declarat pentru sursa citată un personaj din anturajul edilului din Chiajna.

De asemenea, sursele ProSport susțin că înainte de a ajunge în SUA, Mircea Minea a fost și la o clinică din Viena pentru a efectua un set complet de analize, după care a dorit o doua părere specializată din partea medicilor de la Acibadem, un spital din Turcia.

Cei din club au aflat și ei despre problemele primarului, cel care se asigura ca jucătorii și stafful tehnic să aibă salariile plătite la zi. Dar, de când edilul are probleme de sănătate, au început să apară și problemele financiare, acum vorbindu-se de întârzieri ale lefurilor cu până la trei luni.

Minea e primar în Chiajna din 1996 și este unul dintre cei mai bogați edili, ziariștii de la jurnalul.ro dezvăluind în trecut că are un adevărat domeniu în localitate și-n plus ar deține o groapă de gunoi, o crescătorie de pui și un adăpost pentru câini.  

În 2018, ProSport scria despre sumele alocate Concordiei de către primărie: 1.000.000 de euro din cele 2.800.000 de euro cheltuite în total de comună în primele 3 luni ale anului 2018. În procente, asta înseamnă că 36,3% (peste o treime) din banii Chiajnei s-au dus, în intervalul ianuarie-martie 2018, la sport – și, în principal, la fotbal.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Jun. 2019, 12:48 Actualizat: 06 Jun. 2019, 13:38 Campionat
Pe aceeași temă