În iarbă sau în culise?

Daniel Lup 28 Apr. 2009, 14:26 Campionat

Cu opt runde înaintea liniei de sosire, tehnicienii celor două grupări ardelene cu șanse la promovarea în Liga I au stări de spirit diferite. Falub nu se mai teme de nimeni și nimic, în timp ce Bodea se sperie de luptele din culise.

Primele două clasate din Seria de Vest a ligii secunde, Unirea Alba Iulia și FCM Tg. Mureș, visează cu ochii deschiși la soarele primului eșalon, însă doar în tabăra noului lider, Unirea lui Adi Falub, domnește liniștea. La Tg. Mureș, după eșecul de duminică de la Vânju Mare, pus de “portocalii” în cârca arbitrului Zoltan Erdei, antrenorul Cosmin Bodea se teme că bătălia pentru promovare va fi decisă în culise, nu în iarbă. „Eu am tot spus că nu mă tem de jocurile de culise, dar, după ce am pățit la Vânju Mare, încep să am emoții mari. Arbitrul și-a bătut joc de noi. Ne-a anulat un gol valabil, n-a dat fault la primul lor gol și a inventat și un penalty pentru Drobeta. Eu aș vrea ca așa ceva să nu mai întâmple și, asemeni nouă, și celelalte formații care se bat pentru Liga I să joace doar pe teren”, se plânge Bodea, a cărui echipă are cel mai dificil program dintre toate cele cinci pretendente la promovare.

În schimb, după 3-1 la Arad, cu ACU, victorie care a readus-o pe Unirea în fotoliul de lider, lui Adrian Falub i-a revenit culoarea în obraji. „De acum, nu mai depindem de nimeni. Eu nu cred că, dacă ești bun, te poate opri cineva să promovezi. Un campionat are 34 de etape și sunt foarte multe puncte puse în joc. Trebuie însă să rămânem concentrați și, așa cum nu am făcut înmormântare după eșecul de la Pitești, cauzat de greșeli mari de arbitraj, așa nu trebuie să facem nici nuntă după victoria de la Arad”, a susține Falub, tehnicianul echipei cu cel mai facil țintar în ultimele 8 etape, dintre cele cinci candidate la Liga I.

 

"Primele cinci clasate se vor bate la promovare. Eu tot ce vreau este ca Unirea să ajungă în Liga I"

Adrian Falub, antrenor Unirea Alba Iulia

 

"Vom face memoriu împotriva brigăzii de arbitraj care a oficiat la Vânju Mare. Și-au bătut joc de noi"

Cosmin Bodea (foto mic), antrenor FCM Tg. Mureș

 

 

 

 

 

 

Daniel Lup 28 Apr. 2009, 14:26 Campionat
Pe aceeași temă