În așteptarea lui „Wenger Pelici”, Radu Suciu vorbește despre o analiză la rece pentru înfrângerea Ripensiei cu Chindia

Anda DELIU, Marius ANGHEL 07 Oct. 2018, 14:14 Campionat
În așteptarea lui

Inevitabilul s-a produs și Ripensia Timișoara a ajuns pe loc retrogradabil, 16. Bănățenii au pierdut cu 4-2 pe terenul Chindiei, sâmbătă, în etapa a 10-a. Planurile conducerii pentru numirea noului antrenor la începutul săptămânii următoare par să se complice din moment ce Alexandru Pelici a scos o remiză cu Hermannstadt pe terenul Craiovei (1-1), întrucât „Pelicanul” era în pole-position să preia clubul roș-galben.

De când Radu Suciu a preluat-o, pentru a treia oară în două sezoane, ca interimar, Ripensia a făcut patru puncte, un egal cu Sportul Snagov și o victorie chinuită cu CS Balotești. Ulterior, au venit trei înfrângeri, cu Pandurii, Metaloglobus și Chindia. După eșecul cu Ripensia, directorul sportiv crede că problema e lipsa de curaj a jucătorilor.

„Este evident faptul că am întâlnit o echipă bună, dar asta nu-i o scuză. Trebuie să fim mai îndrăzneți. Meciul a avut câteva momente cheie, pe care noi nu le-am putut gestiona cum trebuie. Înclin să cred că aceste probleme sunt cauzate de supărătoarea deja lipsă de încredere, lipsă de curaj. Mai ales în repriza secundă am jucat ceva mai slab, ca urmare am pierdut. Vom analiza la rece acest eșec”, a punctat Raud Suciu.

Plecarea de la Hermannstadt și preluarea Ripensiei, „două probleme diferite” pentru Pelici

În lumea fotbalului românesc se știa că meciul de la Craiova va fi ultimul pentru Alexandru Pelici pe banca Hermannstadt-ului. Conducerea sibienilor e demult ca și înțeleasă cu Vasile Miriuță și se aștepta doar pauza prilejuită de meciurile echipei naționale pentru a face schimbarea pe banca tehnică.

Întrebat la flash-interviuri despre dezvăluirea ProSport că ar prelua Ripensia și pleacă de la Sibiu, Pelici a spus că sunt „două probleme diferite”.

Totuși, „Pelicanul” părea abătut. Tehnicianul a vorbit despre grupul creat la Sibiu, dar a spus că știe că i se caută demult înlocuitor. „Suntem tot ăia care am fost anul trecut, trebuie doar să fim uniți. Nu știu dacă în seara asta meritam mai mult. De vreo patru etape știu de numele celui care urma să mă înlocuiască (n.r. – Vasile Miriuță). Mergem înainte, nu este nicio problemă”, a declarat Alexandru Pelici la flash-interviurile de după meci.

Din informațiile noastre, și discuțiile lui Pelici pentru preluarea Ripensiei se poartă de ceva vreme, poate chiar de când Miriuță stă „la cotitură”. Totuși, egalul scos în Bănie, cu un penalty dictat ușor de arbitrul Iulian Călin pentru gazde ar putea să îl mai țină pe timișorean pe malurile Cibinului. Așadar, dacă managerul de tip Arsene Wenger dorit de ripensiști va fi Pelici sau dacă clubul se va reorienta, rămâne de văzut în zilele ce urmează.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 07 Oct. 2018, 14:14 Campionat
Pe aceeași temă