„Îmi doresc din tot sufletul ca acest joc să nu fi fost ultimul al FC Farul”. Ion Barbu cere sprijinul constănțenilor pentru ca echipa orașului să nu moară

Marius ANGHEL 30 May. 2016, 13:34 Campionat

FC Farul a remizat, sâmbătă, scor 2-2, pe teren propriu, cu Dacia Unirea Brăila, în ultimul meci din campionatul 2015/2016 al Ligii a 2-a. Partida ar putea fi însă ultima din existența clubului constănțean, care e aproape de faliment. „Marinarii” au condus cu 2-0 după golurile lui Pătulea (12, 53), însă oaspeții au reușit să egaleze prin Enciu (66) și Gicu Iordache (68), iar pe final au trecut pe lângă victorie.

Chemați la stadion într-un număr cât mai mare pentru a-și susține echipa favorită la poate ultimul meci din istoria Farului, fanii constănțeni au cântat tot jocul în speranța unei salvări a clubului de la faliment. „Farul nu moare!”, au repetat obsesiv suporterii.

La finalul jocului, antrenorul Ion Barbu a vorbit despre ultimul rezultat obținut de Farul în acest campionat, cât și despre situația delicată prin care trece clubul. „Sunt bucuros că am obținut acest punct. În urma jocului, mai mult nu cred că puteam scoate. Chiar dacă am avut 2-0, trebuie să recunoaștem că am fost dominați 75 la sută acasă, ceea ce nu e normal. Băieții au luat acest joc de final ca pe un amical și nu s-au putut concentra, și în urma celor întâmplate la club în ultimul timp. Îmi doresc din tot sufletul ca acest joc să nu fi fost ultimul al FC Farul Constanța. Trebuie ca oamenii din oraș să facă tot posibilul și să nu lase clubul să moară. Farul este un club cu tradiție, unul dintre simbolurile județului și ar fi păcat să dispară, precum s-a întâmplat cu alte echipe. Eu cred că se mai poate face ceva, dar numai să se dorească acest lucru. Se poate, normal că se poate! E o situație critică, dar să sperăm că se va întâmpla ceva pozitiv”, a declarat Ion Barbu, citat de Ziua de Constanța.

Farul a încheiat play-off-ul campionatului Ligii 2 pe locul 5, cu 29 de puncte, cu 15 puncte mai puține față de liderul Rapid București.

Foto și video: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 30 May. 2016, 13:34 Campionat
Pe aceeași temă