Ilie Stan vrea victorie cu Ripensia pentru că „ultima impresie contează.” Concluziile trase de antrenor despre prima parte a sezonului făcută de SCM Gloria Buzău

Marius ANGHEL 06 Dec. 2019, 17:38 Campionat
Ilie Stan vrea victorie cu Ripensia pentru că

SCM Gloria Buzău își încheie meciurile din 2019 pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, urmând să o întâlnească pe Ripensia Timișoara, în etapa a 21-a a Ligii 2, a doua a returului. Victoria este obiectivul trasat de Ilie Stan pentru acest ultim joc din acest an.

Echipa lui Ilie Stan traversează o perioadă bună, vine după trei meciuri consecutive în care nu a pierdut și speră să continue serie și cu Ripensia, formație care vine după eșecul de pe teren propriu cu Argeș (1-2). Buzoienii vor să lase o impresie bună.

„Jucătorii i-am simțit și în această săptămână pregătiți foarte bine și sper să facem un joc bun și să lăsăm o impresie frumoasă, pentru că ultima impresie contează.
Ripensia este o echipă destul de imprevizibilă, pentru că faptul că au pierdut foarte multe puncte acasă, dar se apără foarte bine când joacă în deplasare și pierde foarte greu. Eu am încredere în jucătorii mei, sper să fie concentrați 100 la sută și să câștigăm cele trei puncte puse în joc”
, a spus Ilie Stan despre jocul cu Ripensia.

Antrenorul nu e îngrijorat de faptul că nu se poate baza pe Nedelea, Ghinga, Perju sau Huiban, titulari în pare parte din acest sezon. „Mă bazez pe jucătorii pe care îi am și care vor intra în primul „11”, că vor face un joc bun, un joc care să mulțumească publicul, pentru a fi mult mai pozitivi pentru ceea ce urmează”, a mai declarat Ilie Stan, care a explicat și de ce a preferat să se facă antrenamente doar la Săhăteni, o comună din drumul spre Ploiești: „Am vrut să protejăm terenul nostru pentru că știu că Ripensia este o echipă care se apără foarte bine și dacă nu avem un gazon bun, unde să-i pasăm, să-i ducem, să-i deschidem, o să intrăm în jocul lor și nu o să reușim ceea ce ne propunem: victoria”.

Ilie Stan, despre prima parte a sezonului: „Am avut nu rezultate bune, ci foarte bune”

În conferința de presă, Ilie Stan a făcut și o scurtă analiză a acestei primă părți a sezonului, însă a vorbit doar despre ce a vrut el, refuzând să răspundă la întrebările legate de schimbările în privința lotului sau despre programul de pregătire de iarnă.

„Pe undeva sunt nemulțumit, pentru că am fi putut avea mai multe puncte și o poziție mai bună în clasament. Dar, făcând o analiză generală la tot ceea ce s-a întâmplat în acest tur de campionat și jocul din retur, este bine că învățăm din greșeli și sunt sigur că în anul viitor vom aborda jocurile de o altă manieră, și aici mă refer, în primul rând, la responsabilitate, pentru că am pierdut foarte multe puncte pe luciditatea din faza ofensivă. Pentru că am dus jocul foarte foarte bine în ultimii 30 de metri în terenul advers, dar nu am reușit să finalizăm. Ca dovadă și ultimul joc, de la Csikszereda, unde am avut 1-0 și două-trei ocazii de a face 2-0, 3-0, nu am reușit, nu am avut luciditate în fața porții și după aia, din cauza ratărilor, ne-au costat două puncte. Una peste alta, chiar dacă nu sunt mulțumit total de ceea ce am realizat în acest an, totuși, trebuie să ne gândim că suntem o echipă nou-promovată, o echipă nouă, o echipă care are niște norme, pe care nu putem să le depășim, anume financiare, și, atunci, eu zic că am avut nu rezultate bune, ci foarte bune.

În momentul de față cred că suntem pe un drum bun, avem această perioadă de vacanță, apoi o să avem o pregătire centralizată, și zic eu că vom fi mult mai puternici din toate punctele de vedere”, a spus Ilie Stan.

În meciul tur, SCM Gloria Buzău s-a impus cu 2-1 la Timișoara cu Ripensia, prin golurile marcate de Călin Toma (11), respectiv Valentin Alexandru (13, 39).

Înaintea startului ultimei etape din acest an, SCM Gloria Buzău ocupă locul 10, cu 27 de puncte, iar Ripensia e pe poziția a 14-a, cu 23 de puncte, la doar două puncte peste ultima poziție retrogradabilă.

Tot ce a spus Ilie Stan în conferința de presă poți asculta în video-ul de mai jos:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: Gloria Buzău Fotbal

Marius ANGHEL 06 Dec. 2019, 17:38 Campionat
Pe aceeași temă