Ilie Stan e de părere că SCM Gloria a pierdut două puncte în deplasarea de la Miercurea Ciuc: „Am luat gol. Ă‚sta este fotbalul.”

Marius ANGHEL 01 Dec. 2019, 12:41 Campionat

După trei înfrângeri consecutive, SCM Gloria Buzău a ajuns acum la o serie de trei meciuri cu rezultate pozitive. Sâmbătă, echipa antrenată de Ilie Stan a obținut o remiză în deplasarea de la Miercurea Ciuc, 1-1 cu FK Csikszereda în prima etapă a returului, nereușind să lege încă o victorie, după cele cu Dunărea Călărași (3-1, acasă) și Petrolul (1-0, deplasare).

Venită după două victorii importante, cu Dunărea și Petrolul, SCM Gloria a început excelent meciul de la Miercurea Ciuc și a deschis scorul încă din minutul 12, după ce Valentin Munteanu a scăpat singru cu portarul și l-a învins. Același Munteanu putea înscrie mai devreme, în mintutul 7, dar nu l-a putut învinge pe Gyenge dintr-o altă situație bună. Tot mijlocașul Buzăului a mai avut o ocazie mare în mintutul 38, dar de această dată a trimis cu capul pe lângă bară.

În partea secundă, după reușita egalizatoare a lui Laszlo Hadgyai (54), Chipriliu (61, 65) a avut două șanse bune de a-și readuce echipa în avantaj, ciucanii au avut și ei un gol anulat pentru offside (70), în timp ce Alexandru (71) a bătut bine o lovitură liberă de la 18 metri, dar Gyenge a sanvat de lângă bară. Tot atacantul Gloriei a mai avut o situație în prelungiri (90+2), însă și gazdele puteau da lovitura prin Bara (90+4), însă mingea șutată din 10 metri s-a dus milimetric pe lângă bara din dreapta.

Ilie Stan: „Este păcat pentru jucători, pentru că au făcut un efort fantastic”

După joc, antrenorul SCM Gloria Buzău, Ilie Stan, a fost de părere că echipa sa a pierdut două puncte.

„Cred că am pierdut două puncte, pentru faptul că am jucat și am avut momente de joc foarte bune. Am avut șansa să facem 2-0 și 3-0, nu am reușit și, la fel cum s-a întâmplat în multe jocuri, după o greșeală d-asta, acum una colectivă, parcă, am luat gol și s-a terminat 1-1, deci am pierdut două puncte. Este păcat pentru jucători, pentru că au făcut un efort fantastic. Am vorbit cu ei la pauză și le-am spus că trebuie să jucăm ca și cum ar fi 0-0, să încercăm să dăm și golul doi. Nu am reușit. În schimb, am luat gol. Ă‚sta este fotbalul.

Eu, oricum, îi felicit pentru efortul extraordinar de care au dat dovadă, pentru că, în mare, au respectat ceea ce le-am cerut. Acum nu rămâne să mergem acasă, să stăm în familie și după aia să începem o săptămână, prectic ultima din acest an, și să pregătim așa cum trebuie jocului cu Ripensia și să luăm cele trei puncte, care sunt vitale în perspectiva părții a doua a sezonului și să îi facem pe suporterii noștri fericiți”, a spus Ilie Stan la conferința de presă.

Cu 27 de puncte acumulate în 20 de etape, SCM Gloria Buzău ocupă locul 9 în Liga 2. Ultimul meci pe care îl are programat în acest an, în etapa a doua a returului, echipa lui Ilie Stan joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu SCM Gloria Buzău.

Rezumatul meciului:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Pál Zoltán / FK Csíkszereda

Marius ANGHEL 01 Dec. 2019, 12:41 Campionat
Pe aceeași temă