Ilie Stan, deranjat de reacția publicului din Buzău la adresa sa: „Aceste lucruri nu-s normale.” De ce crede că remiza cu Viitorul Pandurii este un punct câștigat

Marius ANGHEL 20 Oct. 2019, 15:09 Campionat

După două înfrângeri consecutive la același scor în deplasare, 1-2 la Turnu Măgurele și Reșița, SCM Gloria Buzău a obținut o remiză pe teren propriu cu o echipă care în ultimele trei meciuri câștigase și marcase nu mai puțin de 11 goluri. Trupa lui Ilie Stan a remizat, scor 0-0, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, iar antrenorul care pe 17 octombrie a împlinit 52 de ani s-a declarat mulțumit.

Portarul Dragoș Balauru a făcut minuni între buturi în acest meci. Încă din minutul 4 a parat penalty-ul bătut de Vasile Pop, iar pe parcursul jocului a intervenit salvator tot în fața lui Pop (36), Bădăuță (62) și Chiorean (64).

Ilie Stan: „Astăzi am câștigat un punct”

După joc, Ilie Stan a explicat ce dificultăți a avut pentru acest meci cu Viitorul Pandurii și de ce este mulțumit cu punctul.

„Din punctul meu de vedere, astăzi am câștigat un punct. Și am motivele mele, pentru faptul că am avut câteva probleme vizavi de primul „11” folosit astăzi. După aia, faptul că am jucat în trei zile două meciuri și am făcut o distanță de 24-25 de ore cu autocarul și ne-a fost ușor. Normal că echipa mea este felicitată când joacă împotriva unui adversar care dă șapte goluri în deplasare, care câștigă la Rapid, cu FC Argeș și celelalte rezultate pe care le-a avut. Au o echipă foarte bună, omogenă, a Luceafărului de anul trecut, cu jucători foarte foarte buni și mare experiență, au luat jucătorii tineri de la Șirineasa (n.r. – Energeticianul) și atunci a făcut această echipă, care ați văzut cum joacă. De asta eu cred că astăzi am câștigat un punct contra unei echipe foarte, foarte bune a campionatului. Și o să vedeți ce o să facă această echipă pe parcurs”, a spus Iliesta.

„În rest, îmi felicit jucătorii. Avem acum nouă zile la dispoziție pentru meciul de luni cu cei de la Pitești, după care urmează trei jocuri acasă și sper eu ca să acumulăm cât mai multe puncte. E bine că nu am pierdut împotriva unei echipe foarte, foarte bune a acestui campionat. Astăzi, dacă ne-a dominat, ne-a dominat la organizare defensivă și la calitățile individuale”, a mai declarat antrenorul Gloriei.

Deranjat de reproșurile din tribună

Contestat din tribună, Ilie Stan și-a spus nemulțumirea la finalul partidei, explicând de ce e dezamăgit de public.

„Eu sunt un antrenor care sunt născut și crescut în Buzău, îmi doresc foarte mult ca toată experiența adunată de mine până acum să o pun în practică la Buzău. Eu am nevoie de oameni care să mă respecte și am nevoie de oameni care să mă sprijine și să facem treabă pentru această comunitate. Faptul că vine cineva din tribună și vine și îmi spune: «Băi, boule, ce joacă echipa asta?», mă deranjează. Și dacă îmi spunea cineva pe la alte echipe, poate nu mai spuneam nimic, dar când îți spune la tine acasă, când vrei să faci o echipă puternică, să aduci lumea la stadion, aceste lucruri nu-s normale”, a spus Ilie Stan.

Cu 20 de puncte acumulate în 12 meciuri în 13 etape, SCM Gloria Buzău ocupă locul 7 în Liga 2, devansând-o pe Rapid la golaveraj. În etapa următoare, formația antrenată de Ilie Stan joacă tocmai luni, 28 octobmrie, de la ora 18:00, în deplasare la Pitești, cu Campionii FC Argeș.

Toate declarațiile lui Ilie Stan după meciul cu Viitorul Pandurii le poți vedea în videoclipul de mai jos:

Foto: Aurelian Trifan / ATPh

Marius ANGHEL 20 Oct. 2019, 15:09 Campionat
Pe aceeași temă