Ianis Zicu, deloc supărat pe elevii săi după sumedenia de ocazii ratate cu Ripensia: „Prefer astfel de jucători.” Mesajul pentru suporterii dezamăgiți

Marius ANGHEL 24 Sep. 2019, 11:09 Campionat

Farul Constanța s-a impus la limită, cu 1-0, în meciul de pe teren propriu cu Ripensia Timișoara, în încheierea etapei a 8-a a Ligii 2. Echipa lui Ianis Zicu a jucat în superioritate numerică din minutul 30, după eliminarea fostului „marinar” Marius Fotescu, a ratat o sumedenie de ocazii, însă golul marcat de Paul Antoche, în minutul 12, a decis jocul desfășurat la Constanța.

În ciuda ocaziilor mari irosite la poarta lui Haralambie Mociu, antrenorul Ianis Zicu a transmis la conferința de presă că nu este supărat pe jucătorii săi, spunând că preferă ca aceștia să rateze în loc să nu-și creeze faze de gol.

„O victorie importantă! Mai mult decât atât, băieții au făcut un joc foarte bun ofensiv, așa cum s-a întâmplat și în alte partide, când am avut ocazii. Din păcate, nu reușim să marcăm mai mult, dar eu prefer astfel de jucători, care au șase ocazii într-un meci, pentru că până la urmă ajung să marcheze, decât un jucător care nu are nicio ocazie. Nu sunt supărat absolut deloc pe jucători pentru că au ratat. Vreau doar ca ei să înțeleagă faptul că atunci când vor fi concentrați sută la sută în fiecare moment la antrenament și o să se bucure să vadă mingea în plasă, o să reușească să și marcheze. Lucrul acesta l-am trăit și eu. Sunt lucruri pe care le trăiesc atacanții în perioade din cariera lor. Sunt jucători tineri, este important ca ei să țină capul sus, pentru că din greșeli învață și, până la urmă, toți trebuie să capete experiență. I-am văzut triști, unii dintre ei plângeau în vestiar. Trebuie să ridice capul și să joace în continuare așa cum au făcut-o, cu dăruire. Ca să ajungi să ai ocazii, trebuie să ai valoare. Dacă nu ai valoare, nu ai cum să ai nicio ocazie într-un meci de fotbal”, a spus Zicu la finalul meciului cu Ripensia.

Patrick Petre (4, 42, 45), Ionuț Stoica (8, 12, 38) și Alexandru Stoica (29) au ratat situații bune, unele chiar foarte mari de a înscrie în prima repriză a meciului cu Ripensia. În timp ce timișorenii au avut două ocazii, prin Călin Toma (16) și Albert Voinea (23). Tot în această primă parte, Paul Antoche (12) a marcat cu un șut din fața careului mic, iar Marius Fotescu (30) a fost eliminat de la Ripensia.

În partea secundă, jocul n-a mai oferit atât de multe situații de gol, însă Daniel Toma (71), Paul Antoche (88) și Patrick Petre (90+3) au trecut pe lângă majorarea diferenței.

Ianis Zicu: „Dacă oamenii sunt dezamăgiți că nu marcăm mai mult, ar trebui să fie fericiți că echipa ajunge în careu și are ocazii”

După al patrulea meci desfășurat în acest sezon pe teren propriu, Farul continuă să nu primească gol și să fie invincibilă. Cu un total de 12 puncte acumulate în această ediție de Liga 2, trupa lui Ianis Zicu a urcat acum pe locul 8.

Sunt 12 puncte, dar mai important este că avem a doua apărare a campionatului, în șase meciuri din opt disputate în campionat nu am primit gol, iar lucrul acesta se datorează întregii echipe. Fără toată echipa, nu poți să ai această organizare defensivă. Jucătorii mei sunt disciplinați, se antrenează așa cum trebuie, sunt foarte fericit că am un astfel de grup și sper ca, în continuare, lucrurile să meargă foarte bine. Iar dacă oamenii sunt dezamăgiți că nu marcăm mai mult, ar trebui să fie fericiți că echipa ajunge în careu și are ocazii”, a mai declarat Ianis Zicu.

Obiectivul din acest sezon al lui Zicu este să se claseze cu Farul în primele șase echipe din Liga 2. Antrenorul e încrezător că va realiza lucruri frumoase la Constanța.

„Am spus de la început, vreau să fac o echipă bună, care să fie pregătită să lupte cu orice adversar și să le fie tuturor greu în momentul în care evoluează împotriva noastră. Este greu ca într-un timp atât de scurt, în două luni, să faci o echipă care să promoveze, cu toții jucătorii veniți în această vară. Dar această echipă va arăta bine și sunt convins că vom face lucruri frumoase, de care oamenii își vor aduce aminte cu plăcere, chiar dacă nu câștigăm cu 6,7-0”, a mai declarat Zicu.

Eliminată din Cupa României de CS Făurei, Farul a rămas să joace doar în campionatul Ligii 2. Sâmbătă, de la ora 11:00, are meci în deplasare la CSM Reșița, echipă care o întâlnește în 16-imile Cupei pe U Craiova, iar în campionat are 9 puncte și se află pe locul 12.

Foto: FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 24 Sep. 2019, 11:09 Campionat
Pe aceeași temă