Hermannstadt câștigă la Ripensia și își continuă seria victoriilor în Liga 2! Sibienii au obținut al treilea succes în doar 6 zile. „Băieții au resimțit oboseala după semifinală”

Marius ANGHEL 21 Apr. 2018, 10:19 Campionat

FC Hermannstadt a câștigat, ieri, cu scorul de 1-0, meciul disputat la Timișoara, cu Ripensia, contând pentru etapa a 30-a a Ligii 2. În urma acestui rezultat, sibienii acumulează 71 de puncte și o egalează pe Dunărea Călărași, liderul clasamentului, care joacă astăzi, pe terenul celor de la Știința Miroslava.

Unicul gol al meciului cu Ripensia a fost reușit de Bogdan Rusu, în minutul 69. Atacantul a reluat cu capul în plasă un balon centrat de Alexandru Curtean. Rusu a marcat din nou în campionat după o perioadă de patru meciuri în care nu o mai făcuse. În semifinala Cupei cu Gaz Metan tot el a punctat.

Echipa lui Alexandru Pelici a ajuns astfel la șapte victorii consecutive obținute în campionat și la 26 de jocuri în care nu a cunoscut gustul înfrângerii, dintre care în opt a remizat.

„Suntem bucuroși că am reușit să luăm toate trei punctele cu Ripensia. A fost un meci dificil, al treilea pentru noi în numai șase zile. Bine că am câștigat! Nu am făcut o primă repriză strălucită, deoarece băieții au resimțit oboseala după semifinala cu Gaz Metan. În repriza secundă am controlat meciul, am avut o posesie superioară adversarului și am reușit să le desfacem timișorenilor apărarea, în vreme ce ei s-au mulțumit cu un joc pe contraatac. Îi felicit pe băieți pentru această victorie”, a declarat, la final, antrenorul principal Alexandru Pelici.

Marți, FC Hermannstadt disputase și meciul tur al semifinalei Cupei României contra echipei de Liga 1 Gaz Metan Mediaș, pe care a învins-o cu 1-0.

„A fost un meci greu, dar e bine că am reușit să îl câștigăm. Am întâlnit o echipă arțăgoasă, care încearcă să evite retrogradarea. În rândul băieților noștri s-a făcut simțită oboseala, pentru că nu e ușor să joci trei meciuri în șase zile. În plus, s-a jucat pe un teren foarte tare. În prima repriză am suferit puțin din această cauză, dar în partea a doua am reușit să marcăm golul care a făcut diferența. Îi felicit pe băieți pentru această nouă victorie”, a afirmat și Teodor Birț, președintele FC Hermannstadt.

În etapa următoare, ale cărei meciuri vor avea loc la mijlocul săptămânii viitoare, FC Hermannstadt va sta. Sibienii câștigă la „masa verde” meciul cu ASA Târgu Mureș, echipă care s-a retras din campionat în iarnă. Apoi, sâmbătă, 28 aprilie, de la ora 12:00, jucătorii lui Pelici o întâlnesc în deplasare pe Dacia Unirea Brăila, care ieri a câștigat de o manieră spectaculoasă întâlnirea de pe teren propriu cu Academica Clinceni, cu 5-2, după ce în minutul 8 era condusă cu 2-0.

Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto) și sebatataru.ro

Marius ANGHEL 21 Apr. 2018, 10:19 Campionat
Pe aceeași temă