Greu cu Poli pe zăpadă primăvara! Sepsi a fost condusă la pauză de timișoreni și i-a luat ceva să întoarcă scorul

Marius ANGHEL 22 Apr. 2017, 15:20 Campionat

Într-un peisaj alb, datorat de zăpada căzută în ultimele două zile la Sfântu Gheorghe, în mijlocul primăverii, ASU Poli i-a dat o replică bună lui Sepsi, ocupanta locului secund în clasamentul Ligii 2. Timișorenii au condus la pauză, și-au păstrat avantajul minim până în minutul 70, însă în doar cinci minute au cedat toate punctele covăsnenilor, gazdele irosind apoi și un penalty în prelungiri.

Pe terenul degajat cu câteva ore înainte de meci de cei 30 de centimetri de zăpadă, ASU Poli a început bine partida cu Sepsi și a fost aproape să dea lovitura la devierea lui Damian (19) către propria poartă, însă Niczuly a respins cu piciorul. Dar a tremurat serios la faza în care Hadnagy (30) a trecut de Mera, a scăpat singur cu Gakos, însă golgheterul a trimis de puțin pe lângă bara colțului lung.

S-au revanșat apoi după ce Ștefan Blănaru (41) a scăpat singur cu Niczuly și l-a învins pe portarul gazdelor cu un șut plasat, printre brațele acestuia, la colțul lung. Și ar fi putut chiar să intre cu avantaj dublu la vestiare dacă timișorenii nu s-ar fi bâlbâit în careu, iar Ghinescu nu ar fi trimis înapoi dintr-o poziție perfectă pentru Motreanu (44), care a expediat balonul doar în blocaj. Și au mai avut o șansă de desprindere în minutele de prelungiri, atunci când Blănaru (45+2), dintr-o situație asemănătoare ca la gol, scăpat singur cu Niczuly, a încercat tot un șut plasat la colțul lung, însă de această dată portarul a fost exact și a reținut.

Greu și Huiban au făcut deranj în defensiva timișoreană

În partea a doua a jocului, jucătorii lui Sepsi și-au revenit cu bulgări de zăpadă reci pe ceafa înfierbântată și au fost prima dată aproape de egalare în minutul 51, atunci când Taub l-a blocat in extremis pe Hadnagy în careul mic, după a centrare a lui Greu din stânga și o deviere la bara a doua a lui Ghinga. Elanul lui Ghinga (55) a fost stopat de saltul bun al lui Gakos, iar portarul Timișoarei a mai avut încă o intervenție salutară, la șutul aceluiași Ghinga (65) trimis sub transversală din marginea careul, ca Hadnagy, pe respingere, să trimită cu capul pe lângă vinclul colțului lung. Greu a făcut însă legea pe dreapta și a pus din ce în ce mai multă presiune la poarta alb-violeților, care au cedat în cele din urmă. Huiban avansează în centru cu toată insistența lui Bădăuță, care îl ține din spate, îi pasează pe culoar lui Răzvan Greu (70), iar acesta, rămas singur cu Gakos, îl învinge cu un șut plasat. Imediat, Daniel Ene, nemarcat, preia în dreapta careului, centrează perfect la bara a doua, acolo unde Dragoș Huiban (75), scăpat și el din marcaj, înscrie cu o lovitură de cap la colțul scurt și își aduce echipa în avantaj.

Diferența putea lua proporții și mai mari, însă covăsnenii n-au fost exacți. Hadnagy (78) trebuia să primească penalty atunci când a fost busculat din spate de Taub, însă arbitrul a lăsat incorect jocul să continue, șutul deviat al lui Huiban (87) s-a dus pe lângă bară, iar același Huiban (90+1) a scor un penalty după ce a fost ținut pe Motreanu. Daniel Ene (90+1) a executat lovitura de pedeapsă pe jos, în stânga, însă Gakos s-a întins serios și a deviat de la rădăcina barei. A fost ultima facă notabilă, iar Sepsi a câștigat cu emoții trei puncte ce o menține pe locul 2 promovabil direct.

Brîndescu: „Meritam mai mult astăzi”

La final de partidă, antrenorul timișorenilor, Sorin Brîndescu, s-a declarat mulțumit de jocul prestat de elevii săi, a băgat în discuție și veșnica scuză cu greșelile venite în urma lipsei de maturitate și a mai spus că ar fi meritat măcar un punct. „Am condus, am jucat bine, dar, din păcate, nu am fost inspirați să facem 2-0, pentru că am avut destule situații de a ne distanța. Pe final, echipa gazdă a pus presiune pe noi, dar nu aș putea spune că a făcut-o foarte convingător. Am comis din nou două greșeli, se vede din nou lipsa de maturitate și am pierdut jocul. Suntem un pic cam supărați, pentru că meritam mai mult astăzi. Cred că acele două ratări ale lui Blănaru, de la 1-0, au fost cheia jocului. I-am simțit din teren pe cei de la Sepsi că nu ne sunt superiori și nu cred că ar fi avut puterea să revină dacă am mai fi înscris”, a declarat, citat de Druckeria, Brîndescu.

Antrenorul lui ASU Poli a avut cuvinte de laudă și pentru Sepsi, pentru organizatorii partidei. „Terenul s-a prezentat în condiții excelente. Țin să felicit organizatorii, pentru că au făcut eforturi deosebite. Am înțeles că de dimineață s-au mobilizat foarte mulți oameni, au venit cu utilaje, cu lopeți, iar terenul a arătat neașteptat de bine la ora jocului. Nu am avut incertitudini înaintea jocului, eram siguri că meciul se va juca. Am și anticipat astfel de condiții, la conferința de presă de dinaintea jocului, am spus că ne putem aștepta la noroi sau chiar la zăpadă. Noi eram pregătiți pentru a juca în orice fel de condiții”, a mai spus Brîndescu.

După acest succes, Sepsi OSK a acumulat 54 de puncte și a rămas pe locul 2, în timp ce ASU Poli are în continuare 27 de puncte și e pe locul 15. Etapa viitoare, Sepsi joacă joi, de la ora 17:30, la Balotești, iar ASU Poli întâlnește miercuri, de la ora 15:00, liderul Juventus.

SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA 2-1
Răzvan Greu 70′, Dragoș Huiban 75′ / Ștefan Blănaru 41′

Niczuly – Răduțoiu, I. Ursu, Rz. Damian, Vl. Olteanu – Rz. Greu, Ghinga, Minciună (Huiban 52′), L. Manole – Hadnagy (cpt.)(M. Burlacu 80′), D. Ene (Veress 90+2′)
Rezerve neutilizate: Fejer – Jakab, Dumbravă, Iovu
Antrenor: Valentin Suciu

Gakos – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Nicolescu – Teuț (Birău 79′), Măd. Stancu (Bădăuță 60′), Ad. Ungureanu, Ghinescu – Șt. Blănaru (Neamțu 74′)
Rezerve neutilizate: Gârlea – Telescu, Cr. Gălan, Țugui
Antrenor: Sorin Brîndescu

Stadion: Municipal (Sfântu Gheorghe); Spectatori: 1.500; Arbitru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca; Asistenți: Ciprian Iovu și Iulian Cătălin Brînză (ambii din Botoșani).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sepsi OSK facebook

Marius ANGHEL 22 Apr. 2017, 15:20 Campionat
Pe aceeași temă