Golul lui Rusu i-a adus victoria Hermannstadtului cu Pandurii. Declarația lui Stanca i-a motivat pe sibieni. Pelici: „Ne-a ușurat nouă munca”

Marius ANGHEL 19 Mar. 2018, 13:46 Campionat

FC Hermannstadt a câștigat primul meci de campionat disputat pe teren propriu în 2018. Echipa sibiană s-a impus, duminică, cu scorul de 1-0 (0-0) în fața formației Pandurii Târgu Jiu, singura din Liga 2 care în primele două etape nu pierduse niciun punct.

Unicul gol a fost marcat de Bogdan Rusu. Golgheterul echipei sibiene a punctat în minutul 50, la capătul unei respingeri în lateral a lui Răzvan Stanca și o împingere din 8 metri a balonului în poarta goală, după ce inițial Hergheligiu șutase de la 20 de metri.

„E bine că am reușit să câștigăm acest joc împotriva unei echipei foarte bine organizate, unei echipe care s-a axat mai mult să închidă jocul și să joace pe atac rapid și contraatac, tranziție pozitivă și au fost destul de periculoși pe aceste momente. E bine că am reușit să îi închidem și să înscriem până la final. Am mai avut două, trei ocazii. Cred că victoria este meritată, pentru că în prima repriză s-a jucat doar la o poartă. Îmi felicit băieții pentru efortul depus și pentru faptul că până la urmă au reușit să câștige acest joc. Ne așteaptă meciuri importante în continuare, jocuri cu echipe de genul acesta. Fiți convinși că toți adversarii pe care îi vom avea de acum înainte vor juca de maniera aceasta. Vor încerca să se mulțumească să ne ciupească de un punct, pentru că cel puțin echipele din subsolul clasamentului au jocurile lor între ele, pe alea și le doresc să le câștige. Le doresc mult succes Pandurilor și sper să joace cu aceeași ambiție împotriva tuturor echipelor”, a spus, la finalul partidei, antrenorul Alexandru Pelici.

Declarația lui Răzvan Stanca, motivatoare pentru sibieni

Antrenorul Sibiului a dezvăluit și ce i-a motivat foarte mult pe jucătorii săi înaintea meciului cu Pandurii. „Pe noi ne-a motivat, sau cel puțin pe băieți, declarația dinaintea jocului a portarului celor de la Pandurii, care a spus că vine aici și are un joc destul de ușor. Asta ne-a ușurat nouă munca, pentru că băieții au fost foarte motivați”, a comentat Pelici.

Târnovan ratează restul sezonului, Curtean revine în curând

Cu această nouă reușită, Bogdan Rusu a ajuns la cota 16, ocupând locul 2 în clasamentul golgheterilor Ligii 2, după Ndiaye Mediop (Ripensia), care are 17 goluri marcate.

„Rusu este un jucător și un om deosebit. A trecut peste problemele pe care le-a întâmpinat, cu familia. Este golgheterul nostru și avem nevoie de el, așa cum avem nevoie de toți jucătorii din lotul FC Hermannstadt. Îi dedicăm victoria lui Târnovan, care, din păcate, săptămâna aceasta s-a accidentat destul de grav la antrenament și va lipsi, probabil, pentru tot restul acestui retur”, a declarat antrenorul celei de-a doua clasate din Liga 2.

Dacă Târnovan va rata restul sezonului, accidentarea lui Curtean nu e la fel de gravă, acesta urmând a reveni pe teren în curând. „Curtean cred că va reveni în două săptămâni. Eu un jucător de care avem nevoie mare, mai ales în meciuri cu astfel de echipe care se apără foarte jos. E un jucător care face diferența, care găsește soluții, are sânge rece acolo în fața porții”, a spus Alexandru Pelici.

În meciul cu Pandurii, FC Hermannstadt s-a bazat pe: Căbuz – Al. Coman, R. Crișan, I. Stoica, Pamfile – Dâlbea (cpt.), Danci – D. Tătar (P. Petrescu 58′), C. Neagu (Șt. Blănaru 70′), Hergheligiu (Surugiu 87′) – Bg. Rusu. Au rămas rezerve: T. Niga – Ct. Pîrvulescu, Boboc, Mih. Stancu.

În urma acestui rezultat cu Pandurii, FC Hermannstadt se menține pe locul secund în clasamentul Ligii 2, cu 53 de puncte, cu trei puncte mai puțin decât liderul Dunărea Călărași și la patru puncte peste Chindia Târgoviște.

Etapa următoare, a 26-a, echipa sibiană va juca la Timișoara, cu ASU Politehnica. Partida este programată duminică, 25 martie, de la ora 14:00.

Marius ANGHEL 19 Mar. 2018, 13:46 Campionat
Pe aceeași temă