Gestul neobișnuit pe care l-a făcut căpitanul echipei FC Hermannstadt după ce a marcat la Brăila. Mesajul care s-a lăsat cu lacrimi în fața televizorului

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 28 Apr. 2018, 21:20 Campionat

Dacă în urmă cu două săptămâni, după ce marca de două ori împotriva Luceafărului Oradea, în meciul câștigat de FC Hermannstadt cu 4-0, atacantul Ștefan Blănaru sărbătorea una dintre reușitele sale prin a se duce în tribună și a-și aplauda execuția, solicitând publicului să facă același lucru, astăzi, la Brăila, un alt jucător al echipei sibiene a avut o metodă interesantă de a-și manifesta bucuria după ce a înscris.

Desemnat căpitan în meciul cu Dacia Unirea, fundașul Ionuț Stoica a reușit în minutul 58 să finalizeze una dintre cele mai frumoase acțiuni de atac ale echipei sale în această partidă de la Brăila, câștigată în final cu un nemilos 6-0. Petrișor Petrescu a execută o lovitură liberă din dreapta careului, Dima a respins în față la Cosmin Neagu, care și-a fentat un adversar și a trimis în centru la Bogdan Rusu, însă acesta a întors din prima către Ionuț Stoica. Fundașul a venit din alergare și a șutat pe jos din 15 metri central lângă bara din dreapta lui Botaș, făcând tabela să arate 0-2.

Imediat după reușita sa, fundașul de 30 de ani a căutat una dintre camerele TV care filmau și s-a îndreptat către ea. Stoica și-a ridicat tricoul de jos pentru a arăta un mesaj special pentru iubita sa. „Ana Maria, vrei să fii soția mea?”, era scris cu negru pe un tricou alb, mesajul de cerere în căsătorie. Coechipierii au venit imediat și l-au felicitat, la fel cum au făcut-o și cei de pe banca tehnică atunci când jucătorul a fost schimbat în minutul 77 cu Cătălin Pîrvulescu.

Ionuț Stoica a fost adus de antrenorul Alexandru Pelici la începutul sezonului la FC Hermannstadt, după ce ultima dată au colaborat la CS Mioveni. Anterior, fundașul i-a fost elev timișoreanului și la CSM Râmnicu Vâlcea. Stoica a mai jucat și la Damila Măciuca.

29 de meciuri, dintre care în 28 a fost titular, și 4 goluri sunt cifrele lui Ionuț Stoica în sezonul acesta la FC Hermannstadt, echipă cu care va promova în Liga 1

FC Hermannstadt a obținut, astăzi, în deplasare la Brăila, victoria cu numărul 23 în actualul sezon al Ligii 2, în cadrul etapei a 32-a. Echipa sibiană antrenată de Alexandru Pelici s-a impus cu un nemilos 6-0 cu Dacia Unirea, obținând astfel cel mai categoric succes în această ediție de campionat. După această victorie, FC Hermannstadt a acumulat 77 de puncte și a revenit, cel puțin pentru o zi, pe primul loc în clasamentul Ligii 2, acolo de unde a picat la finalul etapei a 21-a. Sunt însă la egalitate de puncte cu Dunărea Călărași, care joacă mâine, de la ora 11:00, la Sânmartin, cu Luceafărul Oradea. Sibienii au un golaveraj mai bun (+48) față de formația din Călărași (+43). În meciul de la Brăila, scorul a fost deschis de autogolul lui Tudor Țăranu (17), care a reluat în propria poartă o minge șutată de Lucian Dumitriu și ricoșată din bară. Sibienii s-au dezlănțuit după pauză, când au înscris de numai puțin de cinci ori. Și-au trecut numele pe lista marcatorilor Ionuț Stoica (58), Alexandru Curtean (60), Ștefan Blănaru (68), Bogdan Rusu (71) și Petrișor Petrescu (83). Iar diferența putea fi însă mult mai mare, dacă elevii lui Pelici ar fi avut mai multă precizie.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 28 Apr. 2018, 21:20 Campionat
Pe aceeași temă