George Florescu a coborât din autocar și a refuzat să mai facă deplasarea pentru meciul Rapid – „U”. Falub: „A fost hotărârea lui și i-o respect.” EXCLUSIV | Reacția mijlocașului

Marius ANGHEL 11 Nov. 2019, 18:41 Campionat

„U” Cluj a jucat duminică la București, cu Rapid, în etapa a 16-a a Ligii 2, meci în care a obținut un punct după rezultatul de egalitate de 1-1. Adrian Falub nu l-a avut la dispoziție pe unul dintre cei mai experimentați jucători din lot, pe George Florescu (35 de ani). Motivul nu ține însă de vreo accidentare sau suspendare a mijlocașului, ci de un eveniment petrecut în autocarul echipei chiar la plecarea din Cluj-Napoca spre București.

Adrian Falub: „A refuzat să facă deplasarea. S-a dat jos din autocar. Nu s-a întâmplat nimic”

George Florescu a coborât din autocar înainte de ieșirea din Cluj-Napoca, după ce a avut un schimb de replici cu Adrian Falub, scrie GSP. Totul ar fi pornit de la faptul că mijlocașul a întârziat câteva minute la plecarea echipei, iar antrenorul s-ar fi arătat deranjat și l-ar fi acuzat că nu este sută la sută implicat în proiect. George ar fi reacționat: „Dacă nici eu nu sunt, atunci ne mințim singuri”.

La finalul partidei cu Rapid, întrebat despre absența lui Florescu, Adrian Falub a comentat: „Nu a fost nicio problemă. El a refuzat să facă deplasarea. S-a dat jos din autocar. Nu s-a întâmplat nimic. Mergem la Cluj, analizăm lucrurile și vedem ce facem. Nu vreau să comentez mai mult. A fost hotărârea lui și i-o respect. Nu am nimic de comentat altceva.”

George Florescu: „Nici nu ne-am certat, nici nu ne-am înjurat. Așa am decis că e mai bine”

George Florescu și Dorin Goga sunt ultimii jucători din actualul lot cu care noul „U” Cluj a pornit la drum încă din Liga 4.

Contactat de Liga2.ProSport.ro, Florescu n-a vrut să vorbească despre motivul care l-a făcut să ia decizie de a nu mai face deplasarea cu echipa pentru meciul cu Rapid, însă a spus că nu s-a petrecut nimic grav, din punctul său de vedere. Hotărârea de a rămane la Cluj i-a aparținut și va răspunde pentru ea.

„Sunt mai multe cumulate în timp, deci nu a fost vorba despre vreo problemă gravă petrecută acum, din punctul meu de vedere. Nici nu m-am certat cu nimeni, deci nu a fost niciun fel de scandal. N-a fost niciun schimb de replici dure, deci totul a fost, așa, foarte pașnic. Nici nu ne-am certat, nici nu ne-am înjurat. Așa am decis că e mai bine, să rămân acasă meciul ăsta. Chiar și Daniel (n.r. – Daniel Stanciu, director executiv la „U” Cluj) m-a sunat și m-a întrebat ce s-a întâmplat și exact asta i-am spus: «Băi, frate, nu s-a întâmplat nimic grav, ieșit din comun.» Acum o să vedem, o să luăm o decizie”, a spus, pentru Liga2.ro, George Florescu.

În acest sezon, George Florescu a evoluat în 11 meciuri pentru „U” Cluj, în toate a fost utilizat ca titular, și a marcat un gol. În ediția trecută a Ligii 2 a avut 29 de prezențe, incluzând și jocurile de la baraj, și a marcat 6 goluri. În cariera sa a evoluat pentru „U” Cluj, Sheriff Tiraspol (Moldova), Torpedo Moscova (Rusia), FC Midtjylland (Danemarca), Alania Vladikavkaz (Rusia), Arsenal Kiev (Ucraina), Astra, Dinamo Moscova (Rusia), FK Qabala (Azerbaidjan) și Omonia Nicosia (Cipru). Florescu are și 11 meciuri jucate și un gol pentru naționala României.

„U” Cluj are un start de sezon mult sub așteptări, iar după 16 etape are 18 puncte acumulate în 15 meciuri, fiind pe locul 14. Sâmbătă, de la ora 17:30, în etapa a 17-a a Ligii 2, joacă pe teren propriu cu Concordia Chiajna (locul 13, 19 puncte).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Flaviu BUBOI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 11 Nov. 2019, 18:41 Campionat
Pe aceeași temă