Gazul și-a revenit după coșmarul Chindia, însă acum nu mai e sigură de promovare. Pustai: „La ritmul acesta de jocuri, orice rezultat e posibil”

Marius ANGHEL 15 May. 2016, 16:50 Campionat

După trei partide fără victorie și două eșecuri neașteptate cu Chindia Târgoviște, Gaz Metan Mediaș a prins-o la înghesuială pe UTA. Cele patru goluri în poarta lui Miron le dau puncte și moral foștilor prim-divizionari, care rămân bine înfipți în lupta pentru promovare.

Antrenorul „alb-negrilor”, Cristian Pustai, s-a referit prea puțin la partida cu „alb-roșii”, gândul zburându-i spre ceea ce urmează. „Astăzi a fost primul joc din play-off în care nu am primit gol, am și schimbat puțin linia de apărare pentru că am primit goluri copilărești. Echipa din Arad, chiar dacă a adus multe puncte din deplasare, nu au foarte multe victoria. Sunt redutabili mai ales pe teren propriu. Ne bucurăm astăzi, dar ne bucurăm puțin, urmează meciul cu Brașovul. Din păcate, am ajuns să nu mai depindem doar de noi, echipele sunt destul de echilibrate, la ritmul acesta de jocuri la 3-4 zile, orice rezultat este posibil. Suntem pe ultima sută de metri, nu mai avem voie să facem pași greșiți. S-a dus vremea vorbelor, a venit vremea faptelor, au rămas trei finale. Sunt condiționate și trebuie să le luăm pe rând pe fiecare, sunt 15 zile cu trei meciuri”, a precizat Cristian Pustai.

La conferința de presă de după meci, „Profesorul” a stat cot la cot cu fostul său elev, Cristian Todea, actualmente antrenor secund al „Bătrânei Doamne”.

Arădeanul Gavra, gol contra UTA-ei: „Mergeam cu bunicul la meciurile UTA-ei, dar îmi fac treaba acolo unde joc”

Altfel, un mare merit în victoria clară a Mediașului în fața „Bătrânei Doamne” îl are un arădean. Cristian Gavra a marcat primul gol al Gazului și a făcut acțiunea ce a dus la reușita secundă, semnată de Munteanu.

După ultimul fluier, atacantul împrumutat de sibieni de la Viitorul a recunoscut: „Meciurile împotriva UTA-ei sunt mai speciale pentru mine. Vreau să-i felicit pentru parcursul bun, este echipa cu care am crescut de la 9 ani. Mergeam cu bunicul la meciuri, sunt născut în Arad, dar sunt fotbalist profesionist și îmi fac treaba acolo unde joc. Meseria mea este de atacant, mă bucur că am reușit să marchez și azi și am avut și alte ocazii. A fost un meci foarte greu, UTA era echipa de pe primul loc și suntem foarte fericiți că am luat cele trei puncte la un scor categoric. Echipa a avut o atitudine foarte motivantă, ne-am dorit victoria, a fost mai bine decât la Târgoviște. Nu comentez prestația UTA-ei, eu zic că ne-am impus prin atitudine și agresivitate și am alergat foarte mult”, a precizat Cristian Gavra.

„Vârful” arădean a vorbit și despre ultimele trei partide ale play-offului, dar și despre eventuala sa rămânere la Mediaș. „Mai avem trei finale, vrem să le câștigăm pe toate și să ne bucurăm la sfârșit. Așteptăm meciul de la Mioveni, acum am bătut UTA și suntem și noi favoriți la promovare. Nu mă gândesc la viitoarea mea destinație, ci doar la promovare și apoi mai vedem”, a adăugat atacantul de 23 de ani.

Sursa: Sport Arad
Foto și video: Istvan BERTALAN

Marius ANGHEL 15 May. 2016, 16:50 Campionat
Pe aceeași temă