Gaz Metan câștigă la Baia Mare prin „dubla” lui Gavra. Pustai are așteptări și mai mari: „Am văzut încă multe carențe pe care va trebui repede să le îmbunătățim”

Marius ANGHEL 17 Apr. 2016, 13:57 Campionat

Gaz Metan n-a acuzat șocul plecării lui Leo Grozavu și după numirea lui Cristian Pustai pe banca tehnică a confirmat că este una dintre cele mai puternice echipe din Liga 2. Medieșenii au câștigat al doilea meci consecutiv în play-off sub conducerea noului antrenor și, per total, au ajuns la zece jocuri cu rezultate pozitive în 2016, dintre care doar un egal.

Sâmbătă, la Baia Mare, Gazul a arătat că trece printr-o perioadă excelentă, reușind a doua victorie consecutivă în play-off-ul Ligii 2, 2-1 la Baia Mare. Elevii lui Cristian Pustai au marcat din minutul 4 prin Cristian Gavra, care a profitat de o eroare în defensiva gazdelor și a trimis mingea direct în plasa porții lui Ormenișan. În minutul 34 Coșereanu putea majora scorul dacă n-ar fi lovit bara, iar același Gavra marchează cel de-al doilea gol al echipei sale, în minutul 68, cu un șut din 10 metri. Gazul a avut și puține emoții cu FCM, atunci când Pop (53) a reușit să egaleze  după ce a fost angajat perfect de Daminuță.

Pustai: „Sper să cultivăm acest spirit de învingător”

Antrenorul Gazului este mulțumit de jocul arătat de elevii săi pe Stadionul „Viorel Mateianu” și este sigur că echipa sa va promova în Liga 1 dacă o să continue la fel. „A fost un meci foarte greu, exact cum sunt toate în play-off, pentru că au rămas cele mai bune echipe. Am întâlnit și astăzi o echipă gazdă cu jucători care au trecut și prin Liga 1, care au jucat foarte bine, îi felicit. Îmi felicit și jucătorii. Este primul meci în deplasare. Am văzut încă multe carențe pe care va trebui repede să le îmbunătățim. Să zicem, poate, că și calitatea jocului a fost un pic influențată de starea terenului, care, oricum, arată cel mai bine de până acum, pentru că ce am văzut pe imagini arată mult mai rău. Sunt bucuros că am reușit, totuși, să revenim să avem încredere în noi pentru că suntem echipa de pe primul loc și ca să promovezi trebuie să câștigi, mai ales în aceste meciuri care sunt, practic, ca niște finale. Sper să cultivăm acest spirit de învingător pentru că Mediașul trebuie să ajungă înapoi în Liga 1″, a declarat Cristian Pustai, antrenorul găzarilor.

După desfășurarea celei de-a doua etape din play-off, Gaz Metan Mediaș se află pe primul loc în clasamentul Seriei a II-a cu 27 de puncte, cu unul mai mult față de UTA, care a câștigat duminică la Mioveni.

La Baia Mare, Cristian Pustai i-a trimis în teren pe: Albuț – M. Stancu, I. Cristea, L. Cazan, G. Neagu – Băjenaru (cpt.), P. Iacob (Tîrcoveanu ’59) – R. Zaharia (Bic ’72), Al. Munteanu (Buziuc ’18), Coșereanu – Gavra. Rezerve neutilizate: Botoșer – Buzean, I. Neag, Neacșa.

Articol scris de Carmen BIZĂ‚U
Foto: Daniel POP

Marius ANGHEL 17 Apr. 2016, 13:57 Campionat
Pe aceeași temă