Galanis și Purece i-au salvat debutul lui Falub

14 Apr. 2012, 01:37 Campionat

Noua echipă a lui Adrian Falub a învins pe FC Olt cu 2-1 după un meci greu, iar gândurile se îndreaptă acum la deplasarea de săptămâna viitoare de la Timișoara.

Primii care au deschis scorul au fost oltenii lui Dan Oprescu. Aceștia au reușit să facă 1-0 repede, încă din minutul 9, când Burcea a transformat în gol centrarea venită de la Bancu. Nu s-au putut buca mult, pentru că două minute mai târziu Galanis a înscris și el pentru arădeni și a restabilit egalitatea.

După minute bune de joc încâlcit și fără ocazii notabile, FC Olt a avut șansa de a se desprinde din nou pe tabelă în minutul 38. Fundașul arădenilor, Pocuca, a apărut și a respins eroic de pe linia porții o minge șutată de Huțanu către poarta goală, după ce l-a driblat pe portar. Finalul primei reprize i-a găsit pe olteni în zece oameni, după ce fostul jucător al UTA-ei, Norbert Polgar, a primit al doilea cartonaș galben în urma unei intrări dure la Hidișan.

Cu toate că au avut un jucător în plus pe teren, cei de la UTA nu au reușit să aibă controlul partidei și să domine. În minutul 65, Purece marchează pentru 2-1 printr-o lovitură liberă executată la colțul lung. Nădăban putea să majoreze diferența în minutul 78 când putea scăpa singul cu Bordea, dar calcă pe minge și se împiedică la marginea careului. În minutele de prelungire, Mara a profitat de o greșeală a defensivei oltenilor și a rămas singur cu Bordea. A încercat să îl execute pe acesta cu o scăriță, dar mingea a lovit transversala. Balonul a revenit la Capătă care a înscris cu capul, însă din poziție neregulamentară și Monica Rigo a semnalat offside-ul.

Vinerea viitoare, arădenii se deplasează la Timișoara cu ocazia disuptării derby-ului vestului.

UTA Arad: Amadio – Manea, Pocuca, Gligor, Siminic – Bălan, Ignea, Hidișan, Purece – Mara, Galanis. Pe bancă: Smaranda – Varga, Neagu, Nădăban, Miron, Capătă, Bucur. Antrenor: Roland Nagy. Director tehnic: Adrian Falub

FC Olt: Bordea – Polgar, Irimescu, Crușoveanu, Bancu – Giurcă, Pavel, Chiriță, Vîlcică – Huțanu, Burcea. Pe bancă: Bugiu – A. Lengyel, Corneanu, David, Hallmen, Cuedan, Neacșu. Antrenor: Dan Oprescu

Articol și foto de Sergiu Daniel GIURGIU

14 Apr. 2012, 01:37 Campionat
Pe aceeași temă