FRF testează sistemul cu patru schimbări în sezonul 2017-2018

Valentin Nastaila 09 Aug. 2017, 09:41 Campionat
FRF testează** sistemul cu patru schimbări în sezonul 2017-2018

Federația Română de Fotbal va testa sistemul cu patru schimbări în competițiile pe care le va organiza în sezonul 2017-2018, s-a stabilit, marți, în cadrul Comitetului de Urgență al forului de specialitate, conform site-ului frf.ro.

Pentru a putea apela la cea de-a patra schimbare este obligatoriu ca aceasta să fie efectuată doar în reprizele de prelungiri și doar dacă celelalte trei modificări au fost epuizate în timpul regulamentar de joc. Această regulă va putea fi utilizată în sezonul următor al Cupei României sau în meciurile de baraj.

„Modificarea art 30.11 din ROAF astfel:

În faza națională, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata jocului. În sezonul 2017-2018 este permisă efectuarea unei a 4-a înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri și doar în situația în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare.

Modificarea a fost efectuată după ce FIFA, prin intermediul IFAB, a ales Federația Română de Fotbal să testeze sistemul cu patru înlocuiri, așa cum și în Anglia, începând din acest sezon, în unele competiții, se va testa sistemul ABBA de executare a loviturilor de departajare, sistem ce a fost testat deja la Campionatul European Under 17 din Croația”, informează FRF.

Noua regulă, care permite unei echipe să facă patru schimbări, a fost introdusă de FIFA în 2016, în mod experimental, la Campionatul Mondial al Cluburilor. Atacantul spaniol Alvaro Morata a fost primul fotbalist din istorie care a intrat pe teren în calitate de a patra schimbare într-un meci oficial.
 

Valentin Nastaila 09 Aug. 2017, 09:41 Campionat
Pe aceeași temă