FRF a lansat noul trofeu pe care îl primește campioana din Liga 2! Burleanu: „Reprezintă un simbol și o responsabilitate”

Marius ANGHEL 23 May. 2018, 16:00 Special

Liga 2 va avea, începând cu finalul acestui sezon, un trofeu personalizat pe care îl va primi campioana, la fel cum se întâmplă în Liga 1 sau în cazul Cupei României. Dunărea Călărași e mare favorită să termine pe locul 1 în acest campionat, astfel că ea va fi prima echipă care va ridica în aer noul trofeu oferit de președintele FRF Răzvan Burleanu. Ocazie ar putea avea loc chiar sâmbătă, cu o etapă înainte de final, în cazul în care Dunărea câștigă pe teren propriu, de la ora 12:30, meciul cu Chindia Târgoviște.

Ediția trecută, Juventus București a primit o cupă din partea Federației Române de Fotbal pentru că a terminat pe locul 1, însă a fost una de serie. Unele asemănătoare au primit și cluburilor Știința Miroslava, Metaloglobus București, SCM Pitești (actuala FC Argeș), Ripensia Timișoara și FC Hermannstadt, adică liderii celor cinci serii ale Ligii 3, nou-promovatele în Liga 2.

Noul trofeu pe care îl va primi câștigătoarea Ligii 2, despre care FRF scrie pe site-ul oficial că „cinstește performanța zilei de azi, cât și performanțele cumulate ale tuturor echipelor care de atâtea decenii au scris istorie cu lupta lor din teren” a fost lansat astăzi, 23 mai, în cadrul unui eveniment special ce a avut loc la Casa Fotbalului, în sala „Nicolae Dobrin”.

„Această zi de reper pentru evoluția Ligii 2 nu ar fi putut să se nască fără reușitele tuturor proiectelor în care am lucrat cu succes împreună membrii FRF, încă din 2014. Ne-am asumat stabilizarea, întărirea, creșterea și promovarea acestei competiții, iar fiecare etapă a acestui parcurs s-a transformat într-o reușită pentru că am lucrat împreună, având același obiectiv. Noul trofeu reprezintă un simbol și o responsabilitate. Este simbolul concret al performanței din teren, dublate de cea a echipei manageriale. Și o responsabilitate pentru că certifică, prin acordarea lui, misiunea echipei câștigătoare din Liga 2 de a continua parcursul pe aceeași linie, la un nivel superior”, a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF.

„Am convingerea că, începând cu prima echipă care va primi acest trofeu, și cu noul sezon care va debuta în Liga 2, unul ce se anunță extrem de disputat în care vom regăsit echipe foarte puternice alături de branduri de tradiție ale fotbalului nostru, Liga 2 se va consacra drept o competiție solidă care reflectă tot mai exact sloganul ei – Marea Performanță Începe Aici!”, a adăugat președintele FRF, citat de site-ul oficial al federației.

La eveniment a fost prezent și Florea Voicilă, primul jucător român convocat la prima reprezentativă de la o echipă din Liga 2. „Mi-am petrecut cea mai mare parte din carieră în Liga 2. Întotdeauna a existat o dorință de afirmare, indiferent că am jucat în eșalonul secund. Convocarea mea la echipa națională a fost ceva de nedescris. Când s-a trimis faxul de convocare la echipă, la Alexandria, totul s-a schimbat. S-a adunat lume în fața blocului meu, toată lumea pe stadion îmi scanda numele, a fost ceva extraordinar. A fost o onoare ca eu, un jucător din liga secundă, să joc alături de nume mari precum Silviu Lung, Rodion Cămătaru, Dudu Georgescu”, a spus fostul internațional, prin care FRF a dorit să dea un exemplu că se poate și jucătorilor din zilele actuale.

Noul trofeu acordat campioanei din Liga 2 are o înălțime de 60 de centimetri și cântărește aproximativ 13 kilograme. Cupa este realizată din bronz acoperit galvanic cu 20 de microni de argint. Trofeul este transmisibil, la începutul fiecărui nou sezon fosta deținătoare urmând a primi o replică a acestuia.

Foto: FRF

Marius ANGHEL 23 May. 2018, 16:00 Special
Pe aceeași temă