Fotbalul, Pelici și Dumnezeu: „Atunci când joci cu sufletul, parcă cineva de acolo de sus îți întinde o mână când ai nevoie”. Concluziile după victoria Ripensiei cu UTA

Marius ANGHEL 03 Mar. 2019, 12:18 Campionat

Lui Alexandru Pelici i-a mai venit inima la loc după ce Ripensia s-a impus în fața UTA-ei, cu 1-0, în etapa a 23-a a Ligii 2. Roș-galbenii veneau după un meci pierdut cu ACS Poli (0-1), iar atunci antrenorul și-a certat echipa. „Pelicanul” a considerat că dorința mai mare a jucătorilor săi a tranșat meciul. De asemenea, timișoreanul e convins că, în viitorul apropiat, UTA va reuși să creeze în jurul ei o emulație.

Pelici crede că, individual, UTA avea jucători mai valoroși ca echipa sa. „O victorie foarte importantă pentru noi. Înainte de jocurile cu ACS Poli și cel de astăzi ne făceam niște calcule în care sperăm să obținem minimum trei puncte din aceste două jocuri. Dacă la jocul cu Poli nu am reușit, deși ne-am creat foarte multe ocazii, astăzi am reușit să câștigăm cu o echipă a UTA-ei foarte mult schimbată în bine, cu jucători de valoare, jucători veniți de la Liga 1. Îmi felicit băieții pentru determinare în primul rând și pentru atitudine arătată. Au câștigat astăzi un meci foarte important pentru noi, la cum arată clasamentul și rezultatele care au fost. Important pentru salvarea de la retrogradare, împotriva unei echipe bune. Nu pot decât să mă bucur și să îmi felicit jucătorii din tot sufletul. Asta e și atitudinea corectă. Atunci când joci așa, poate te ajută și șansa împotriva valorii. Chiar dacă ai o valoare inferioară, am mai trăit asta și cu alte echipe. Atunci când joci cu sufletul, parcă cineva de acolo de sus îți întinde o mână când ai nevoie. Mingea ori intră în poartă pentru tine, sau trece la adversar. Și noi cred că am închis și am contracarat destul de bine punctele lor forte. Kanda, în primul rând, nu a mai avut spațiile pe care le-a avut. A scăpat de două ori, au reușit să înscrie, dar au fost anulate golurile pentru poziție de ofsaid. Foarte periculos la plecare pe culoar, Rus. Jucători de valoare”, a spus Pelici despre meci.

Fotbalul era poezie. Inevitabil, Pelici e și nostalgic

Cele două echipe au fost campioane ale României în trecut, dar, acum, au jucat un meci destul de plictisitior. Pelici a spus că și vremurile sunt acum altele, parcă anti-spectacol. „Acesta e nivelul fotbalului românesc și cu toții suntem de vină pentru asta. Nu sunt eu în măsură să judec asta. Titlurile au fost la Liga 1 și erau alte vremuri. Fotbalul era altă artă, altă poezie. Astăzi este pragmatism, și luptă crâncenă și lupta pentru supraviețuirea până la urmă”, consideră antrenorul Ripensiei.

La joc au fost sub 400 de spectatori, cifre triste, chiar și la un asemenea nivel și la un astfel de meci. „Îmi doresc ca Timișoara să revină acolo unde a fost odată. Chiar și eu am prins câteva jocuri cu stadionul acesta plin. Dar sunt amintiri, din păcate. Amintiri frumoase. Nu știu când vom retrăi aceste momente. Sperăm ca ele să vină cândva. Dar pentru asta e nevoie de infrastructură, e nevoie de competență, de oameni competenți și de tot ce înseamnă aducere de jucători buni, creștere de calitate, de copii, pentru ca la un moment dat să poți crește valoric. Din acest punct de vedere, UTA este pe un drum bun, pentru că a scos doi-trei jucători pe care i-a dat fotbalului mare. Noi, în schimb, chiar dacă au apărut, au dispărut. Au apărut în Timișoara, dar după aceea s-au regăsit la alte echipe”, a spus Pelici, întrebat dacă și-ar fi imaginat un duel Timișoara-Arad cu o asistență atât de redusă.

Previziuni bune și felicitări pentru adversar

Altfel, Pelici crede că sezonul viitor, UTA are șanse să promoveze. „Să dea Dumnezeu să fie UTA, la cum arată și ce se mișcă, UTA anul viitor. Lucrurile se mișcă în bine. Să dea Dumnezeu și stadionul să fie gata. Le doresc mult succes, multă sănătate domnului Popa și antrenorilor de acolo și băieților”, a spus antrenorul ripensist despre ce crede că va fi sezonul viitor în fotbalul din partea de vest a țării, referitor la ce echipă poate scoate capul.

Arădenii au avut peste 100 de fani pe „Dan Păltinișanu”, iar Pelici speră ca și Ripensia să adune mai mulți suporteri. „Felicitări și galeriie arădene. Ți-e și drag. Jos pălăria. Te simți antrenor, te simți fotbalist, când vine galeria în deplasare după noi. Mulțumim și noi suporterilor care au fost lângă noi, chiar dacă galeria e mică. Îi așteptăm în număr mai mare alături de noi”, a conchis antrenorul.

Cu acest succes, Ripensia urcă pe locul 11, cu 28 de puncte. Runda viitoare, timișorenii merg la Clinceni.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 03 Mar. 2019, 12:18 Campionat
Pe aceeași temă