Foresta încheie anul cu o deplasare grea, la Arad. Popovici știe ce o motivează pe UTA, dar și ce potențial are echipa sa

Marius ANGHEL 08 Dec. 2016, 11:25 Campionat
Foresta încheie anul cu o deplasare grea, la Arad.** Popovici știe ce o motivează pe UTA, dar și ce potențial are echipa sa

UTA Bătrâna Doamnă își termină socotelile cu anul 2017 în fața unei echipe a contrastelor. Foresta Suceava a început modest sezonul, cu Adrian Iencsi pe bancă, l-a continuat excelent după ce a fost preluată de Cristian Popovici, pentru ca ultima lună și jumătate să fie de coșmar pentru moldoveni, cu înfrângeri pe linie.

Aceștia au căzut de pe podiumul ligii secunde până pe locul 8, cunoscând gustul succesului de abia săptămâna trecută (4-1 cu Unirea Tărlungeni) după nu mai puțin de șapte partide (neincluzând cea cu Pâncota ce oricum a fost anulată) consecutive fără victorie. „Suceava își cunoaște bine potențialul și implicit obiectivele. Această echipă a fost încropită în vară pe ultima sută de metri și și-a propus o clasare între primele opt echipe ale campionatului. E adevărat că la un moment dat, rezultatele bune ne-au dat speranțe tuturor că ne-am putea bate pentru primele trei-patru locuri. Visam frumos și am revenit cu picioarele pe pământ. Dar nu facem un capăt de țară din faptul că nu mai suntem sus acum și, cine știe, roata se poate întoarce din nou la câte meciuri mai sunt de disputat din acest campionat. Dacă UTA sau alte echipe nu s-au descurajat când aveau 5-6 puncte sub noi, de ce am face-o noi acum. Totul e să scoatem maxim din fiecare meci, iar cel care urmează e cel de la Arad”, anunță, pentru Sport Arad, Cristian Popovici, care l-a înlocuit pe Adrian Iencsi pe banca „galben-verzilor” chiar după meciul tur cu UTA, câștigat de arădeni cu 2-0 la Suceava.

Teoretic și sucevenilor le-ar fi convenit să se amâne această ultimă partidă oficială a anului. După despărțirile de Avram și Matei și rămânerea în afara circuitului a fundașului dreapta Mihălăchioae și „închizătorului” Aeroaiei, moldovenii adună exact 18 jucători pentru meciul de la Arad. Și asta în condițiile în care vor decide să deplaseze trei portari. „Nici nu mai contează acum dacă eram de acord cu amânarea atâta timp cât meciul a fost programat. Am jucat deja sâmbăta trecută pe un teren înghețat, probabil la fel va fi și la Arad sau poate fi și mai rău. Am văzut condițiile de joc de la meciul UTA – Poli, sper să se confirme prognozele meteo și să nu cadă precipitații. Ar fi păcat ca un meci între două echipe deschise la un fotbal total, ofensiv, să aibă de suferit din pricina suprafeței de joc. Iar meciul mai e și televizat… Dar, la această dată a anului riscurile sunt mari, e clar că depindem de vreme”, a recunoscut fostul fundaș.

Popovici și-a studiat atent și adversarul de duminică și se declară plăcut surprins de apetitul ofensiv al arădenilor. „Chiar dacă UTA-ei îi va lipsi Curtuiuș, un atacant bun și experimentat, există destui fotbaliști care ne pot pune probleme. Au dat destule goluri în ultimele etape, dar echipa arădeană în ansamblul ei e una puternică. A demonstrat-o și anul trecut cu Nagy pe bancă, o face și acum, are și tradiția de partea ei, este clar că-și dorește să ajungă în Liga 1. Mai cred că va fi motivată și de posibilitatea de a sta pe loc promovabil până la primăvară, dar ne dorim la fel de mult un rezultat pozitiv. Acesta poate și egalul, deși nu pornim cu gândul acesta. Ne propunem să câștigăm etapă de etapă, mai rămâne să și putem”, a adăugat „principalul” Forestei.

Sucevenii pleacă sâmbătă dimineața spre Arad cu autocarul, fără a știi exact ora de sosire. „Sperăm doar să ajungem să servim cina și să punem capul pe pernă. De antrenament nu se pune problema, vom fi toată ziua pe drum. Din acest punct de vedere, se poate spune că UTA are un atuu”, a conchis Cristi Popovici.

Meciul UTA Bătrâna Doamnă – Foresta Suceava, ce contează pentru etapa a 21-a a Ligii 2, a doua a returului și ultima din 2016, se va desfășura duminică, de la ora 11:00.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 08 Dec. 2016, 11:25 Campionat
Pe aceeași temă