Foresta câștigă la Timișoara primele puncte din acest sezon. Popovici n-a vrut să se pronunțe în privința penalty-ului care i-a readus echipa în joc: „Trebuie să ne obișnuim”

Marius ANGHEL 22 Aug. 2016, 16:28 Campionat

După două meciuri în care jocul echipei a părut ezitant, Foresta a reușit, duminică,în etapa a 3-a, o prestație mult mai consistentă în partida din deplasare cu ASU Poli Timișoara. Sucevenii, cu un nou antrenor pe banca tehnică, în persoana lui Cristian Popovici, au câștigat cu scorul de 3-2 confruntarea de pe stadionul „Dan Păltinișanu”, demonstrând că au izbutit să treacă peste momentele de îndoială care apăruseră după startul ratat de sezon.

Debutul partidei de la Timișoara n-a fost însă tocmai facil, gazdele reușind să deschidă scorul încă din minutul 4, prin Blănaru, care a reluat norocos, cu genunchiul, în plasă, o minge centrată de Dan Constantinescu, la colțul scurt. Sucevenii au trecut însă cu bine peste acest șoc, iar Matei a fost foarte aproape de egalare în minutul 17, când șutul său, din apropiere, a fost respins cu capul, de pe linia porții, de Telescu.

După două șuturi de la distanță trimise de Niță și Mărgărit, dar apărate de Niga, oaspeții reușesc să restabilescă egalitatea chiar înainte de pauză. Semeghin intră în viteză în careul advers și obține un penalty cu largul concurs al centralului reșițean Dorin Voinea, care a fost păcălit de căderea spectaculoasă a veteranului sucevean de lângă apărătorul gazdelor, Stefanovici. Lovitura de pedeapsă acordată a fost transformată de precizie de Marius Matei, astfel că cele două formații se aflau la egalitate la jumătatea disputei.

Încurajată de acest gol, trupa lui Cristi Popovici a ieșit mult mai montată de la cabine, izbutind să preia conducerea în minutul 60. Semeghin a trimis un balon în spatele apărării adverse, însă faza a fost tratată superficial de Niță, care avea prim-planul, indecizia sa fiind taxată prompt de Cerlincă, care a insistat la o minge ce părea pierdută, înscriind din marginea careului de 16 metri pe lângă portarul Mitrea, ieșit în întâmpinare.

Gazdele au reacționat imediat, însă Niga a fost din nou la post, de astă dată la șutul lui Dănăricu. După câteva zeci de secunde pericolul s-a mutat la poarta cealaltă. Mitrea a degajat defectuos, direct în Bogdan Rusu, venit în presing, iar mingea s-a scurs milimetric pe lângă bară. Încurajați de erorile apărării bănățene sucevenii rămân în atac, iar ratările lui Matei și Bujor aveau să prefațeze golul de 1-3, venit dintr-o greșeală a portarului Mitrea. Acesta a boxat aiurea o centrare a lui Semeghin, iar mingea a ajuns la fundașul central al Forestei Alin Mutu, care a îndeplinit o simplă formalitate. „Galben-verzii” au dat senzația că sunt în stare să controleze bine finalul de partidă, însă o nesincronizare la un corner a fost suficientă ca Poli să reducă din handicap, prin Bilia, cu o reluare simplă din trei metri.

În concluzie, un rezultat mare pentru gruparea suceveană, care poate aborda în liniște partida din etapa viitoare, de pe teren propriu, cu CS Balotești.

Popovici: „Consider meritată victoria noastră”

„Cred că a fost un meci spectaculos, deși ambele echipe au fost obligate să joace pe o căldură insuportabilă. Nu știu când s-a mai jucat vreodată un meci de fotbal la ora 12.30 în august… Un meci cu multe goluri, vreo trei venite din greșeli foarte mari. Noi suntem bucuroși de faptul că am luat primele trei puncte, mai ales că eu am preluat echipa în această săptămână. Cunoșteam doar patru jucători, iar pe ceilalți am încercat acum să-i cunosc cât de cât, să implementez un alt stil de joc, pe modului pe care l-am folosit în majoritatea timpului. Consider meritată victoria noastră, chiar dacă am marcat ultimele două goluri pe greșeli mari ale celor de la Timișoara, dar am mai avut câteva ocazii mari, iar gazdele, la acest capitol, ne-au fost inferioare”, a declarat, citat de druckeria.ro, Cristian Popovici, la conferința de presă de după meci, antrenorul Forestei refuzând să se pronunțe asupra fazei penalty-ului primit de Semeghin: „Nu știu ce aș putea spune… Nu mă pot pronunța. Datoria noastră, a antrenorilor, e să urmărim ce fac echipele noastre. Dacă arbitrul a acordat penalty, probabil că a fost. Dar trebuie să ne obișnuim cu astfel de situații. Nu mai sunt arbitri din vechea gardă, care dictau ceva intenționat. Cei de acum, sunt tineri… Așa cum ne obligă pe noi să jucăm cu trei jucători sub 21 de ani, cam aceeași problemă e și la arbitri. Cu siguranță, ne vom mai confrunta cu eventuale erori, atât noi, cât și dumneavoastră. Dar nu știu, sincer, dacă azi a fost o eroare”.

„La Suceava e un grup de jucători foarte experimentați. Semeghin are 37 de ani, la fel și Bălan, deci e clar că și pentru ei, cu toate că îi ajută experiența foarte mult, le e greu să mențină un ritm constant bun. Dar astăzi, dacă nu te uitai în buletinele lor, nu știu dacă le ghiceai vârsta. În prima repriză, Bălan a făcut două raiduri, a intrat cu mingea în careu, Semeghin, de asemenea, a fost activ, a scos penalty, a fost prezent în preajma careului. Sunt jucători care încă mai au ce oferi”, a comentat Popovici și despre cei doi veterani ai Forestei pe care i-a trimis ca titulari în jocul cu ASU Poli.

În fine, Popovici a rămas cu o impresie plăcută despre ASU Poli, o echipă pe care o vede la mijlocul clasamentului, departe de grijile retrogradării. „Chiar dacă nu are nume sonore, se vede că e o echipă bine lucrată, organizată, cu jucători tineri. Cred că va avea un parcurs destul de bun. Prevăd o clasare în zona de mijloc a clasamentului. Deci nu cred că se va pune problema să nu facă față nivelului Ligii a II-a, cum la fel nu cred că nu se va bate la promovare. Au început cu rezultate mai puțin bune acasă, au scos un punct la Vâlcea, unde poate nu se aștepta nimeni, iar astăzi se puteau desprinde în prima repriză, pentru că după pauză au avut o cădere”, a mai spus Cristian Popovici.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – FORESTA SUCEAVA 2-3
Șt. Blănaru ‘4, Bilia ’85 / M. Matei ’44 – pen., Cerlincă ’60, A. Mutu ’77

Al. Mitrea – Stefanovici, Cr. Gălan (cpt.), Telescu, Taub – D. Constantinescu (Ghinescu ’65), Bilia, P. Niță (Giuricici ’70), Dănăricu – Mărgărit (Țugui ’65), Șt. Blănaru
Rezerve neutilizate: A. Constantinescu – Teuț, Măd. Stancu, Todorov
Antrenor: Sorin Brîndescu

Niga – D. Bălan (cpt.), A. Mutu, D. Lung, Semeghin – Cerlincă (Aeroaiei ’82), Vl. Stănescu, Căinari, Drugă (Dănilă ’80) – Bg. Rusu, M. Matei (Bujor ’75)
Rezerve neutilizate: Tomșa – Petresc, Al. Creciunesc, Turda
Antrenor: Cristian Popovici

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara); Arbitru: Dorin Petru Voina (Reșița); Asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Marius Bălan (Dej).

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 22 Aug. 2016, 16:28 Campionat
Pe aceeași temă