„Florin Costea este talismanul nostru”. Ce spune Gane după al doilea meci consecutiv câștigat de CSM

Marius ANGHEL 25 Sep. 2016, 17:17 Campionat

Antrenorul echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Jerry Gane, a jubilat sâmbătă după cele patru goluri ale lui Florin Costea, care au adus o nouă victorie pentru alb-albaștri, de această dată cu Metalul Reșița, scor 5-2. Gane subliniază însă că, pentru ca Florin să înscrie este nevoie de o evoluție bună a întregii echipe.

„Este cu totul altceva cu Florin pe teren, s-a văzut de la Brăila, a adus alt spirit. Este talismanul nostru, a adus energia și încrederea de care aveam nevoie. Patru goluri pentru Costea și o prestație de excepție. El și Dina sunt jucători care au multă calitate care fac diferența, dar toată echipa a jucat bine. A fost cel mai bun joc al nostru, o refulare, o descătușare. Aveam nevoie de multe goluri acasă, a fost un spectacol frumos și sper să aducem cât mai mulți spectatori la stadion. Cu Florin de la începutul campionatului, aveam mai multe puncte, el face diferența. L-am antrenat și la Severin și Craiova, ne merge bine împreună, avem o simbioză. Florin va mai înscrie, dar trebuie și o prestație bună a întregii echipe, el trebuie alimentat cu mingi și pus în valoare”, a spus Gane la conferința de presă de după meciul din Zăvoi.

Tehnicianul vâlcenilor spune că nu a avut emoții la pauză, când era 1-1 și doar și-a liniștit jucătorii, care erau tensionați. „Am avut posesie, am dominat, am avut prospețime și s-a văzut. La pauză i-am simțit pe băieți foarte tensionați, ca un vulcan în erupție și i-am calmat, le-am spus că mai sunt 45 de minute și timp suficient. Este chestie de timp, nu poți pune la punct o echipă într-o singură lună, degeaba aduci jucători de calitate și vrei într-o săptămână să îți arate nu știu ce, e nevoie de multe antrenamente împreună, ca să se simtă. Am suferit, dar odată cu venirea lui Florin, suntem în creștere, am legat două victorii importante”, a declarat Jerry Gane.

Cu 12 puncte acumulate în nouă etape, CSM Râmnicu Vâlcea a urcat pe locul 11 în clasament și s-a îndepărtat de zona retrogradării.

Articol scris de Adi Georgescu

 

Marius ANGHEL 25 Sep. 2016, 17:17 Campionat
Pe aceeași temă