Florin Brișan ridică pretențiile Dunării după numirea lui Alexa: „Până în iarnă, obiectivul este clasarea pe unul din locurile 1-6. Pentru vară, este promovarea”

Marius ANGHEL 30 Aug. 2017, 19:12 Campionat
Florin Brișan ridică pretențiile Dunării după numirea lui Alexa:**

Lucrurile au început să se așeze la Dunărea Călărași după ce chiar după prima etapă echipa a rămas fără antrenorul Adrian Iencsi și președintele Bogdan Leu. Din campionatul Ligii 2 s-au desfășurat până acum cinci runde, iar în ultimele două Dunărea a fost condusă de antrenorul Dan Alexa și de noul președinte Florin Brișan. În ultimele două etape, echipa a obținut victorii, astfel că noul conducător a decis că este momentul potrivit pentru organizarea unei conferințe de presă. La aceasta a participat și omul care conduce instituția care este principalul finanțator al echipei, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

În această conferință, noul președinte al AFC Dunărea 2005 Călărași a declarat că obiectivul major al echipei din Liga 2 este promovarea. „Obiectivul pe termen scurt, și asta înseamnă până în iarnă, este clasarea pe unul din locurile 1-6 din topul ligii a 2-a. Pentru vară, obiectivul este promovarea. Chiar dacă domnul președinte Iliuță se ferește să spună lucrul acesta, vă promit că-l voi presa să identificăm și resursele financiare. Și mă refer aici, deopotrivă, și la reprezentanții Primăriei Călărași, dar și la investitori privați. Pentru că e păcat ca acest județ să nu aibă echipă în Liga 1″, a declarat Brișan, citat de site-ul oficial al clubului Dunărea.

Florin Brișan a mai spus și că până la finalul perioadei de transferuri din această vară, până pe 3 septembrie, lotul Dunări va suferi modificări. „Am adus jucători și suntem în discuții și cu alți patru jucători. Au plecat o parte dintre cei care n-au dat satisfacție și care aveau și salarii foarte mari. E vortba de Gelu Velici, care n-a confirmat, Bogdan Stancu și Roșca, ultimul fiind împrumutat de la Juventus București. Joi, antrenorul va decide cine mai rămâne. Nu are rost să încărcăm lotul cu jucători care ori n-au valoare, ori n-au confirmat”, a declarat Brișan.

„Am avut o discuție cu domnul primar Daniel Drăgulin și am decis împreună ca domnia sa să se ocupe mai mult de handbal, iar noi, cei de la Consiliul Județean, să avem în vedere buna organizare a echipei de fotbal. Îi am astăzi alături de mine pe cei doi decidenți, să-i spunem, în cadrul clubului de fotbal AFC Dunărea 2005 Călărași. Vreau să-i mulțumesc domnului Florin Brișan pentru faptul că a acceptat funcția de președinte la Dunărea. Brișan a reușit într-un timp foarte scurt să găsească un antrenor, iar echipa a legat și două victorii. În acest sens nu vreau decât să vă felicit pe dumneavoastră, dar și pe domnul antrenor Dan Alexa în numele fotbalului călărășean”, a spus Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

Printre jucătorii pe care noul antrenor Dan Alexa nu și-i mai dorește la Dunărea se numără Florinel Ibrian, Cristian Pușcaș, Alexandru Pop și Florian Niculae.

După cinci etape, Dunărea ocupă locul 13, cu 7 puncte. Sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 11:00, călărășenii joacă în deplasare cu Sportul Snagov, echipă care e pe locul 11, cu 8 puncte.

Foto: Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 30 Aug. 2017, 19:12 Campionat
Pe aceeași temă