Flavius Stoican are grijă de petroliști după ce au zdrobit Sănătatea în Cupă. „Un astfel de rezultat nu trebuie să ne facă să ne luăm aripi.” Cum comentează clasarea din Liga 2

Marius ANGHEL 31 Oct. 2019, 14:21 Campionat

Petrolul n-a avut milă de veteranii sau puștii de la Sănătatea Cluj și a câștigat cu 7-0 meciul desfășurat miercuri seară, pe Cluj Arena, în optimile Cupei României, obținând, astfel, calificarea în faza următoare a competiției, în sferturi. Hamza Younes (16′), Bogdan Gavrilă (23′, 44′, 62′), Laurențiu Marinescu (78′), Ștefan Blănaru (80′) și Sergiu Arnăutu (84′) au marcat în poarta lui Filip Lăzăreanu (38 de ani), însă și Raul Avram a avut câteva intervenții salvatoare în fața jucătorilor echipei din Liga 3.

La finalul partidei, antrenorul Petrolului, Flavius Stoican, a spus că Petrolul a reușit această victorie la scor de maidan pentru că și-a tratat serios adversarul, așa cum ar trebui să facă meci de meci și în campionat.

„Am tratat meciul foarte serios. Faptul că Sănătatea a eliminat deținătoarea trofeului ne-a pus în gardă și nu numai faptul acesta, ci și că au în echipă jucători care au jucat în Liga 1, chiar dacă au o vârstă, și mă refer la Laurențiu Rus și Ciupe, la mijlocul terenului, Roman și Ceaca, un jucător foarte periculos în atac, Rada și Matei pe linia de fund, deci o echipă care, dacă-i lași să joace, poate să creeze surprize. Într-adevăr, am reușit să marcăm repede și, astfel, jocul a fost la discreția noastră.

Mă bucur pentru marcatori, și pentru Blănaru, că a reușit să spargă gheața, chiar dacă a fost un gol simplu, dar a mai avut și o pasă de gol pentru Arnăutu. Mă bucur pentru toți că au reușit să marcheze. E important să aibă un moral ridicat, pentru că știu ce jucători antrenez și, până la urmă, este important să aibă entuziasm și să tratăm fiecare meci așa cum l-am tratat pe acesta de astăzi. O să avem un cuvânt greu de spus în această competiție, pentru că este unul dintre obiectivele noastre, să mergem cât mai sus”, a spus Stoican la microfonul DigiSport.

„Un astfel de rezultat nu trebuie să ne facă să ne luăm aripi”

Antrenorul „lupilor” rămâne însă cu picioarele pe pământ și spune că va avea grijă ca Laurențiu Marinescu și compania să nu-și ia zborul după acest succes.

„Faptul că marchezi goluri, că îți iese jocul, că reușești să creezi faze frumoase, îți dă încredere, dar la fel de adevărat este că un astfel de rezultat nu trebuie să ne facă să ne luăm aripi că am reușit să trecem mai departe. Bravo lor, cinste lor, este important să conștientizăm că în fiecare meci este ca o finală. Trebuie să arătăm pe teren determinare, responsabilitate, să avem și plăcere să marcăm goluri, să ne creăm situații, că asta aduce și lumea la stadion și publicul o să fie aproape de noi când văd lucruri de genul acesta”, a declarat Stoican.

„La momentul acesta, clasamentul e ireal”

În clasament, Petrolul este abia pe locul 8, dar are două meciuri restante, astfel că Stoican spune că e de așteptat finalul turului pentru a vedea care este adevărata față a tuturor echipelor din Liga 2.

„Am jucători care pot face diferența, jucători care se antrenează foarte bine, sunt conștienți de ceea ce avem de îndeplinit, plus că, la momentul acesta, clasamentul e ireal. Sunt echipe care au 12 meciuri, altele au 14 meciuri și, până la urmă, nu este conform cu realitatea. Atunci când se va termina acest an, se va trage linie și vom vedea care echipe sunt acolo sus”, a mai spus Stoican.

Pentru Petrolul urmează meciul de sâmbătă, din etapa a 15-a, cu ASU Poli, de pe teren propriu, de la ora 11:30, iar marți, de la ora 17:45, o întâlnește tot acasă pe FK Csikszereda, în jocul restant din etapa a 5-a.

Golurile din meciul cu Sănătatea Cluj:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 31 Oct. 2019, 14:21 Campionat
Pe aceeași temă