FINAL UTA – MUREȘUL DEVA 1-0

16 May. 2009, 19:39 Campionat

Astă-seară, cu începere de la orele 20:00, UTA Arad a primit vizita celor de la Mureșul Deva, în ultima partidă din etapa cu numărul 30 a Ligii a II-a. „Bătrâna Doamnă” a scăpat definitiv de grijile retrogradării, dar nu același lucru se poate spune despre situația oaspeților. Devenii se află la doar patru puncte de primul loc retrogradabil.  Èšucudean a marcat singurul gol al disputei, iar elevii lui Ionuț Popa au reușit să păstreze rezultatul, deși au evoluat  mai bine de 60 de minute în inferioritate numerică, după eliminarea lui Toc din minutul 34.

 

Formații oficiale

UTA:  Mârne (cpt.) – Toc, Pascariu, Pocuca, Jăpălău – Nădăban, Mutulescu, Drida, R. Fritea – Leucuța, Țucudean.

Antrenor: Roland Nagy.

Rezerve: Bujor – Olariu, Lee, Mitu, Georgiu, Polgar, Gornic.

 

Deva:  D. Pârvu – A. Bud, Zaiați, Dosan, Doboș – J. Vajda (cpt.), Sătmar, Albinaru, Pribac – Bițiș, Grigoruță.

Antrenor: Gheorghe Barbu.

Rezerve: Horvat, Vârtic, G. Florea, Ad. Câmpean, Bajko, E. Vajda, Chirciu. 

 

Arbitri: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) – Lorant Szanto (Târgu Mureș), Elena Mușetoiu (Câmpulung Muscel).

 


Urmărește LIVE text ultima partidă a etapei cu numărul 30 din seria a doua a ligii secunde.

 

 

A început partida

 

Min. 2: UTA s-a instalat în jumătatea oaspeților. 

Min. 4: Se joacă la mijlocul terenului, meciul este echilibrat  deocamdată. 

Min. 5: Primul atac pentru oaspeți. Corner pentru Deva, defensiva arădeană respinge, din nou corner, dar se execută prost. 

 

Min. 7: Deva domină debutul de meci, combinând în jumătatea arădenilor, fără să fie periculoasă.

Min. 9: Se joacă aiurea, între cele două careuri, într-un ritm lent. 

 

Min. 10: După zece minute, oaspeții au fost mai prezenți în joc, fără ocazii însă. UTA n-a prea ajuns la poarta adversă.

 

Min. 12: Corner pentru Deva, care rămâne în atac și evoluează de parcă ar fi pe propriul teren. Faza rămâne fără rezultat, dar devenii nu pleacă din jumătatea arădenilor. 

Min. 13: UTA dă semne că se trezește. Țucudean ia o fază pe cont propriu, avansează pe dreaptă, centrează în fața porții, dar puțin prea lung pentru Leucuța, care venea lansat. 

 

Min. 15: Joc fără ritm între UTA și Deva, cu multe mingi pierdute de-o parte și de alta și cu un joc derulat la mijlocul terenului.

Min. 16: Șut bun expediat de Nădăban de la 25 de metri, ușor lateral dreapta, puțin alături. 

 

Min. 17: UTA începe să controleze meciul. 

Min. 19: Arădenii încearcă să le ofere atacanților Leucuța și Țucudean mingi utile, dar nu reușesc. Construcția e previzibilă, Deva stă bine în teren  și este îndrăzneață în atac. 

 

Min. 21: UTA pare destul de plictisită, nereușind să imprime viteză jocului. Arădenii au reușit să echilibreze meciul, dar fără reușite pe ultimii 20-30 de metri. 

Min. 23: Nimic important la Arad: mingile se pierd ușor, nu se leagă pase, multă prudență în jocul celor două echipe. Se mai rupe ritmul din când în când, dar fără rezultat deocamdată. 

 

Min. 25: O primă ocazie pentru UTA: Țucudean a scăpat singur cu portarul, la 14 metri, dar nu i-a ieșit lobul, șutând în pieptul lui Pârvu.

 

Min. 26: Toc a fost oprit incorect, pentru ofsaid, într-o fază în care a și înscris. Nu s-a pus problema ca golul să fie validat, dar semnalizarea Elenei Mușetoiu a fost greșită. 

 

Min. 28: O nouă ocazie pentru UTA: Fritea a centrat de la 35 de metri, din lovitură liberă, Drida a „rașchetat” mingea cu capul de la 12 metri, dar balonul a trecut alături .

 

Min. 30: UTA domină, controlează meciul, începe să pună presiune.  

Min. 31: Bitiș a pătruns paralel cu linia de fund, dar Mârne a ieșit la colțul scurt și a blocat. 

 

Min. 33: S-a reechilibrat meciul, se joacă între cele două careuri. 

 

Min. 34: UTA în 10, după ce Toc a fost eliminat pentru al doilea galben! De această dată a faultat la mijlocul terenului.

 

Min. 35: Spiritele se încing. Drida a fost faultat, apoi a ripostat, dar nu s-a acordat nimic.

 

Min. 36: După eliminarea lui Toc, Nădăban a fost retras ca fundaș dreapta, iar Leucuța în linia de mijloc, pe flancul drept. Țucudean a rămas singur în atac. 

 

Min. 38: Spectatorii sunt nemulțumiți de decizia centralului. Fiind din Râmnicu Vâlcea, arădenii îl bănuiesc că se răzbună după CSM Rm. Vâlcea – UTA 0-3, însă cartonașele acordate lui Toc au avut acoperire. 

 

Min. 39:  Goooooool UTA !!!!  Țucudean deschide scorul după un atac prelungit al UTA-ei. Jăpălău a centrat bine, de la 22 de metri, o minge respinsă de defensiva deveană, iar Țucudean s-a înălțat și a marcat cu capul de la 6 metri.

 

Min. 42: Devenii încearcă să revină în atac, mai ales că au un om în plus. Bițiș a șutat de la 20 de metri, dar alături de poartă.

 

Min. 44: Oaspeții forțează în finalul reprizei, dar deocamdată nu reușesc să amenințe poarta lui Mârne. 

 

Min. 45: Grigoruță a fost imprecis, șutând peste transversală, dintr-o poziție foarte bună, central, de la 20 de metri. 

 

Fluier de pauză:  UTA conduce cu 1-0, printr-un gol marcat de George Țucudean în minutul 39, la cinci minute după ce Toc a fost eliminat pentru al doilea cartonaș galben. 

 

S-a reluat meciul

Min. 46: Schimbare la Deva: a intrat Bajko, a ieșit Albinaru. 

Min. 47: Fără Toc, eliminat în minutul 34, arădenii vor încerca să reziste în fața unui adversar care a jucat îndrăzneț în primele 45 de minute, dar fără realizări mari. 

 

Min. 48: UTA face prima schimbare: iese Drida, intră Lee


Min. 48:
Corner pentru UTA. Execută Fritea scurt, apoi Țucudean și Mutulescu s-au complicat în careu, faza a rămas fără rezultat. 

 

Min. 49: Schimbare tactică la UTA. Ionuț Popa a renunțat la Drida în favoarea lui Lee, având nevoie de plusul de forță fizică pe care îl poate aduce sud-coreeanul. 

Min. 50: Deși are un om în minus, UTA este de 2-3 minute în jumătatea adversă.


Min. 52
: Se joacă între careuri, meciul este echilibrat. 


Min. 53:
J. Vajda a șutat de la 40 de metri, puțin peste, dar fără pericol. 

 

Min. 55: Deocamdată, UTA a reușit să-și controleze adversarul și să-l țină departe de propria poartă. Nu se simte în jocul Devei omul în plus.  

Min. 57: În continuare se joacă între careuri, fără faze deosebite. 

 

Min. 58: Lovitură liberă de la 24 de metri pentru UTA. Execută Fritea și mingea trece, cu mult efect, foarte puțin pe lângă colțul lung. Execuție aplaudată de cei aproape 2000 de spectatori.

 

Min. 59: Schimbare la Deva: iese Pribac, intră E. Vajda.  

 

Min. 60: Pocuca primește îngrijiri medicale în afara terenului, UTA are doi oameni în minus acum. 

 

Min. 61: A reintrat Pocuca, meciul se joacă pe contre, Nădăban a șutat puternic de la 25 de metri, Pârvu a respins greu. 

 

Min. 63: Deva începe să-și arate colții, oaspeți domină.

Min. 63: Cartonaș galben pentru Nădăban. Lovitură liberă de la 19 metri, lateral stânga, pentru Deva.

Min. 64: A executat Bițiș, fundașii arădeni au bâlbâit mingea, devenii n-au intervenit și s-a respins.

Min. 65: Cartonaș galben pentru Nădăban. 

 

Min. 66: Se accentuează dominarea oaspeților. Deva presează din ce în ce mai mult, e tot mai prezentă în jurul careului arădean, dar UTA are spații de manevră.

Min. 68: Jocul este oprit, Țucudean se resimte după un fault.  Atacantul arădean a fost lovit la cap, arbitrul nu a dictat nimic.

Min. 71: Deva are inițiativa, dar oaspeții combină departe de poarta lui Mârne, ceea ce convine arădenilor, care stau bine în teren și acoperă spațiile de joc, reducându-le. 


Min. 72:
Corner pentru Deva, defensiva arădeană a respins până la Bud, care a șutat de la 19 metri pe jos, dar Mârne a reținut printr-un plonjon. 

 

Min. 74: Meciul este deschis oricărui rezultat: Deva presează, dar nu are ocazii, în timp ce UTA e foarte tăioasă pe contre. 

 

Min. 75: Ocazie mare Deva: Grigoruță a deviat cu capul, după o centrare de pe dreapta, mingea a ajuns exact la Bajko, singur la 3 metri cu Mârne, dar reluarea deveanului a fost comică, mingea ieșind în afara terenului.

Min. 76: Schimbare la Deva: iese Grigoruță, intră Chirciu

Min. 77: Schimbare la UTA: iese Fritea, intră D. Mitu.

Min. 79: Meci deschis, echipele alternează perioadele de dominare, jocul de mută rapid de la o poartă la alta. UTA rezistă în 10 oameni, după eliminarea lui Toc din minutul 34. 

Min. 80: UTA are destule momente în care își ține adversul departe de poartă, combinând în jumătatea adversă, în timp ce Deva aruncă mingile pe atacanți, fără rezultat

Min. 82: Jocul este întrerupt, Pascariu este accidentat și solicită îngrijiri. 

 

Min. 83: Arădenii trag de timp dar nu renunță la atacuri.

Min. 84: Ocazie uriașă UTA: Leucuța, singur cu portarul Pârvu, a șutat de la 16 metri, central, puțin peste transversală.

Min. 85: Se joacă de la o poartă la alta, arădenii se apaără în 8 jucători, dar ies pe contre de fiecare dată când au ocazia,. Deva aruncă mingile, jucând haotic. 

Min. 86: Meciul este destul de fragmentat.

 

Min.86: Schimbare la UTA: iese Mutulescu, intră Georgiu. 

 

Min. 88: Ocazie uriașă Deva: Chirciu a scăpat singur, la 30 de metri, pe contraatac, Mârne a ieșit dar a fost depășit, Chirciu a intrat în unghi, dar Pocuca și Jăpălău s-au repliat, însă Chirciu a șutat din unghi, iar Pocuca a apucat să respingă din fața porții. 

 

Min. 90: De la margine se arată cinci minute de prelungiri.

 

Min 91: Leucuța pătrunde pe dreapta, intră în unghi, dar șutează mult alături,. Deva revine în atac, presează, dar UTA se apără cu tot efectivul. 

 

Min. 92: Se joacă pe contre, de la o poartă la alta, publicul este alături de UTA, galeria cântă, tot stadionul cântă.

 

Min. 93: Deva atacă, aruncă o minge, Mârne iese și boxează, Deva este în jumătatea UTA-ei. Chirciu primește o lansare bună pe 16 metri, dar ratează intercepția singur cu Mârne.

 

Min. 94: Spectatorii fluieră, cer finalul meciului deva este tot ăn atac. Bitiș centrează de pe stânga, dar fundașii arădeni resping, meciul este întrerupt. Leucuța ține de minge în jumătatea adversă, dar Deva recuperează, atacă, se acordă lovitură liberă de la 35 de metri pentru oaspeți, Țucudean primește un cartonaș galben și nu va evolua etapa viitoare

 

FINAL DE MECI !! UTA câștigă cu  1-0

 

 

 

Text: Sebastian Șiclovan

Foto: www.observator.info

16 May. 2009, 19:39 Campionat
Pe aceeași temă