FC Hermannstadt resimte aerul primei poziții, cel puțin pentru o zi. Sibienii s-au dezlănțuit la Brăila. „Prima repriză nu prevestea ceea ce avea să se întâmple după pauză”

Marius ANGHEL 28 Apr. 2018, 18:13 Campionat
FC Hermannstadt resimte aerul primei poziții, cel puțin pentru o zi. Sibienii s-au dezlănțuit la Brăila.**

FC Hermannstadt a obținut, astăzi, în deplasare la Brăila, victoria cu numărul 23 în actualul sezon al Ligii 2, în cadrul etapei a 32-a. Echipa sibiană antrenată de Alexandru Pelici s-a impus cu un nemilos 6-0 cu Dacia Unirea, obținând astfel cel mai categoric succes în această ediție de campionat.

După această victorie, FC Hermannstadt a acumulat 77 de puncte și a revenit, cel puțin pentru o zi, pe primul loc în clasamentul Ligii 2, acolo de unde a picat la finalul etapei a 21-a. Sunt însă la egalitate de puncte cu Dunărea Călărași, care joacă mâine, de la ora 11:00, la Sânmartin, cu Luceafărul Oradea. Sibienii au un golaveraj mai bun (+48) față de formația din Călărași (+43).

În meciul de la Brăila, scorul a fost deschis de autogolul lui Tudor Țăranu (17), care a reluat în propria poartă o minge șutată de Lucian Dumitriu și ricoșată din bară. Sibienii s-au dezlănțuit după pauză, când au înscris de numai puțin de cinci ori. Și-au trecut numele pe lista marcatorilor Ionuț Stoica (58), Alexandru Curtean (60), Ștefan Blănaru (68), Bogdan Rusu (71) și Petrișor Petrescu (83). Iar diferența putea fi însă mult mai mare, dacă elevii lui Pelici ar fi avut mai multă precizie.

„Ne bucurăm pentru această victorie. Era foarte important să câștigăm la Brăila. Am trecut cu bine peste acest examen. Prima repriză a fost mai echilibrată, nu prevestea ceea ce avea să se întâmple după pauză. Ne-am dezlănțuit în repriza a doua, pe care am controlat-o în totalitate. Îi felicit pe băieți. Ne așteaptă două săptămâni cu cinci meciuri, două săptămâni extrem de importante atât în campionat, cât și în Cupa României”, a declarat antrenorul principal Alexandru Pelici.

În 32 de etape, FC Hermannstadt a obținut 23 de victorii, 8 egaluri și o înfrângere, având un golaveraj excelent: 59-11. Runda viitoare joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 13:00, cu FC Argeș. Dacia Unirea Brăila se află pe locul 14, cu 34 de puncte, iar în etapa a 33-a joacă în deplasare la CS Balotești.

Marius ANGHEL 28 Apr. 2018, 18:13 Campionat
Pe aceeași temă