FC Bihor obține cea mai clară victorie din acest sezon, chiar în fața fostului antrenor

Marius ANGHEL 06 Dec. 2014, 16:28 Campionat

FC Bihor a încheiat cu o victorie sezonul oficial din acest an, după ce sâmbătă, pe teren propriu, la Stadionul „Iuliu Bodola”, s-a impus cu scorul de 2-0, în fața celor de la CSM Râmnicu Vâlcea.

Partida, care a contat pentru etapa a 16-a (a 5-a din retur) a campionatului Ligii a II-a, Seria a II-a, a adus în fața orădenilor echipa pregătită acum de Alexandru Pelici, cel care i-a antrenat pe bihoreni în primele 9 etape. Cu toate acestea, jucătorii orădeni au reușit să-și surprindă fostul antrenor, să înscrie două goluri și să obțină cea mai clară victorie din acest sezon.

Meciul a început fulminat pentru gazde, care au reușit să marcheze încă din secunda 70, după o acțiune purtată pe partea stânga de C. Străuț. Acesta a centrat periculos pe linia de 6 metri, de unde, de la prima bară, atacantul R. Lukacs din plonjon a reușit să înscrie cu capul, după ce a trimis lângă bară, în dreapta portarului Fejer.

Și în minutele următoare, FC Bihor a fost cea mai periculoasă, numai că lovitura de cap a lui Cigan din minutul 7, a trecut pe lângă bară. Apoi, oaspeții au început să se apropie mai mult de poarta adversă, doar că nu și-au creat ocazii periculoase. Singura dintre acestea a venit în minutul 31, după ce Bogdan Geantă a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, din lateral stânga. Acesta a șutat bine, dar portarul Fildan a scos de sub transversală. Apoi, în minutul 44, Deaconescu, de la oaspeți, a rămas singur la 11 metri de poarta bihoreană, însă în lateral dreapta, dar a tras slab și Fildan a reușit să rețină.

În repriza a doua, oaspeții au început ceva mai motivați, nemulțumiți cu situația de pe tabelă, numai că elanul lor a fost tăiat în minutul 66, după ce N. Lorincz de la FC Bihor a intrat în careu pe partea stângă, i-a trimis în spate lui V. Dobrescu, care, venit din urmă a șutat periculos din 6 metri, dar la țintuit pe portarul Fejer, mingea lovindu-l în cap pe goalkeeper-ul oaspeților și astfel orădenii au trecut pe lângă desprindere. Apoi, în minutul 80, FC Bihor a marcat și golul care i-a descătușat pe orădeni, după ce V. Dobrescu a scos la 16 metri pentru Florin Pop, iar acesta, după ce a preluat pe piept, a șutat în dreapta porții lui Fejer, câtre vinclu și a făcut 2-0, un scor care s-a menținut până la final și care i-a adus echipei bihorene o victorie foarte importantă, atât pentru clasament, cât și pentru moralul echipei și chiar, se poate spune, viitorul clubului.

La final, jucătorii orădeni au fost aplaudați la scenă deschisă de spectatori, luându-și astfel într-un mod plăcut la revedere de la ei până la primăvară.

Arbitrul asistent Monica Rigo, la ultimul meci din carieră

Meciul dintre FC Bihor și CSM Râmnicu Vâlcea a consemnat însă și un moment festiv, arbitrul asistent Monica Rigo din Cluj Napoca a fost la ultimul joc oficial la care a arbitrat, pentru că se va retrage din cauza vârstei. Astfel, înaintea partidei, Comisia Centrală a Arbitrilor din partea Federației Române de Fotbal a premiat-o cu o diplomă și plachetă pentru întreaga activitate depusă în slujba arbitrajului românesc. Monica Rigo a avut 22 de ani de arbitraj, dintre care 15 ani pe lista FIFA și a ajuns la meciul arbitrat cu numărul 1209. 

FC BIHOR ORADEA    2
CSM RÂMNICU VÂLCEA    0

R. Lukacs ”2, Fl. Pop ”80

Fildan – Mihuț, Fl. Lazăr (cpt.), Bactăr, Letan – A. Haș (Cuc ”90+1), Cip. Străuț – Fl. Pop, Cigan (Țoca ”80), N. Lorincz – R. Lukacs (V. Dobrescu ”63)
Rezerve neutilizate: Sălăjan – Ban, Sorian, Zs. Lukacs
Antrenori: Călin Cheregi

Fejer – Deaconescu, I. Stoica (cpt.), C. Pîrvulescu, Briceag (Al. Ionescu ”75) – L. Iordache, Ov. Popescu (I. Stancu ”79) – C. Neagu (N”Kongue ”70), Ad. Popa, Bg. Geantă – C. Coman
Rezerve neutilizate: D. Popescu – Câju, Melcea, Cucui
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: „Iuliu Bodola” (Oradea); Spectatori: 300; Arbitru: Flavius Alin Roșu (Timișoara); Asistenți: Radu Despa (Baia Mare) și Monica Rigo (Cluj-Napoca); Jucătorul meciului: Raymond Lukacs.

Text și foto: FC Bihor

Marius ANGHEL 06 Dec. 2014, 16:28 Campionat
Pe aceeași temă