Farul și-a demonstrat forța de pe teren propriu și cu Rapid. Ianis Zicu: „Când arăți că ai inimă și încerci să pui în pericol poarta adversă, apar și reușitele”

Marius ANGHEL 01 Dec. 2019, 14:10 Campionat

Pe cât de slabă e în meciurile din deplasare, pe atât de bună este pe teren propriu echipa Farul. Trupa condusă de Ianis Zicu a confirmat, sâmbătă, și împotriva Rapidului de ce este invincibilă acasă în acest sezon. Constănțenii au câștigat cu 3-1 meciul cu giuleștenii, după o prestație convingătoare, și au ajuns la nouă jocuri consecutive cu rezultate pozitive în fața propriilor suporteri, dintre care în doar un joc a remizat, cu Petrolul (0-0), în restul obținând victorii.

Farul a pornit din tun meciul cu Rapid, unul în care galeria alb-violeților a fost de vreo trei ori mai numeroasă decât cea formată de constănțeni. După două ocazii la poarta lui Tătaru, Antonio Cruceru a deschis scorul încă din minutul 5. Marian Drăghiceanu (18) a egalat destul de repede, după o fază frumoasă a giuleștenilor, însă Paul Antoche (22) și Viorel Lică (40) au tranșat partida în favoarea „marinarilor” până la pauză.

După o a doua repriză mult mai liniștită, în care constănțenii au preferat să închidă jocul și să își apere avantajul, iar rapidiștii au irosit câteva situații bune, rezultatul final a fost cel înregistrat și la pauză, 3-1.

Ianis Zicu: „Am arătat că suntem organizați, am arătat dorință de a câștiga”

Farul își încheie meciurile de pe teren propriu din prima parte a sezonului cu o victorie de senzație, iar Ianis Zicu spune că succesul a fost obținut deoarece jucătorii săi au jucat cu dorință, cu inimă.

„O victorie muncită, am arătat că suntem organizați, am arătat dorință de a câștiga și lucrul acesta este cel mai important. În momentul în care arăți că ai inimă și încerci să pui în pericol poarta adversă, apar și reușitele. Este important că am început returul cu o victorie. Echipa este în creștere, chiar dacă mulți spuneau că suntem în cădere pentru că am pierdut două meciuri în deplasare. În prima etapă din tur, am făcut egal la Rapid, în prima etapă din retur am câștigat acasă. Este plus din punct de vedere al reușitei echipei și drumul acesta trebuie urmat și la meciurile din deplasare. Să sperăm că prima partidă care vine, sâmbătă, la Călărași, va aduce și prima victorie în deplasare”, a mai declarat Zicu.

La egalitate cu UTA în fruntea clasamentului meciurilor desfășurate doar acasă

În clasamentul special al meciurilor desfășurate pe teren propriu în acest sezon, după 20 de etape, Farul e pe locul 2, la egalitate cu liderul UTA, care e și prima clasată la general. Ambele echipe au câte 25 de puncte acumulate în fața propriilor suporteri, după nouă meciuri în care au obținut opt victorii și un egal. Arădenii au însă un golaveraj mai bun decât constănțenii: 19-1 față de 18-3. Pe locul 3 e Turris Oltul, cu 22 de puncte.

După meciurile de acasă, suntem la egalitate cu UTA, pe primul loc, doar că am primit două goluri mai mult. Este o reușită pe care băieții o să o lase în istorie clubului Farul. Timp de șase luni, în acest tur și început de retur, echipa a reușit să nu piardă acasă, avem opt victorii și un egal. Nu am pierdut niciun meci cu echipele de tradiție, iar sper ca acest lucru să-i facă pe oameni să vină mai des la stadion și să fie alături de echipă și la meciurile considerate mai ușoare”, a mai spus Zicu.

Ianis Zicu, nostalgic după vremurile în care știai că va fi atmosferă pe stadion văzând străzile pline

Antrenorul Farului a vorbit și despre atmosfera frumoasă și publicul numeros de la meciul cu Rapid.

„Așa trebuie să fie atmosfera la fotbal, îmi doresc ca aceste lucruri să se repete pe toate stadioane din România, nu doar la Constanța, să revenim la ceea ce a fost fotbalul atunci când am crescut eu. Când veneam la Farul, la stadion, vedeam oameni cu steaguri și fulare, știam că este zi de meci. Nici nu trebuie să fie promovat ca acum, pe Facebook, peste tot, dar oamenii refuză să mai vină. Atunci se știa clar că este meci, străzile erau pline și știai că urmează să fie o atmosferă frumoasă. Îmi doresc să fac o echipă care să reușească să obțină rezultate mari, să nu se gândească niciun moment la un rezultat de egalitate ca și cum ar fi ceva extraordinar. Îmi doresc ca acești jucători să crească într-un mediu sănătos, să vadă și să înțeleagă că toți jucătorii egali și totul ține de inimă, de minte și de ceea ce-ți dorești de la viață”, a mai declarat Ianis Zicu după jocul cu Rapid.

Cu 28 de puncte acumulate după 20 de etape, Farul ocupă locul 8 în clasamentul Ligii 2. În ultimul meci din acest an, echipa constănțeană joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Călărași, cu Dunărea.

Declarația lui Ianis Zicu de la conferința de presă:

Rezumatul meciului:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 01 Dec. 2019, 14:10 Campionat
Pe aceeași temă