Farul, la a noua încercare de a câștiga un meci în deplasare în acest sezon. Ianis Zicu, înaintea partidei cu Metaloglobus: „Sperăm să reușim să obținem ceva”

Marius ANGHEL 12 Nov. 2019, 22:20 Campionat
Farul, la a noua încercare de a câștiga un meci în deplasare în acest sezon.** Ianis Zicu, înaintea partidei cu Metaloglobus:

Impulsionată de o nouă victorie obținută pe teren propriu (5-0 cu Pandurii), una la o diferență pe care o singură dată a mai înregistrat-o de la promovarea în Liga 2, Farul speră în etapa intermediară din această săptămână la primul succes în deplasare în acest sezon. Trupa constănțeană nu va avea însă un meci deloc ușor miercuri, de la ora 14:00, la București, cu Metaloglobus, una dintre echipele solide din campionat.

Farul are doar trei puncte obținute în opt meciuri, e printre cele mai slabe echipe din Liga 2 în acest sezon ca rezultate înregistrate în meciurile din deplasare, însă, în ciuda acestor lucruri, se află pe locul 4, după ce trei zile a stat pe poziția a 3-a.

Ianis Zicu speră ca jucătorii săi să se adapteze cât mai repede la suprafața de joc sintetică de la București și să obțină „ceva” din acest meci.

„Este o partidă dificilă, pe un teren sintetic, sperăm să ne adaptăm rapid la condițiile de joc, să facem o partidă bună și să reușim să obținem ceva din acest meci. Este o echipă care pierde greu acasă, o echipă periculoasă, care câștigă și în deplasare, cu jucători cu mare experiență în Liga 1 și chiar și în cupele europene. Important este ca noi să fim pregătiți să facem o partidă bună și să ajungem la jocul cu UTA cu un moral bun. Va veni partida anulată cu Daco Getica, unde o să stăm, o să fie o distanță de zece zile între meciuri și este important cum ajungem la partida cu UTA. Trei puncte sunt ceea ce ne dorim la fiecare meci, indiferent de locul din clasamentul al adversarului”, a spus Ianis Zicu.

Metaloglobus vine după victoria de la Buzău, 2-1 cu SCM Gloria, și remiza de acasă cu Argeș (scor 0-0). Pe teren propriu, bucureștenii au pierdut cu Petrolul (1-2) și Pandurii (0-1), iar în ultimele patru meciuri au obținut două victorii și două remize.

În sezonul trecut, Metaloglobus a câștigat cu 2-1 ambele meciuri cu Farul.

Înaintea desfășurării etapei a 17-a, Farul e pe locul 4, cu 25 de puncte, iar Metaloglobus e pe poziția a 6-a, cu 23 de puncte.

Foto și video: FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 12 Nov. 2019, 22:20 Campionat
Pe aceeași temă