Farul, în pragul falimentului! Consiliul Județean nu se implică financiar!

Mihai Andries 01 Aug. 2013, 20:26 Campionat
Farul, în pragul falimentului!** Consiliul Județean nu se implică financiar!

Reprezentanții Consiliului Județean Constanța au anunțat astăzi că nu se pot implica în cazul FC Farul. De asemenea, actualul patron al echipei, Giani Nedelcu, și-a anunțat posibila retragere. Datoria de 9 milioane de euro către firma fostului patron al FC Farul, Gheorghe Bosânceanu este unul dintre motivele neimplicării CJC.

Giani Nedelcu a declarat că a dat la schimb doi jucători însă datoria nu ar fi fost ștearsă. Mai mult, în cazul preluării Farului ar însemna în plus plata de impozite de 1,5 milioane de euro, imposibil de achitat. Nedelcu a precizat că și-ar asuma plata impozitului, dar condiționează acest lucru prin parafarea acestui lucru cu Bosânceanu.

Reprezentanții CJC susțin că nu s-a găsit nicio soluție pentru a ieși din această gaură financiară și nu își poate asuma plata impozitului în cazul în care Giani Nedelcu nu are bani.

„Noi, cei de la CJC am încercat toate soluțiile posibile pentru a ne implica aici și a ajuta echipa, dar, din cauze legale, ne este imposibil să finanțăm echipa. Am solicitat un audit financiar care a relevat anumite lucruri care fac imposibilă implicarea noastră în actuala situație. Giani Nedelcu a realizat tot ce a promis în momentul intrării clubului în insolvență, dar la acest moment există o datorie de 9 milioane de euro către o societate comercială care are titlu executoriu și este suspendată până în noiembrie 2014. CJC nu-și permite să intre într-o astfel de afacere și să riște banii contribuabililor, iar soluția pe care noi am propus-o este una aproape imposibil de realizat” a declarat vicepreședintele CJC, Cristinel Dragomir.

Giani Nedelcu ar putea să se retragă dacă până luni nu primește documentele solicitate, ceea ce va duce la intrarea Farului în faliment.

Eu de luni nu mai bag niciun ban aici și nu mai plătesc nimic la insolvență dacă nu primesc acea hârtie. Sunt dispus să-mi asum plata impozitului către stat dar nu 11 milioane de euro, cât este totalul acum. Singur nu mai am cum să țin această echipă, și dacă fostul patron nu înțelege acest lucru, un club înființat în 1920 va fi lăsat să moară, a declarat Giani Nedelcu, actualul patron al Farului.

Reprezentanții CJC au mai  spus că nu vor face echipă în Liga a V-a, în cazul în care F.C Farul ar da faliment.

 

Articol și foto de Alexandru RAITA

Mihai Andries 01 Aug. 2013, 20:26 Campionat
Pe aceeași temă