Farul a redus la tăcere liderul. CS Mioveni și-a luat adio de la incinvibilitate la Constanța. Ianis Zicu: „Nu s-a pus sub nicio formă problema învingătoarei”

Marius ANGHEL 27 Oct. 2019, 13:08 Campionat

Farul a confirmat contra liderului Ligii 2 că pe teren propriu este imbatabilă și a reușit ceea ce nimeni nu a putut în primele 13 etape ale acestui sezon. Echipa constănțeană a câștigat, sâmbătă, cu 2-0 meciul cu CS Mioveni și le-a produs argeșenilor prima înfrângere în acest campionat. Mioveniul era, înaintea acestei partide, ultima echipă rămasă neînvinsă în acest sezon al eșalonului secund.

Paul Antoche, încă din minutul 5, cu un șut puternic de la 18 metri central, care a și șters bara din dreapta, și Bodo Kanda, în minutul 57, simplu, din 5 metri, după ce Ionuț Stoica a ridiculizat mai mulți adversari și a pasat ideal, au marcat cele două goluri care au răpus liderul la Constanța.

Ianis Zicu: „Jucătorii au jucat așa cum trebuie și cum pot să o facă”

Farul își continuă seria impresionantă pe teren propriu în acest sezon, în concordanță cu cea din deplasare. În șapte meciuri desfășurate acasă, constănțenii au șase victorii și un egal.

„Jucătorii au jucat așa cum trebuie și cum pot să o facă. Din prima zi, de când am venit aici și am văzut cum se antrenează, nu aveam niciun dubiu că nu pot să arate de maniera această. Sunt jucători care au dorință mare de afirmare. Cred că foarte multe cluburi din Liga 1 se uită la ei, dar noi sperăm să-i ținem cât mai mult, să avem stabilitate, să fim un club serios, iar orașul să-și dorească să realizeze ceva, pentru că este păcat să fie atâta lume pasionată de sport, atâția copii care vor să facă mișcare și echipa Farul să se clatine cum s-a întâmplat în ultimii ani. Muncesc zi de zi cu ei, vreau să-i felicit pentru că au dat dovadă de personalitate, de curaj, de calitate. Lucrurile acestea se văd cu ochiul liber și cred că astăzi nu s-a pus sub nicio formă problema învingătoarei. Eu vreau să câștig fiecare meci, mă uit mai puțin la clasament. În momentul în care își câștigi punctele, nu ai cum să fii decât în față. Mă bucur că fanii au început să viseze frumos, sper să existe acest entuziasm și în momentele grele. Vreau să văd același entuziasm, aceeași bucurie, când lucrurile nu merg, echipa pierde, dar are atitudine și arată că vrea să câștige meciul. Lucrul acesta trebuie să-i mulțumească pe toți cei care vin la stadion”, a spus Ianis Zicu la conferința de presă.

Cu 22 de puncte acumulate în 14 etape, Farul ocupă locul 6 în Liga 2, la egalitate cu Metaloglobus. Runda următoare, constănțenii joacă la Buzău, cu SCM Gloria.

Golurile meciului de la Constanța:

Declarații Ianis Zicu:

Foto și video: FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 27 Oct. 2019, 13:08 Campionat
Pe aceeași temă