Farul a luat foc după arbitrajul de la meciul cu Unirea: „Execuție în direct”

Marius ANGHEL 17 Mar. 2014, 13:32 Campionat

FC Farul a încheiat la egalitate, 1-1, meciul cu Unirea Slobozia, jucat sâmbătă la Constanța, în etapa a 20-a a Ligii a 2-a. Gazdele au acuzat însă vehement prestația brigăzii de arbitri conduse de Iulian Dima, din București.
 
„Marinarii” au ratat victoria și în al patrulea meci cu Ștefan Nanu antrenor. Constănțenii au înregistrat în aceste confruntări trei egaluri și o înfrângere, dar au contestat aproape mereu decizii ale arbitrilor. În partida cu Unirea Slobozia, fariștii au strigat însă cel mai tare. Și au avut de ce să se plângă.
 
Fără a strălucit, meciul a fost unul de luptă, în care, contra echipei de pe locul trei, Farul a condus jocul și a avut mai multe ocazii. În minutul 20 însă, centralul Iulian Dima nu le-a acordat gazdelor o lovitură de la 11 metri, la un fault în careu al constănțeanului Florentin Tudorache la Ivanovici. Și antrenorul Unirii, Adrian Mihalcea, a recunoscut că a fost penalty, însă arbitrul a decis altceva: galben lui Iva pentru simulare! Din pricina acestui avertisment, acordat eronat, decarul Farului avea să fie eliminat apoi, după ce a mai primit un galben, în minutul 68.

„Marinarii” contestă și golul echipei din Slobozia, spunând că a fost validat în ciuda unei poziții de ofsaid. „Arbitrul Iulian Dima ne-a executat în direct, ca la Botoșani, atunci când am intrat pe teren după el. Îi facem memoriu acestui arbitru și încercăm să ridicăm suspendarea lui Ivanovici, pentru că a fost eliminat eronat. A fost penalty clar. Lui Dima îi reproșăm în primul rând că s-a făcut arbitru. Nu știu ce interese au fost de a arbitrat așa. În privința echipei noastre, sunt mulțumit de câțiva jucători, dar au fost și unii care m-au dezamăgit, gen Lădaru”, a declarat patronul Farului, Giani Nedelcu.

„Nu ni s-a dat un penalty clar și am înțeles că la golul oaspeților a fost ofsaid. Păcat de efortul băieților. La Brăila, am fost egalați în prelungiri dintr-un 11 m care nu a fost, iar la Iași am fost penalizați cu o nouă lovitură de pedeapsă inventată. Nouă, în schimb, când avem penalty-uri, nu ni se dau. Asta e valoarea arbitrilor trimiși să conducă meciurile Farului”, a spus și antrenorul secund al formației constănțene, Narcis Mohora.

 „A fost penalty clar la faza din minutul 20, dar apoi arbitrajul mi s-a părut destul de echilibrat. Nu știu dacă a fost ofsaid la golul nostru, dar arbitrul a dat cartonașe și de o parte și de alta și a lăsat jocul liber. Cred că, excluzând penalty-ul, arbitrajul a fost OK”, a spus și principalul Unirii, Adrian Mihalcea.

Pentru Farul a marcat Valentin Apostol (în minutul 65), iar pentru oaspeți, care au avut și ei un eliminat (Soare, în minutul 72), a egalat fostul jucător al Săgeții Năvodari și al Viitorului, Jianu.

FC Farul (antrenor, Ștefan Nanu) – Puia – Nițescu, Ghinea, Bumbac (cpt.), Mansur (63 Barna) – Scărlătescu (84 Silvășan), Tothăzan (14 I. Florea I), V. Apostol, Lădaru – Ivanovici, Igiroșanu

Unirea (antrenor, Adrian Mihalcea) – L. Dobre – St. Stan, R. Soare (cpt.), Fl. Tudorache, C. Toma – Macare, Ivașcă (78 Patriancă), Ibrian, Bolat (70 Jianu) – Ursu (46 M. Florea), E. Nanu.
 
Nu acceptă indolența sau neputința

FC Farul s-a confruntat la meciul de sâmbătă cu mari probleme de lot, mai mulți fotbaliști fiind răciți sau accidentați. Portarul Vlad Neagu are pneumonie, fundașul dreapta Robert Băjan a răcit tare (ambii fiind nevoiți să se spele cu apă rece la stadion!), iar vârful Cristian Cristea e accidentat.

Toți trei ar fi fost titulari, dar nu au putut fi folosiți. În plus, afectați de răceală au fost și unii dintre fotbaliștii care au intrat pe teren, Mansur fiind schimbat tocmai din acest motiv. Vlad Neagu a fost băgat pe perfuzii (are branulă la mână), este acasă și urmează cinci zile de tratament.

„Neagu urma să fie titular cu Unirea Slobozia. Băjan nu se putea ține pe picioare de răcit ce era. A avut frisoane și nu a putut dormi toată noaptea dinaintea meciului. Acestea nu sunt problemele noastre, ale antrenorilor, dar se pare că cei care s-au îmbolnăvit au făcut duș cu apă rece. Mansur a fost răcit și el, iar prin minutul 60 ne-a spus că are amețeli și am fost nevoiți să-l înlocuim. Pe Tothăzan l-am schimbat pentru că a intrat rău în joc, la fel ca la Iași. Avem încredere în el, dar asta nu înseamnă că vom accepta indolența sau neputința. Cristea este accidentat la genunchi și nu s-a putut antrena. Pentru noi e o mare pierdere că, în acest moment, Silvășan nu poate juca măcar 60 de minute. Am evoluat în unele meciuri cu patru sau cinci juniori în teren. Ă‚sta este lotul pe care l-am găsit când am venit, cu el defilăm”, a mai spus Narcis Mohora.
 
„Vă promitem că vom câștiga”

Secundul Farului s-a arătat mulțumit de jocul echipei din partida cu Unirea Slobozia, în ciuda faptului că rezultatul le lasă „marinarilor” șanse mici de calificare în play-off. „Mai avem doar șanse teoretice. Totuși, cu această echipă, formată în majoritate din jucători tineri, neconsacrați, am făcut un joc bun cu echipa de pe locul trei. Am condus ostilitățile. Ne vom pregăti foarte bine pentru meciul care urmează, cel cu Rapid (n.r. se joacă la Constanța, sâmbătă, 22 martie, de la ora 16.00, în direct la TVR1), după care vom avea două săptămâni de pauză, în care ne vom putea antrena mult mai bine ca până acum, în vederea ultimelor trei meciuri din sezonul regulat. Vă promitem că vom pregăti echipa de așa manieră încât să câștigăm meciurile importante care ne așteaptă cu echipele din subsolul clasamentului”, a arătat Mohora.

„A fost un meci prost din punctul meu de vedere. Ca spectator, aș fi plecat dezamăgit. Sunt mulțumit că am reușit totuși să nu pierdem. N-am sperat că pot să fac mai mult azi (n.r. sâmbătă). Am și eu o parte din vină, pentru că n-am reușit să-i motivez pe jucători după victoria de la Berceni. Farul nu cred că are șanse să prindă play-off-ul”, a spus și Adrian Mihalcea.

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 17 Mar. 2014, 13:32 Campionat
Pe aceeași temă