Falub spune că a greșit atunci când a preluat UTA și enumeră lucrurile care l-au făcut să plece. „Nu cred că obiectivul adevărat al clubului UTA putea fi promovarea”

Marius ANGHEL 25 Sep. 2017, 16:49 Campionat

UTA Arad a ajuns pe loc retrogradabil după ce în etapa a 9-a a Ligii 2 a pierdut la Satu Mare, 0-1 cu Olimpia, meciul în care a debutat ca antrenor principal Cristian Todea. Arădenii sunt pe locul 16 și situația în care se află acum se datorează în cea mai mare parte strategiei gândite în vară de conducătorii clubului. Mulți dintre jucătorii care au dus greul în ultimele două sezoane, campionate în care s-a ajuns la barajul de promovare, au fost îndepărtați de la echipă, iar în locul lor au fost aduși alții cu experiența Ligii 1. În plus, a fost schimbat și antrenorul principal, fiind preferat Adrian Mihalcea în locul lui Laurențiu Roșu.

Cum rezultatele nu au fost tocmai cele așteptate, în special pe teren propriu, Adrian Mihalcea și-a dat demisia după etapa a 6-a, iar locul său a fost luat de către Adrian Falub. Însă nici dejeanul nu a stat mult, după doar două jocuri luând decizia să plece la Universitatea Cluj. A treia opțiune a conducerii din acest sezon pentru preluarea UTA-ei a fost una chiar din curtea „Bătrânei Doamne”. Cristian Todea, „secundul” anteriorilor antrenori, a fost numit principal.

Despărțirea lui Adrian Falub de UTA nu a fost însă una amiabilă. Șefii clubului au rămas surprinși de decizia dejeanului de a pleca și după ce inițial l-au dat dispărut, apoi au publicat un comunicat în care au anunțat rezilierea contractului și nu i-au adresat cuvinte frumoase.

Falub a semnat apoi cu Universitatea Cluj, club din Liga 3 care nici el nu strălucește în acest start de campionat, a câștigat meciul de debut, 3-0 cu Performanța Ighiu și apoi a acceptat să vorbească despre despărțirea de UTA.

Fostul antrenor al UTA-ei spune că a greșit atunci când a acceptat să preia echipa, deoarece nu s-a informat de condițiile pe care le întâlnea la Arad. Mai multe evenimente petrecute la începutul săptămânii trecute l-au determinat să demisioneze, a comunicat asta conducerii, însă apoi nu a mai primit niciun răspuns. „Am tăcut din respect pentru jucători și noii antrenori, care trebuiau să se concentreze pe meciul de la Satu Mare, dar acum aș dori să lămuresc unele aspecte. Încep prin a spune că am greșit acceptând postul de antrenor al echipei, fără a mă informa până la capăt despre posibilitățile echipei în raport cu obiectivul stagional. Dar, până la urmă, îmi plac provocările și am început să muncesc cum știu eu mai bine, dar la începutul săptămânii trecute s-au întâmplat niște lucruri peste care nu am putut să trec. Unul dintre ele a fost legat de folosirea juniorilor la meciul de Liga Elitelor, aflând că Toma s-a și accidentat cu acea ocazie. Apoi, marți, în zi cu două antrenamente, echipa nu a avut masă de prânz. Totul a culminat cu anularea antrenamentului de după-amiază, când ni s-a spus că terenul a fost dat cu ceva soluție și nu îl putem folosi. Le-am spus încă de atunci jucătorilor și colegilor din stafful tehnic că nu pot continua așa, iar apoi m-am văzut cu domnul Meszar. I-am comunicat și dânsului că vreau să-mi reziliez contractul fără niciun fel de pretenție din partea mea, asumându-mi greșeala comisă când am acceptat să preiau echipa și cerându-mi scuze pentru acest lucru. Domnul Meszar a spus că îmi va comunica telefonic decizia clubului, după ce se va sfătui și cu alte persoane. Nu m-a mai sunat, iar eu am făcut exact ce i-am comunicat dânsului, am părăsit echipa. Nu am fugit niciunde în miezul nopții, cel puțin domnul Meszar cunoștea intențiile mele”, a spus Falub pentru Sport Arad.

„Nu puteam accepta să se scoată castanele din foc cu mâna mea”

Comunicatul clubului UTA l-a făcut pe Falub să reacționeze, consideră că obiectivul adevărat al echipei în acest sezon nu poate fi promovarea și nu a dorit ca ratarea obiectivului să fie pusă pe seama sa de către șefii „Bătrânei Doamne”.

„În fine, nu sunt genul de persoană care să se plângă sau să facă scandal, mai ales atunci când recunosc că prima mare greșeală a fost a mea când am acceptat să vin acum la UTA, dar comunicatul clubului m-a obligat să am o reacție. Ca și o concluzie, nu puteam accepta să se scoată castanele din foc cu mâna mea. Cu tot respectul, dar nu cred că obiectivul adevărat al clubului UTA putea fi promovarea în acest sezon. Cu toate astea, dacă aveam toate condițiile să muncesc, nu aș fi plecat de la club, însă după acele prime zile ale săptămânii trecute mi-am pierdut pur și simplu entuziasmul. Iar fără el, eu nu pot funcționa ca antrenor”, e mai declarat Adrian Falub, care a ținut să precizeze și că a discutat cu șefii Universității Cluj doar în momentul în care și-a anunțat despărțirea oficială de UTA.

La finalul etapei a 9-a, UTA se află pe locul 16, retrogradabil, cu 9 puncte, la 10 puncte distanță de al doilea loc promovabil direct, ocupat de Dunărea Călărași. Sâmbătă, de la ora 11:00, arădenii joacă în deplasare, la Ghermănești, cu Sportul Snagov.

Marius ANGHEL 25 Sep. 2017, 16:49 Campionat
Pe aceeași temă