Falub rămâne rezervat în privința șanselor ca „U” Cluj să revină în lupta pentru promovare: „Nu o să le vând niciodată suporterilor iluzii și am rugămintea”

Marius ANGHEL 30 Oct. 2019, 21:10 Campionat

„U” Cluj a jucat curajos în meciul din optimile Cupei României cu FCSB, a ratat multe ocazii la poarta lui Andrei Vlad, aflat într-o zi de grație, însă a fost eliminată din optimi după ce a pierdut cu 1-0, după o super-execuție din lovitură liberă a lui Ioan Hora (12). Evoluția în fața vicecampioanei, mult îmbunătățită față de cea arătată în campionat, i-a impulsionat pe vetaranii Dorin Goga și George Florescu să spună că „U” poate reintra în lupta pentru promovarea în Liga 1, cu toate că acum echipa este la doar un punct peste ultima poziție retrogradabilă.

Adrian Falub: „E greu să recuperăm diferența față de primele locuri, suntem departe de ele”

Antrenorul Adrian Falub a apreciat jocul bun arătat cu FCSB, a spus că echipa sa nu merita să piardă, însă despre șansele la promovare a fost mult mai rezervat. Falub nu vrea să le vândă iluzii suporterilor și spune că revenirea în lupta pentru promovare este dificilă în condițiile actuale.

„Cred că am făcut un meci foarte bun și nu meritam să pierdem. Îi felicit pe jucători, deoarece au făcut tot ceea ce le-am cerut din punct de vedere tactic, am avut o strategie bună, am avut curaj și caracter. Ocaziile cele mai mari le-am avut noi, dar am ratat mult și am primit un gol poate parabil. FCSB a avut, probabil, un plus la posesie, dar a făcut-o mai ales în terenul său. Rămânem după acest meci cu impresia că putem juca fotbal și suntem o echipă mai bună decât o arată locul pe care îl ocupăm astăzi în clasament. Am alergat mult, dar avem timp să ne revenim pentru că nu jucăm sâmbătă în campionat și mai avem o săptămână la dispoziție ca să pregătim partida cu UTA Arad (n.r. – restanță programată pe 6 noiembrie, pe Cluj Arena), una pe care trebuie să o câștigăm în mod obligatoriu.

E greu să recuperăm diferența față de primele locuri, suntem departe de ele, dar mi-aș dori să avem în continuare suporterii lângă noi, să ne susțină. Nu o să le vând niciodată iluzii și am rugămintea să rămână alături de Universitatea, indiferent de poziția din clasament.

După meci le-am spus băieților că sunt mândru de felul în care au jucat, însă pentru noi rămâne important campionatul, acolo unde suntem într-o situație delicată și avem nevoie de puncte. Aștept aceeași dăruire din partea lor și în Liga 2. Poate am greșit și eu atunci când am spus că lotul actual nu este cel mai strălucit, dar îmi doresc ca în următoarele șapte etape să îmi demonstreze că evoluția contra FCSB nu a fost o întâmplare”, a spus Falub, citat de fcuniversitateacluj.ro, la finalul meciului cu FCSB.

Dur-Bozoancă: „Preferam să nu apăr acel penalty și să ne calificăm. Îmi reproșez golul primit”

Portarul Cosmin Dur-Bozoancă își reproșează golul primit din lovitură liberă, cel care a decis meciul, spune cum a decis să plonjeze la penalty-ul apărat și speră ca evoluția echipe din meciul cu FCSB să dea încredere în campionat.

„Preferam să nu apăr acel penalty și să ne calificăm, dar suntem mulțumiți că am dat totul în acest meci. Cred că am făcut o figură frumoasă și ieșim cu capul sus din această competiție. Suporterii au fost alături de noi din primul minut, ne-au susținut extraordinar, iar la final ne-au aplaudat, chiar dacă am pierdut. Au fost minunați! Înaintea fiecărei partide studiez împreună cu antrenorul nostru de portari posibilii executanți ai loviturilor de pedeapsă. Tănase a tras ultima dată în stânga, iar de data aceasta am ales să plonjez în colțul opus. Îmi reproșez golul primit. Cred că puteam să fac mai mult, dar am fost mascat. Învăț, însă, în fiecare zi. Sper ca partida cu FCSB să ne dea încredere pentru jocurile care vor urma în campionat, deoarece ne așteaptă un program extrem de dificil. Ne dorim să legăm victorii și să ajungem în partea superioară a clasamentului”, a spus Dur-Bozoancă.

Pentru „U” Cluj, ocupanta locului 13 în Liga 2, cu un punct pentru ultima poziție retrogradabilă, urmează meciul restant cu UTA, programat miercuri, 6 noiembrie, pe teren propriu. În weekend nu joacă, deoarece ar fi trebuit să o întâlnească pe Daco-Getica București, echipă care s-a retras din campionat.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Florin BUBOI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 30 Oct. 2019, 21:10 Campionat
Pe aceeași temă