Falub: „O echipă inteligentă nu scapă locul promovabil”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Apr. 2014, 20:07 Campionat
Falub:**

Victoria echipei ASA Târgu Mureș de la Vâlcea, scor 2-1, deschide larg ușa Ligii I pentru formația preluată recent de către Adrian Falub.

„Și prima repriză a fost bună, Vâlcea nu s-a apropiat de poarta noastră, în afară de faza din debutul meciului. Este o victorie meritată, mai ales că am jucat în inferioritate, am dominat jocul tactic foarte clar, am închis bine spațiile, i-am blocat bine pe posesia lor, am profitat de punctele lor vulnerabile. A fost un teren sub orice critică, care ne-a dezavantajat, pentru că noi știm să jucăm mingea. Era un moment important pentru noi, mai ales că pierdusem aici în urmă cu o lună. Sper să creștem ca joc, asta e important, urmează un joc greu. La fotbal se poate întâmpla orice, dar am ajuns cu greu pe un loc promovabil, o echipă inteligentă nu are voie să îl scape, trebuie să țină cu dinții de el!” a spus Falub la conferința de presă.

Antrenorul mureșenilor a explicat cum a contracarat echipa lui Niculescu. „Vâlcea joacă cu multe mingi la bătaie, automat echipa se lungește, iar în spatele mijlocașilor de bandă se creează multe spații, acolo am profitat noi, de acolo au venit ocaziile și golurile noastre. Așa poate fi contracarată ușor CSM, profitând de spațiile lăsate în spatele mijocașilor de bandă. L-am blocat bine pe Nkongue, afară de faza golului, în rest Vâlcea nu și-a creat ocazii, noi nu l-am lăsat să joace pe camerunez. CSM are un stil de joc simplu, dar greu de contracarat, când Nkongue e bine blocat, Vâlcea nu își crează ocazii”, a mai spus Falub.

Cu această victorie, ASA Târgu Mureș s-a distanțat la opt puncte față de CSM și a profitat de înfrângerea Bistriței, față de Gloria având un avans de patru puncte.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru
 

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Apr. 2014, 20:07 Campionat
Pe aceeași temă