Falub: „Nu am gestionat momentele grele, finalul l-am jucat cu mâinile în cap”

Marius ANGHEL 19 Nov. 2012, 15:11 Campionat

După trei săptămâni de pauză, UTA a revenit în liga a doua într-un meci oficial. Chiar dacă au reușit să deschidă scorul încă din minutul 2 al confruntării de la Baia Mare și a ratat ocazii de a închide meciul la 0-1 și 1-1, echipa „textilistă” a trebuit să se recunoască învinsă, pentru a treia oară în acest sezon.

„E o înfrângere total nemeritată, Am început bine jocul, am dominat primele 25 de minute, după care jocul s-a echilibrat. La fel a început și partea a doua, dar am făcut o eroare gravă de portar, am ratat un penaly și am căzut psihic. Am pierdut trei puncte mari, care s-ar putea să conteze în economia campionatului, depinde și de celelalte rezultate. UTA nu a venit aici ca o echipă mare, ci ca una care vrea să câștige. Dar, eu zic că am arătat bine ca echipă dar nu poții câștiga trei puncte indiferent de adversar când iei așa gol și ratezi un penalty”, a menționat Adrian Falub.

Antrenorul „textilist” a arătat cu degetul spre elevii săi pentru felul cum aceștia au tratat finalul partidei. „O echipă care vrea să facă performanță și are jocul în mână nu are voie să piardă pe așa erori. Mai mult, după ce Gligor a ratat lovitura de la 11 metri, jumătate din echipă și-a pus mâinile în cap. Jucătorii au început să se plângă, să stea cu mâinile pe sus, în loc să continue să joace. Ce facem, dacă ratăm un penalty nu mai continuăm meciul? Asta m-a deranjat cel mai tare, că nu am gestionat momentele grele, ci am stat și ne-am plâns de ce am ratat”, a adăugat Falub.

În final, Falub a recunoscut pe undeva că cei mai constanți fotbaliști ai săi nu au fost la înălțime de această dată, dar au fost și motive de ordin organizatoric pentru rezultatul nesatisfăcător din Dealul Florilor. „E prea mult spus că Feussi, Lasso și Gligor ne-au trădat prin prestațiile lor, doar că, într-adevăr, au făcut un meci mai slab. Cert este că avem probleme. De două săptămâni, facem, nu facem antrenamente, jucăm sau nu jucăm, așteptăm banii, nu îi așteptăm, sunt lucruri ce își spun cuvântul. Din punct de vedere mental nu am fost foarte bine pregătiți”, a concluzionat Falub.

Gafa lui Amadio, o premieră pentru Falub

În deplasarea de la Baia Mare, Remo Amadio a fost din nou titular în detrimentul lui Mădălin Smaranda. Dincolo de formele de moment ale goal-keeperilor”textiliști”, Adrian Falub spunea că mai ia în considerare și alonja mai bună a italianului, atribut util în confruntările formațiilor ce caută mereu să se impună în fața propriilor fani, forțând prin centrări în careu sau șuturi de la distanță.

Numai că o astfel de execuției-a fost fatală portarului împrumutat de la CFR Cluj și încă într-o manieră destul de comică. În minutul 63, Olteanu a tras puternic, cu pământul, de la aproximativ 35 de metri, iar Amadio a scăpat balonul în plasă deși se afla pe direcția șutului. A fost golul de 1-1, care le-a dat și mai mare curaj gazdelor, ce s-au impus până la urmă. „Nu mi s-a mai întmplat ca o echipă antrenată de mine, respectiv un portar, să primească un astfel de gol. Poate, că se mai întâmplă și astfel de lucru, dar trebuie să avem știința și puterea să reacționăm altfel”, a explicat „prncipalul” UTA-ei.

După reușita de 2-1 a lui Tănasă (fotbalist ce a decis și jocul din primăvară, de la Arad, dintre cele două formații), Adi Falub l-a trimis în luptă și pe Marcelinho. Cu această ocazie brazilianul a debutat în tricoul „alb-roșu”, dar nu s-a remarcat cu absolut nimic din postura de atacant stânga, cu Laso trecut în centru, în fața lui Lazea. „Marcelinho a intrat într-un final confuz, în care jumătate de echipă plângea după un penalty ratat. Era greu să facă el ceva în zece minute”, crede tehnicianul arădenilor.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 19 Nov. 2012, 15:11 Campionat
Pe aceeași temă