Falub explică înfrângerea de la Pitești și spune că are încredere că „U” Cluj va reuși să promoveze fără probleme: „Le va fi greu să rămână acolo primelor două clasate de acum”

Marius ANGHEL 18 Sep. 2018, 16:39 Campionat
Falub explică înfrângerea de la Pitești și spune că are încredere că

Universitatea Cluj ar fi printre ultimele clasate în Liga 2 dacă s-ar ține cont doar de rezultatele înregistrate în meciurile din deplasare. Echipa pregătită de Adrian Falub a încasat, luni seară, la Pitești, al treilea eșec în tot atâtea jocuri desfășurate departe de casă în acest sezon. „Șepcile roșii” au cedat cu 1-2 după încă o prestație slabă a lui George Florescu și compania.

La finalul jocului de la Pitești, Adrian Falub a pus eșecul pe seama șocului resimțit de elevii săi după încasarea celor două goluri în primele 21 de minute. Acesta a fost nemulțumit de atacanții săi și de faptul că nu au putut să desfacă defensiva gazdelor.

„Am început meciul foarte bine, după părerea mea. Am avut controlul jocului și am luat două goluri destul de repede din două mingi aruncate în careu. Este inacceptabil pentru o echipă care își propune să câștige meciurile, să nu câștige în deplasare. Cred că acolo s-a scris istoria meciului, la cele două faze. Nu erau un real pericol pentru noi fazele alea. Pe urmă am încercat să jucăm, am avut posesie. Chiar dacă nu ne-am creat ocazii mari de gol, noi am dus mingea până în 20 de metri. Apoi nu am mai avut soluții, pentru că atacanții s-au mișcat foarte puțin. A doua repriză a fost controlată în totalitate de noi. Poate singura noastră șansă de a pleca cu un rezultat bun era dacă reușeam să marcăm mai repede. Argeșul s-a apărat bine și nu am reușit să desfacem apărarea. Până la urmă au câștigat meritat. La 2-0 este greu să revenim împotriva unei echipe care joacă cu o apărare în cinci și cu patru mijlocași. Practic un 5-4-1 pe faza defensivă. Este greu să-i desfaci. Aveam nevoie de fotbaliști care să joace foarte bine între linii, ceea ce n-am avut”, a spus Falub.

Antrenorul ardelenilor consideră că lupta pentru promovare rămâne deschisă și se va da până în ultimele etape. „Lupta la promovare rămâne în continuare deschisă. Acum pe primele două locuri sunt două echipe la care nu ne așteptam. Cred că le va fi și lor greu să rămână acolo (n.r. – Clinceni și Snagov). Părerea mea este că într-o luptă pe termen lung, tot echipele care își propuseseră la început promovarea vor ajunge în frunte. Este greu să reziști într-un campionat cu 38 de meciuri. Pe mine mă interesează ceea ce facem noi. Mergem acasă și ne pregătim să batem Petrolul duminică”, a mai spus Adrian Falub.

După șapte etape, „U” Cluj se află pe locul 8, cu 12 puncte. Duminică, de la ora 18:00, joacă pe teren propriu cu Petrolul.

Marius ANGHEL 18 Sep. 2018, 16:39 Campionat
Pe aceeași temă