Falub, după ce „U” Cluj a obținut prima victorie în deplasare în acest sezon. „Știm ce trebuie să facem ca să ne revenim. Cele trei puncte ne mențin în lupta pentru promovare”

Marius ANGHEL 11 Oct. 2018, 14:46 Campionat

„U” Cluj a reușit în etapa intermediară să obțină prima victorie în meciurile din deplasare desfășurate în acest sezon al Ligii 2. Echipa lui Adrian Falub a deschis rapid scorul în partida de la Constanța cu SSC Farul, prin Dorin Goga (7 – pen.), a rămas în inferioritate, Iuliu Hațiegan (34) fiind eliminat pentru cumul de cartonașe galbene, însă acest lucru nu a afectat jocul. În partea secundă, ardelenii au mai punctat de două ori în inferioritate, prin Octavian Ursu (55) și George Florescu (80), obținând astfel un succes la scor de neprezentare (3-0).

Astfel, după trei înfrângeri consecutive în deplasare, „U” Cluj leagă două rezultate pozitive. La Mioveni a scos un 1-1, iar pe Farul a învins-o la revenirea la Constanța, cu 3-0. La general, în ultimele patru etape, „Șepcile roșii” au înregistrat două victorii și două egaluri, dar Adrian Falub vorbește despre dorința de a lega trei succese consecutive pentru ca echipa sa să intre pe un făgaș normal.

Succesul cu SSC Farul i s-a părut unul normal. „Cred că este o victorie meritată pentru noi. Avea nevoie de trei puncte în condițiile în care am avut probleme în ultimul nostru meci acasă. Am luat trei puncte împotriva unei echipe care a avut entuziasm, a început bine jocul. Am controlat meciul din punct de vedere tactic foarte bine, am știut să absorbim foarte bine presiunea lor și să speculăm foarte bine punctele noastre forte, adică viteza pe care am avut-o pe benzi. Până la urmă, victoria noastră este meritată. Nu pot decât să îmi felicit jucătorii, pentru că în condițiile date, un drum lung și după un egal acasă, trei puncte sunt foarte importante și ne mențin în lupta pentru promovare și dacă nu reușeam să câștigăm aici aveam dificultăți. Așa, suntem încă în lupta pentru promovare și ne vom bate până la final”, a concluzionat Falub.

Cât despre lupta pentru promovare, antrenorul Universității le vede pe ilfovenele Snagov și Clinceni ca favorite în acest moment.

„Primele favorite în momentul de față sunt Snagovul și Clinceniul, care sunt pe primele locuri. Dacă la începutul campionatului, toată lumea dădea favorite Petrolul și U Cluj, clasamentul, astăzi, spune altceva. Noi trebuie să ne reorganizăm, să ne regrupăm din mers, pentru că am început campionatul prost, am avut fluctuații. Știm din ce cauză, știm ce trebuie să facem ca să ne revenim și cred că avem nevoie de o serie de două-trei victorii consecutive și atunci lucrurile se vor schimba și la noi. Dar, deocamdată, principalele favorite sunt Snagovul și Clinceniul”, a mai declarat Adrian Falub.

După 11 etape, Universitatea Cluj se află pe locul 6, cu 20 de puncte. Sâmbătă, de la ora 20:30, „U” joacă pe teren propriu cu Dacia Unirea Brăila, ultima clasată.

Foto: fb FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 11 Oct. 2018, 14:46 Campionat
Pe aceeași temă