Falub: „Ar fi o greșeală să ne considerăm de pe acum promovați”

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 12 May. 2014, 15:30 Campionat
Falub:**

În ultima etapă din turul play-off-ului ligii secunde de fotbal, în seria a II-a, ASA Târgu Mureș a obținut sâmbătă victoria pe teren propriu, 1-0 (0-0) cu FC Olt Slatina. Unicul gol al partidei a fost înscris de Amauri, în minutul 70. Este a cincea victorie din tot atâtea partide disputate în play-off și echipa mureșeană.

Deși nu a strălucit, echipa lui Adrian Falub s-a impus fără mari probleme în fața singurei echipe care nu a reușit să obțină vreun punct după încheierea sezonului regulat. Cu toate că și-a creat câteva ocazii de a deschide scorul, roș-albaștrii au intrat la vestiare fără gol. Primele șuturi pe poarta oltenilor au fost expediate de Verdeș, a cărui execuție spre colțul lung a fost scoasă de Mogoșanu, iar Hanca nu a nimerit cadrul porții, iar când l-a găsit, portarul oaspeților a reținut, la fel și pe cele ale lui Sepsi și Ndoye. Slătinenii au reușit să pericliteze poarta lui Stăncioiu spre finalul reprizei prin Căpățână și Ciobanu, care au trimis peste, iar cel al lui Marincău a fost reținut.

Asaltul a continuat, golul a căzut târziu

La reluare, Ndoye a trimis plasat, dar portarul Oltului a scos de la vinclu. După ce Alex Dan și-a încercat și el șansa, trimițând însă peste poartă, Ndoye îl imită în minutul 69. După numai un minut, mureșenii reușesc deschiderea scorului. Hora a pătruns pe partea dreaptă și a trimis o minge la întâlnire, unde a venit Amauri și a trimis în plasă din careul mic.

Până la final ASA s-a mulțumit să păstreze rezultatul, iar oaspeții să limiteze scorul. Dacă FC Olt face deja doar figurație în acest final de sezon, mulțumindu-se cu calificarea în play-off, mureșenii mai fac un pas important spre prima scenă, profitând de cele două remize înregistrate dimineață de contracandidate. La cererea suporterilor, spre finalul partidei a reintrat și fostul căpitan al ASA, Szilagyi, care a activat în locul lui Voiculeț, la mijlocul terenului.

Au evoluat formațiile: ASA: Stăncioiu – Hanca, Vârtic, Bejan, Sepsi, Hora, Al. Dan, NDoye, Voiculeț (”75 Szilagyi), Amauri (”89 Onicaș), Verdeș (”61 Ologu). FC Olt: Mogoșanu – Giurcă (”46 Siminic), Crușoveanu, Gligor, Covalschi, A. Pavel, Ignea, M. Căpățână, Cr. Ciobanu (”76 Ștefan), Bancu (”86 Șcheau), Marincău.

La finalul partidei, ambii antrenori s-au arătat parțial mulțimiți de jocul echipei lor și chiar de rezultat. „Venim după două jocuri foarte grele în numai câteva zile și mă așteptam să avem un meci greu. Deși este pe ultimul loc, FC Olt poate fi un adversar foarte incomod și, deși am obținut cele trei puncte, sunt de părere că am făcut cel mai slab meci din play-off. Problema mai este și că era greu ca jucătorii să fie atât de motivați după victoriile importante cu Craiova și la Bistrița. Deși ne-am distanțat în fruntea clasamentului, ar fi o greșeală să ne considerăm de pe acum promovați. Mai sunt destule puncte în joc și va trebui să tratăm meciurile care ne-au mai rămas cu mare atenție și seriozitate”, a declarat tehnicianul mureșenilor, Adrian Falub.

De cealaltă parte, antrenorul celor de la FC Olt, Dan Oprescu, s-a arătat mulțumit de felul în care s-au dăruit jucătorii în teren. „Sunt mulțumit de felul în care a luptat echipa mea și în mare parte am reușit ceea ce ne-am propus, să-i ținem departe de poarta noastră, să-i blocăm la jumătatea terenului, încercând să-i surprindem pe contraatac. Avem mulți jucători foarte tineri în lot, dar am dovedit astăzi că putem ține piept și principalei favorite”, a spus tehnicianul.

Cu această a cincea victorie consecutivă, mureșenii s-au distanțat cu 30 de puncte la 6 de CS U Craiova, 9 de Gloria Bistrița și va juca în etapa viitoare, prima a returului sâmbătă, 17 mai, la Metalul Reșița, care se află la egalitate cu CSM Râmnicu Vâlcea, cu 20 puncte, în timp ce FC Olt a rămas cu doar 9.

Articol scris de Mihai VEREȘ

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 12 May. 2014, 15:30 Campionat
Pe aceeași temă