Falub admite: „Nu e o atmosferă extraordinară în vestiar, dar lucrurile nu sunt pe atât de grave pe cât s-a vorbit”. Antrenorul și-ar dori câteva întăriri

Autori: Adrian MUJEA, Marius ANGHEL Publicat: 14 Sep. 2017, 19:44 Actualizat: 18 Sep. 2017, 13:28 Campionat

În ziua în care și-a dat demisia din funcția de antrenor al UTA-ei, Adrian Mihalcea a spus cu subiect și predicat despre jucători că: „Ori au uitat să joace fotbal, ori l-au păcălit atât de bine, ori…Iubire cu forța nu se poate”. Teoretic, Adrian Falub se confruntă, cel puțin până nu-și impune cu totul stilul la echipa arădeană, cu aceeași situație, mai ales că la Afumați a existat un episod puțin neplăcut remarcat și de antrenorul gazdelor, Vasile Neagu. „De la distanța la care eram nu am observat la fel de bine ca antrenorul de la Afumați. Cred că se referea la acel reproș al lui Ciucă la adresa lui Curtuiuș pentru a-i corecta poziția în zid la o fază fixă în apărare, căci altceva nu a fost. Nu a fost nicio ceartă, ci o simplă discuție”, a explicat, astăzi, „principalul” arădenilor înainte meciului de sâmbătă, de la Șiria, cu Dunărea Călărași.

Oricum, Falub scoate din calcul o scindare a vestiarului, dar, pe de altă parte, recunoaște: „Astăzi, relațiile nu sunt cele mai cordiale în vestiar, nu e o atmosferă extraordinară. Așa e la orice schimbare de antrenor, unora le pare bine, altora rău, dar, până la urmă toată lumea știe că rezultatele sunt cele care îți aduc încredere și o atmosferă bună. Oricum, lucrurile nu sunt atât de grave pe cât s-a vorbit. Adică nu e o situație ce nu poate fi gestionată. Sunt sigur, însă, că o victorie cu Călărași ar liniști de tot lucrurile și din aceast cauză, pe lângă puncte, ar fi foarte important să câștigăm sâmbătă”.

Falub ar mai întări trei posturi la UTA, dar s-ar mulțumi și cu un atacant, poate doi

Au trecut trei săptămâni pline de când UTA s-a despărțit amiabil de Dan Roman, Ștefan Grigorie și Izet Ajrullahu, dar și de la accidentarea serioasă a lui Prună. Practic, gruparea arădeană a rămas dintr-un foc fără patru soluțiile ofensive gândite de Adrian Mihalcea, jucători care au făcut toată pregătirea de vară și de care acum noul tehnician nu mai dispune. Peste toate, s-a adăugat și accidentarea ceva mai recentă a lui Sorin Strătilă, astfel că Adrian Falub se gădesște în situația de a-și număra oamenii de atac.

Practic, cel mai deficitar post este cel de vârf de careu, acolo unde Marius Curtuiuș e singur și fără concurență pe post. „Am următit destul de mulți jucători și am dori cel puțin un atacant, dacă nu doi, dar nu am găsit încă omul potrivit. Deocamdată, orice sistem de joc folosim, va fi unul cu un singur atacant”, a menționat „principalul” arădenilor.

Întrebat dacă nu și-ar dori fotbaliști și pe alte posturi în afara atacanților, Adrian Falub a adăugat: „Într-adevăr, ar mai fi nevoie de încă un mijlocaș central și un mijlocaș stânga. Pe această ultimă poziție avem doar fotbaliști de picior drept, care nu se simt prea bine acolo, dar nu ne facem iluzii că putem transfera jucători foarte buni acum. Până la urmă, m-aș mulțumi și cu încă un atacant, dar cântărim bine, căci vrem să ne ajute ei pe noi și nu invers. Nu îl vrem aici doar să fie la număr. Ideal ar fi să aducem un român, care ar știi ceea ce înseamnă UTA, cum se joacă la nivelul Ligii a 2-a și e obișnuit cu clima sau alimentația, dar rămâne de văzut dacă vom găsi măcar unul. Nu e chiar atât de simplu, căci la ora asta mai putem lua doar jucători liberi de contract, de o calitate nu prea ridicată și, probabil, nu foarte pregătiți din punct de vedere fizic, dar – poate – avem noroc”.

Vă reamintim că perioada de transferuri în România s-a încheiat pe 4 septembrie, dată la care UTA nu avea un antrenor principal după despărțirea de Adrian Mihalcea. În acest moment, se mai pot transfera doar fotbaliști liberi de contract sau având statut de amatori.

Sursa: Sport Arad

Autori: Adrian MUJEA, Marius ANGHEL Publicat: 14 Sep. 2017, 19:44 Actualizat: 18 Sep. 2017, 13:28 Campionat
Pe aceeași temă