EXCLUSIV | Oficialii clubului „U” Cluj au decis! Ce se întâmplă cu Bogdan Lobonț, după o nouă ședință

UPDATE | Conducerea clubului „U” Cluj s-a reunit luni, după ce echipa a suferit două înfrângeri consecutive în Liga 2. Din informațiile ProSport, șefii „Șepcilor roșii” au decis ca Bogdan Lobonț să rămână antrenorul principal, dar fostul mare portar va fi ajutat de Mircea Cojocaru.

Cel care a condus echipa ca interimar până la sosirea lui „Lobby” a fost trecut în plan secund în ultima perioadă, după instalarea lui Lobonț. Consiliul Director a fost convocat duminică, iar oficialii au propus promovarea lui Mircea Cojocaru în funcția de director tehnic. Astăzi, într-o nouă ședință care a avut loc la club, Lobonț și-ar fi dat acordul pentru a continua în această formulă.

Suporterii au cerut cu vehemență readucerea în prim-plan a lui Mircea Cojocaru, mai ales după ultimele rezultate în Liga 2. În ultimele trei etape, „U” Cluj a obținut un singur punct. „Șepcile Roșii” au remizat cu FC Argeș, după care au pierdut cu Petrolul, scor 1-0, respectiv cu CS Miovei, scor 2-1.

Chiar dacă a fost păstrat în funcție, Lobonț a primit un mesaj clar din partea conducerii: nu mai are voie să facă pași greșiți. „Pisica” va avea liniște după ce va readuce echipa pe podium. Orice pas greșit, în următoarea perioadă, ar putea agita și mai mult apele la „U”.


 

Știrea inițială: A fost multă tensiune în birourile Universității Cluj, în cele 24 de ore de după eșecul cu CS Mioveni (scor 1-2). Cu doar un punct în ultimele trei partide, fanii i-au cerut demisia lui Bogdan Lobonț în timpul jocului cu argeșenii și i-au scandat numele lui Mircea Cojocaru, antrenorul care a asigurat interimatul după demiterea lui Adrian Falub.

Mulți dintre suporteri n-au fost de acord cu numirea fostului portar, după seria bună cu Mircea Cojocaru pe bancă, iar ultimele jocuri le-au alimentat temerile. Pentru a nu rata promovarea, oficialii clujenilor au convocat, ieri, Consiliul Director și au discutat inclusiv despre numirea altui antrenor. În final, aceștia au decis să ia o decizie care să mai relaxeze spiritele între echipă și suporteri și prin care să-i ofere încredere și lui Bogdan Lobonț.

S-a decis ca Mircea Cojocaru, acum metodist în stafful tehnic, să revină în funcția de director tehnic și să fie sfătuitorul antrenorului principal, informația aflată de site-ul suporterilor, numaiu.ro.

Cei doi ar trebui să conlucreze, dar, astăzi, se așteaptă răspunsul lor. Este de văzut dacă Lobonț va accepta un „supervizor” și dacă Mircea Cojocaru va accepta să se întoarcă pe bancă în cazul în care Lobonț demisionează.

Chiar și în această situație, actualul antrenor este obligat să câștige următorul meci, cu Daco-Getica, marți, de la ora 17:30, la București, pentru a-și păstra liniștea.

„Responsabilitatea îmi aparține în totalitate, îmi asum toate rezultatele, în special pe cele negative! Reacția suporterilor este normală, dar nu plec nicăieri. Sunt conștient că sunt la început de drum, că nu am experiență, e ca și cum aș fi debutat în cariera de fotbalist, la 19 ani. Experiența se acumulează greșind, greșeala face parte din parcursul de creștere. Indiferent ce se întâmplă cu cariera mea, această experiență îmi va fi de folos. În fiecare zi experimentăm lucruri din care avem cu toții de învățat, atât eu, cât și staff-ul meu și jucătorii”, a spus Bogdan Lobonț, referitor la scandările suporterilor la adresa sa, la finalul meciului cu CS Mioveni.

Înfrângerea suferită de „U” Cluj pe teren propriu cu CS Mioveni (1-2) i-a coborât pe clujeni de pe locul 3 pe locul 5 la finalul etapei a 28-a. Trupa manageriată de Ioan Ovidiu Sabău are 57 de puncte și se află la șapte puncte în spatele liderului Academica Clinceni și la trei sub Chindia, a doua clasată pe locurile promovabile direct.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: CJSport

Pe aceeași temă