EXCLUSIV | Erik Lincar neagă cu vehemență că merge la FC Hermannstadt: „Nu mi-aș putea permite așa ceva.” Care e situația sa la Turris-Oltul, unde și-a anunțat demisia

Marius ANGHEL 30 Sep. 2019, 18:55 Campionat
EXCLUSIV | Erik Lincar neagă cu vehemență că merge la FC Hermannstadt:

Plecarea lui Costel Enache de la FC Hermmanstadt, confirmată astăzi printr-un comunicat de clubul sibian, a dat naștere mai multor discuții privind înlocuitorul său. Oferit drept variantă aproape sigură, Erik Lincar a discutat cu ProSport și a infirmat cu tărie că numele său poate fi luat în calculat la acest moment pentru banca tehnică a ocupantei locului 12 în Liga 1.

„Nu știu de unde au apărut aceste informații. Chiar acum îmi transmitea un prieten pe WhatsApp câteva articole și nu îmi venea să cred”, a fost prima reacție a tehnicianului care a făcut furori în ultimul an pe banca celor de la Turris-Oltul Turnu Măgurele, echipă pe care a promovat-o în premieră în Liga 2, iar după nouă etape se situează cu ea pe primul loc în eșalonul secund.

„Nu mai sunt pe aceeași lungime de undă cu președintele”

Tehnicianul în vârstă de 40 de ani a explicat exact situația în care se află și susține că, în acest moment, este sub contract cu liderul Ligii 2 și că, momentan, nu s-a gândit la o alternativă pentru viitorul apropiat. Lincar a cerut rezilierea amiabilă după meciul de sâmbătă, pierdut cu 2-3 la Pitești, cu Campionii FC Argeș, și spune că această decizie a sa nu are nicio legătură cu vreo altă ofertă primită.

„Eu sunt încă angajat al clubului din Turnu Măgurele. Da, i-am anunțat că vreau să plec, e adevărat. Dar această reziliere pe care eu mi-o doresc nu are legătură cu vreo altă ofertă. Nici măcar cu rezultatele recente, pentru că în afara meciului cu FC Argeș, unde echipa nu s-a ridicat la valoarea ei, în rest am jucat un fotbal bun. Dar pot să zic că nu mai sunt pe aceeași lungime de undă cu președintele și tocmai de aceea am decis să cer rezilierea. Atât”, a continuat Lincar în discuția cu reporterul ProSport.

Acesta a ținut să lămurească și zvonurile care l-au așezat deja pe banca celor de la FC Hermmanstadt, acolo de unde Costel Enache și-a oficializat deja plecarea.

„Vă spun cu toată sinceritatea, nu am discutat cu nimeni de la Sibiu. Și nu doar de la Sibiu, de la nicio echipă. Până când eu nu voi fi un antrenor liber de contract, nu mi-aș putea permite așa ceva. Eu am anumite principii și vreau să le respect”, a mai spus Lincar.

Erik Lincar o antrenează pe Turris-Oltul Turnu Măgurele din luna iulie 2018, echipă pe care a promovat-o în Liga 2, care, acum, se află pe locul 1, poziție pe care o ocupă de cinci etape din nouă.

În cariera sa de antrenor principal, Erik Lincar a condus echipele: Inter Clinceni, Viitorul Toporu, Callatis Mangalia, FC Hunedoara, Damila Măciuca, Delta Tulcea, CS U Craiova, CSM Râmnicu Vâlcea, Luceafărul Oradea și Academica Clinceni. Ca secund, a fost în loturile echipelor de Liga 1 Concordia Chiajna și Juventus București. Lincar a reușit trei promovări în Liga a 2-a ca antrenor, cu Callatis, Damila și Turris-Oltul.

Articol scris de Nicu BĂ‚DESCU
Foto: FC Turris Turnu Măgurele

Marius ANGHEL 30 Sep. 2019, 18:55 Campionat
Pe aceeași temă