EXCLUSIV | Bogdan Andone revine ca antrenor la Liga 2. Clubul unde tocmai a fost numit. „Voi face o echipă care va crea probleme multora”

Rămasă în campionat cu noroc, după ce CS Afumați a decis in extremis să se retragă în Liga 3, echipa bucureșteană Metaloglobus nu va continua cu antrenorul Alin Chița la a doua prezență consecutivă în Liga 2, cel care fusese numit la începutul anului 2018 în locul lui Bogdan Argeș Vintilă. Contractul cu acesta a expirat odată cu încheiarea sezonului, din care, sportiv, s-a retrogradat.

Metaloglobus s-a reunit și a fost condusă două săptămâni de antrenorii secunzi Marian Vlad și Gigel Coman. De astăzi, însă, are un nou antrenor principal. Președintele Marius Burcă a optat pentru un nou tehnician tânăr, unul care a confirmat până acum la nivelul eșalonului secund, unde a mai condus două echipe, pe Olimpia Satu Mare și ASU Politehnica Timișoara. De ambele s-a despărțit cu lacrimi, însă au fost alegeri pe care le-a considerat bune pentru el.

Este vorba despre Bogdan Andone (43 de ani), fost jucător la Corvinul, Sportul, Rapid, Farul, Oțelul sau Apollon. Fostul mijlocaș ofensiv a bătut palma cu președintele clubului Metaloglobus și se află acum la a treia experiență ca antrenor principal în cariera sa.

„În alegerea mea a contat faptul că a lucrat la Liga a 2-a, cunoaște Liga a 2-a, a fost la începutul sezonului la ASU Poli Timișoara, acum doi ani de zile la Olimpia Satu Mare, a avut rezultate peste tot, așa că eu zic că este suficient. Asta a contat în alegerea mea. A semnat pe un an de zile, cu obiectiv de clasarea de la locul 10 în sus”, a spus, pentru Liga2.ro, Marius Burcă.

Andone s-a limitat să spună, deocamdată, doar că are foarte multă treabă la noua sa echipă. „Vreau să-i mulțumesc domnului președinte Marius Burcă, în primul rând, pentru că mi-a acordat această șansă și a avut încredere în mine. Avem foarte mult de muncă. Vreau să mă limitez aici, fiindcă avem foarte mult de muncă, ne așteaptă un sezon extrem de dificil, dar sunt convins că, dacă vom reuși să luăm jucătorii pe care noi îi dorim și cu care suntem în discuții, ușor, ușor, vom face o echipă care va crea probleme multor cluburi. Voi face o echipă care va juca un fotbal plăcut”, a declarat, pentru Liga2.ro, Bogdan Andone.

Ca antrenor principal, Bogdan Andone a condus-o pe Olimpia Satu Mare în perioada iulie 2016 – iunie 2017, iar pe ASU Poli Timișoara în perioada iunie 2017 – martie 2018. La ambele echipe a reușit să ridice nivelul în prima fază, însă, după ce au apărut probleme financiare, rezultate au început să scârțâie. Totuși, a avut clasări bune atât la Satu Mare, cât și la Timișoara.

Lotul pentru noul sezon nu va mai fi făcut cu sufletul

De luni, Metaloglobus intră în cantonament la propria bază sportivă, fiindcă are de pus la punct lotul pentru o nouă participare în campionatul Ligii 2, una care până acum o săptămână părea imposibilă. Echipa din Capitală a încheiat sezonul recent pe locul 16, la egalitate cu Dacia Unirea (15), însă brăilenii au stat mai bine la rezultate directe și s-au clasat pe primul loc de deasupra zonei retrogradabile. Miercuri, de la ora 11:00, are primul amical sub comanda lui Bogdan Andone, la SC Popești Leordeni, echipă din Liga 3.

Despre lot, președintele Marius Burcă schimbă tactica pentru acest sezon și spune că nu va mai gândi la fel de mult cu sufletul. „Veți vedea că, ușor, ușor, o să aduc jucători și o să schimbăm fața echipei, față de ce a fost sezonul trecut. Nu pot da, deocamdată, nume de fotbaliști pe care vreau să-i aduc. Sezonul trecut am gândit cu sufletul foarte mult și am spus că, în momentul în care, jucătorii au promovat, este logic și normal să le dau o șansă la Liga a 2-a. Dar, m-am înșelat în privința anumitor jucători”, a mai spus Burcă.

În prima etapă a noului sezon, care începe pe 4 august, Metaloglobus are o deplasare infernală, la Târgu Mureș, acolo unde va juca împotriva echipei Universitatea Cluj, una dintre principalele favorite la obținerea promovării. Motivul pentru care partida se joacă la Târgu Mureș și nu la Cluj-Napoca îl puteți citi în articolul de AICI.

VEZI programul competițional pentru noul sezon al Metaloglobusului

Articol scris de Marius ANGHEL

 

Pe aceeași temă