Erik Lincar nu se sperie de Rapid sau locul pe care îl ocupă în clasament, ci mai degrabă de arbitraj: „Ne dorim să fie unul corect.” Turris are victorii pe linie cu giuleștenii

Marius ANGHEL 24 Feb. 2020, 18:23 Campionat
Erik Lincar nu se sperie de Rapid sau locul pe care îl ocupă în clasament, ci mai degrabă de arbitraj:

Etapa a 22-a a Ligii 2, prima programată în 2020, se încheie chiar cu derby-ul rundei. Meciul dintre Rapid (locul 3) și Turris Oltul turnu Măgurele (locul 5, înainte de reluarea campionatului, acum locul 6) se joacă marți seară, de la ora 19:00, în premieră pe stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari. Cele două echipa s-au mai întâlnit de două ori până acum în istoria lor, o dată în Cupa României și altă dată în turul acestui sezon, teleormănenii câștigând de fiecare dată.

În precedentele două jocuri directe dintre Turris Oltul și Rapid, echipa din Turnu Măgurele s-a impus de fiecare dată. Prima dată a făcut-o în vara lui 2018, când a câștigat în Giulești cu 2-0 în Cupa României, iar în turul acestui sezon de Liga 2 s-a impus la Turnu Măgurele cu 3-1. Pe banca teleormănenilor s-a aflat în ambele rânduri Erik Lincar, în timp ce la Rapid a fost Constantin Schumacher, respectiv Daniel Pancu.

Înaintea celei de-a treia întâlniri, Rapid are trei puncte în plus în clasament, însă Turris și l-a recâștigat pe Erik Lincar, antrenor care plecase după etapa a 9-a, a pregătit-o apoi pe Concordia Chiajna în etapele 11-21, iar acum a revenit pe bancă și se va afla la un nou debut la echipa pe care a promovat-o în premieră în Liga 2.

Erik Lincar: „Sunt foarte importante primele patru sau cinci etape. În special primul joc, cu Rapid”

Lincar o vede favorită pe Rapid în acest meci. Antrenorul își face însă griji în privința corectitudinii arbitrajului.

„Ne propunem să terminăm mai sus decât locul pe care ne aflăm acum. Consider că sunt foarte importante primele patru sau cinci etape. În special primul joc, cu Rapid. Este favorită prin prisma locului în clasament, dar nu ne sperie. Ne dorim să avem un arbitraj corect, așa cum nu s-a întâmplat la ultimul meu joc de la Chiajna, când au înscris prin trei situații discutabile (n.r. – ultimul meci al său la Concordia a fost chiar cu Rapid, pierdut cu 3-1). Au fost remarcate de toată lumea, nu mai e cazul să facem acum o analiză”, a spus Lincar la DigiSport.

În această iarnă, Turris Oltul s-a pregătit pe plan local sau într-un cantonament efectuat la Izvorani, în Ilfov. În meciurile amicale a înregistrat șapte victorii și două înfrângeri.

„Noi am făcut pregătirea în țară. Am făcut transferurile pe care le-am dorit. Consider că suntem o echipă mai puternică față de cum am fost la începutul campionatului. Mă bucur că nu avem prea mulți accidentați, concurența este foarte mare pe fiecare post și ne dorim foarte mult să avem anul acesta cât mai multe rezultate pozitive”, a mai declarat Erik Lincar.

Achizițiile echipei teleormănene pentru partea a doua a sezonului sunt: Tiberiu Serediuc (liber), Samson Nwabueze (Flacăra Horezu), Ionuț Cioinac (Petrolul), Dragoș Petrișor (Dinamo, împrumut), Albert Voinea (Ripensia), Daniel Vîlsan (Sport Team, împrumut) și Constantin Grăjdan (Leopold FC).

Meciul dintre Rapid și Turris Oltul e programat marți, de la ora 19:00, pe stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari, în etapa a 22-a a Ligii 2. Turris Oltul se situează pe locul 6, cu 32 de puncte, iar Rapid e pe 3, cu 35 de puncte.

În meciul tur, Rapid a condus la Turnu Măgurele prin golul lui Marian Drăghiceanu (39), iar Turris a întors scorul și a câștigat cu 3-1 după reușitele lui Silviu Pană (41), Dragoș Tescan (76) și Adrian Voicu (83).

Marius ANGHEL 24 Feb. 2020, 18:23 Campionat
Pe aceeași temă