Erik Lincar are viață grea la Chiajna: „Îmi pare rău că nu reușim să câștigăm puncte în deplasare.” Concordia a pierdut cu Ripensia

Anda DELIU, Marius ANGHEL 02 Nov. 2019, 18:31 Campionat
Erik Lincar are viață grea la Chiajna:**

Concordia Chiajna a pierdut, sâmbătă, după un meci cu o evoluție ștearsă la Timișoara, în fața Ripensiei, la scorul de 2-1. Momentan, cu un meci restant, cel cu UTA, ilfovenii, care anul trecut jucau în prima ligă, sunt pe locul 15. Antrenorul Erik Lincar spune că vrea mai multă atitudine în atac din partea fotbaliștilor săi pentru a lua puncte și din deplasare, unde stau foarte prost.

Lincar se aștepta la un meci greu cu Ripensia și a punctat că Dobrosavlevici a provocat penalty-ul din care s-a deschis scor nu neapărat la o fază tocmai periculoasă.

„Este adevărat că astăzi știam că și prin prisma terenului, a condițiilor de joc, va fi un meci de luptă, bazat pe anumite situații de concentrare. Cum a fost și penalty-ul pe care l-am încasat, tot așa, o situație care nu anunța prea multe. Eram siguri că se va marca gol din fază fixă. Până urmă, e bine că am reușit noi. Din păcate, a doua repriză, cred că nu prea am reușit să mai fim așa de combativi, iar cei de la Ripensia chiar și-au creat două trei ocazii foarte bune de a marca. Felicit echipa gazdă. Îmi pare rău că nu reușim în deplasare să câștigăm puncte”, a spus Lincar despre meci.

Chiajna e pe locul 15, dar ierarhia e echilibrată. Lincar știe că fotbaliștii săi trebuie să facă un final de an bun ca echipa să mai reintre în cărți pentru un obiectiv mai îndrăzneț. „Clasamentul este foarte echilibrat, orice victorie te poate urca multe locuri. […] Dar, până la urmă, mai sunt șase etape și trebuie să obținem maximul de pucte. Îmi doresc de la jucătorii mei să fie mult mai combativi, mult mai ambițioși, să-și dorească mult mai mult de la acest frumos sport”, a explicat tehnicianul, care în primele nouă etape s-a aflat pe banca celor de la Turris-Oltul.

Revenirea în Liga 1? „Pare foarte greu”

La început de sezon, când s-a pornit cu Laurențiu Diniță pe bancă, Chiajna spera să revină în Liga 1. Până acum, cele trei sferturi din tur jucate nu prea par să ducă spre acest deznodământ. Lincar spune că linia se va trage în iarnă. „Pare foarte greu. E dificil. Eu zic că în iarnă, după cele 21 de etape, fiecare va vedea exact în ce situație este, la câte puncte este de primul loc, și, atunci, fiecare echipă știe ce strategie va urma”, a spus Lincar, întrebat dacă clubul mai mizează pe promovare.

În următoarea etapă, Concordia Chiajna joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Sportul Snagov.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 02 Nov. 2019, 18:31 Campionat
Pe aceeași temă