Energeticianul a rămas din nou fără antrenor! Bogdan Andone a ales să fie „secundul” lui Mihai Teja la FCSB

Marius ANGHEL 10 Jan. 2019, 22:05 Campionat
Energeticianul a rămas din nou fără antrenor!** Bogdan Andone a ales să fie

Modificările din această iarnă din stafful tehnic al vicecampioanei FCSB duc la schimbări și la Energeticianul, echipa clasată pe locul 8 la finalul primei părți a Ligii 2. Formația de la Petroșani și-a pierdut antrenorul principal, pe Bogdan Andone (44 de ani), și va trebui să numească un nou staff pentru a cincea oară în acest sezon. Andone a acceptat propunerea lui Mihai Teja de a-i fi „secund” la clubul lui Gigi Becali.

Energeticianul a rămas din nou fără antrenor principal, însă, de această dacă, acesta nu a fost demis, ci a plecat de bună voie. Văzut cu propunerea de a face parte din stafful celei mai importante echipe din România, Bogdan Andone a acceptat și îi va fi secund lui Mihai Teja la FCSB. În schimb, clubul lui Nicolae Sarcină trebuie să caute un nou antrenor, pentru a cincea oară în acest sezon, după ce Cristian Dulca, George Zima și Marin Tudorache au condus și ei echipa, ultimii doi ca interimari.

Bogdan Andone, cunoscut ca rapidist, club la care a evoluat în cariera de jucător, a plecat joi în cantonamentul din Spania cu FCSB. Din stafful lui Mihai Teja mai fac parte Virgil Tudorache (antrenor secund), Marius Popa (antrenor portari), Marian Lupu, Horea Codorean (preparatori fizici) și Flavian Arămitu (medic).

În acest sezon, Andone a pregătit-o în primele zece etape pe Metaloglobus București (iulie – octombrie 2018), iar apoi a preluat-o pe Energeticianul (octombrie 2019 – ianuarie 2019), de care se desparte acum pentru a fi „secund” la FCSB. În cariera sa de antrenor le-a mai condus ca „principal” pe Olimpia Satu Mare (iulie 2016 – iunie 2017) și ASU Politehnica Timișoara (iunie 2017 – martie 2018). Mai înainte i-a fost antrenor secund lui Marius Șumudică la Astra și la Al Shaab, cu giurgiuvenii reușind să câștige titlul de campion.

În cele 11 meciuri în care a fost antrenată de Bogdan Andone, Energeticianul a obținut trei victorii, patru egaluri și patru înfrângeri. A lăsat echipa pe locul 8, cu 29 de puncte, mult sub așteptările conducerii, care spera la o promovare.

Energeticianul se va reuni luni, 14 ianuarie, de la ora 14:30, la stadionul Jiul din Petroșani, însă deocamdată nu are un antrenor principal. Pentru echipa finanțată de Nicolae Sarcină se anunță o perioadă plină de transferuri, după ce conducerea clubului a renunțat la mulți jucători. Portarii Horațiu Moldovan și Bogdan Miron, fundașii Cosmin Achim, Emil Ninu, Marius Tomozei și Dudu Drugă și mijlocașii Viorel Nicoară, Laurențiu Manole, Marian Stoenac, Călin Cristea și Cosmin Neagu au plecat de la echipa din Valea Jiului.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 10 Jan. 2019, 22:05 Campionat
Pe aceeași temă