„Echipa a jucat pe câte 10.000 de euro. Se plâng de bani, dar nu vor să-i ia”

Marius ANGHEL 13 Mar. 2014, 12:49 Campionat

FC Farul a înregistrat ieri prima înfrângere cu Ștefan Nanu antrenor. După două meciuri pe care „marinarii” le-au încheiat la egalitate, dar din care puteau scoate ușor câte trei puncte (1-1 cu CF Brăila în deplasare și 0-0 la Constanța cu FC Clinceni), ieri, în etapa a 19-a a Ligii a 2-a, au pierdut la scor, 0-4 (0-2), pe terenul echipei de pe locul secund, CSMS Iași, una dintre aspirantele la promovare. Au înscris Olah (31 – din penalty), Pălimaru (35), Herghelegiu (51) și L. Dobre (76).

Fariștii au comis mari erori la goluri, faza de la reușita a treia (în care ieșenii au lovit nestingheriți de două ori balonul cu capul în careu, în urma unui corner) fiind grăitoare. Nemulțumit de evoluția jucătorilor săi, Ștefan Nanu a reacționat cu înlocuiri imediate la două dintre golurile gazdelor.

În minutul 39, după punctul de 2-0 al lui CSMS Iași, i-a schimbat pe Buzea și Tothăzan, iar după ce Herghelegiu a punctat pentru 3-0 l-a înlocuit și pe Lădaru. Pe final, gazdele puteau majora scorul, dar portarul Puia și bara s-au opus la situațiile lui Dobre și Olah. Farul și-a creat prima ocazie abia în minutul 59, când Igiroșanu a speculat o ezitare a fundașului Crețu, a pătruns în careu, dar nu l-a putut învinge pe goal-keeper-ul advers dintr-o poziție foarte bună, de la 8 metri.
 
Aștepta mai mult de la oamenii experimentați
 
Patronul Farului, Giani Nedelcu, nu a mai ajuns la Iași, urmărind partida de la București, din fața televizorului. Ceea ce a văzut nu i-a picat însă bine deloc. „Niște leșinați. Au pretenții financiare, dar nu sunt în stare să tragă un șut pe poartă. Așteptam mai mult de la oameni cu experiență precum Apostol, Cristea sau Buzea. Nu le mai dau niciun ban până nu vor câștiga un meci. Atât cu Iași, cât și cu Clinceni, echipa a jucat pe câte 10.000 de euro. Se plâng de bani, dar nu vor să-i ia. Vor doar salarii, ca la uzină? Cum joacă, așa vor fi plătiți. Să se revanșeze sâmbătă, cu Unirea Slobozia”, a declarat, supărat, Giani Nedelcu.
 
Nicu Crețu a marcat pentru Gloria Buzău
 
În ciuda înfrângerii de la Iași, distanța dintre Farul și ultimul loc care asigură accesul în play-off, ocupat de Gloria Buzău, se menține la fel ca înaintea etapei, de un punct, „marinarii” având noroc că și echipa din Crâng a pierdut ieri, 1-2 (N. Crețu 75 / Bâtfoi 4, Gohoreanu 90+2) pe teren propriu cu ultima clasată, Dunărea Galați.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 13 Mar. 2014, 12:49 Campionat
Pe aceeași temă