„E foarte greu să ții piept Rapidului și 11 contra 11”. FC Clinceni, convinsă că altfel ar fi fost soarta meciului dacă Lung nu era eliminat

Marius ANGHEL 28 Feb. 2016, 19:55 Campionat

Echipele FC Academica Clinceni și Rapid București și-au consumat, duminică, la ora prânzului, a doua confruntare din acest sezon al Ligii 2. Despărțite în clasament de doar trei puncte, în favoarea giuleștenilor, cele două formații ce activează în Seria I și au ca obiectiv promovarea s-au întâlnit la Clinceni pentru a demonstra cine e mai bună sau cine e mai îndreptățită să facă pasul către Liga 1. Susținută din tribune de majoritatea suporterilor prezenți, FC Rapid a avut câștig de cauză, s-a impus cu 2-0 și a egalat din nou liderul Dunărea Călărași la puncte. Ilfovenii au pășit astfel cu stângul în 2016, cu o înfrângere pe teren propriu, și s-au distanțat la șase puncte de primele două clasate.

Rămasă în zece jucători din minutul 23, după o gafă a lui Pham Huy, care a pasat neglijent înapoi și l-a pus pe coechipierul Daniel Lung în situația de a-l faulta din postura de ultim apărător pe rapidistul Martin, FC Clinceni a trebuit să se adapteze situației și să facă față adversarului. În ciuda schimbării defensive a lui Laszlo Balint, Rapid a profitat destul de repede și a deschis scorul în minutul 38, atunci când Trandu, venit liber în centrul careului, a speculat mingea centrată din dreapta de Tudoran.

Partea a doua a jocului a fost controlată în mare parte de ilfoveni, care au fost lăsați să alerge după egalare. O și puteau face în minutul 53, însă Liviu Ganea a ratat, deși era singur și avea toată poarta goală în față. Nici introducerea lui Kuku în teren nu i-a adus Clinceniului golul mult sperat, care a venit însă tot la poarta lor. Cu zece minute înainte de final, după un atac prelungit al rapidiștilor, Nkoyi i-a pasat pe culoar lui Țîră, șutul acestuia a fost respins în lateral de Marinescu, iar Popa, venit din spate, a împins mingea în plasă de pe linia porții. Astfel s-a scris istoria celei de-a doua confruntări dintre FC Academica Clinceni și Rapid, viitoarele două, mult mai importante, urmând să se consume în play-off.

VEZI desfășurarea LIVE-TEXT a meciului de la Clinceni

Balint: „Nu am de făcut reproșuri echipei”

La finalul jocului, antrenorul ilfovenilor, Laszlo Balint, a declarat că soarta partidei a fost în mare hotărâtă odată cu eliminarea lui Daniel Lung. „În opinia mea, partida s-a decis în momentul eliminării lui Dani Lung, petrecută după o eroare individuală a lui Pham. Am rămas în inferioritate numerică încă din minutul 23, a trebuit să ne adaptăm noilor condiții și, chiar dacă am evoluat aproape toată partida cu un om în minus, cred că am avut momente bune de joc, o posesie bună și chiar perioade de dominare. Pham e un jucător sub vârstă, lipsit de experiența unor asemenea confruntări, iar la 19 ani astfel de erori se mai pot întâmpla. Nu am de făcut reproșuri echipei, atitudinea a fost bună, ne-am creat și ocazii, dar într-o partidă cu o asemenea încărcătură e dificil să te exprimi când ai un jucător mai puțin. Rapidul a avut în spate și galeria care a încurajat-o permanent, chiar dacă am evoluat pe teren propriu, am fost dominați sonor de suporterii giuleșteni. Referitor la schimbarea lui Liviu Ganea, ea nu a avut drept cauză acea ratare, ci faptul că el încă nu e la un potențial fizic care să-i permită să evolueze 90 de minute”, a spus Balint pentru pagina de Facebook a clubului din Clinceni.

Apostu: „Am punctat, poate, la impresia artistică, nu și pe tabela de marcaj, acolo unde contează cel mai mult”

Aceeași impresie după meci a avut-o și managerul general al lui FC Clinceni, Bogdan Apostu, însă crede că echipa ar fi arătat altfel cu Benzar, Patriche și Homei în teren. „Este o înfrângere venită pe fondul eliminării lui Daniel Lung din minutul 23, este foarte greu să ții piept Rapidului și 11 contra 11, și cu atât mai greu când evoluezi 70 de minute cu un om în minus. Chiar și așa, îi felicit pe jucători pentru atitudinea și determinarea de care au dat dovadă. În repriza secundă am fost în multe momente peste Rapid chiar și în zece oameni, dar este greu să emiți pretenții dacă nu marchezi. Am punctat, poate, la impresia artistică, nu și pe tabela de marcaj, acolo unde contează cel mai mult. Rapidul a știut să profite de oportunitățile avute și, spre deosebire de noi, au marcat atunci când au avut ocazia. Astăzi am fost obligați să jucăm cu Pham, din cauza lipsei lui Benzar și a obligativității de a avea doi jucători Under 19 pe teren. Probabil cu Benzar, Patriche și Homei vom arăta mult mai bine”, a spus Apostu.

„Să nu uităm de unde am plecat, e important să fim realiști”

Conducătorul ilfovenilor a vorbit și despre așteptările publicului, cârcotașii care deja au apărut după ce echipa a înregistrat rezultate bune până acum și a reamintit de unde s-a pornit în vară. „Am văzut unii oameni nemulțumiți prin tribune și încă vreo doi antrenori bucuroși, care-și frecau mâinile de fericire. În vară, atunci când ne-am înhămat la acest proiect, cu același buget pe care-l avem și acum, adică unul foarte mic pentru liga a doua, era pustiu pe la stadion, acum observ că sunt mulți care-și dau cu părerea. Să nu uităm de unde am plecat, e important să fim realiști, bine ancorați în realitate! Îi anunț pe toți că obiectivul echipei pentru acest sezon este calificarea în play-off, iar de acolo tot ce vom realiza va fi un plus pentru noi. Firește că dacă vom avea ocazia să promovăm, nu ne vom da în lături. Sunt convins că împreună cu reprezentanții noului finanțator, care a promis că va investi într-un proiect pe termen lung, ne vom lupta pentru locurile fruntașe”, a mai spus Bogdan Apostu.

FC ACADEMICA CLINCENI  0
RAPID BUCUREȘTI             2

Trandu ’38, I. Popa ’80

Marinescu (cpt.) – Pham Huy, A. Nițu, D. Lung, Fl. Ștefan – Bruno Martins, V. Olariu – Vențer, L. Ganea (Kuku ’57), Al. Neagu (Dobrosavlevici ’27) – Antohi (C. Gheorghe ’82)
Rezerve neutilizate: H. Iancu – V. Budeanu, Homei, Cr. Matei
Antrenor: Laszlo Balint
Eliminat: D. Lung ’23 (roșu direct)

Drăghia – N. Vasile (cpt.), Robuste, Fran Cruz, Fota – Trandu, Luque (Nkoyi ’72), R. Costin – Tudoran (G. Ganea ’90), M. Martin (Țîră ’73), I. Popa
Rezerve neutilizate: Botaș – Avrămia, Raiciu, Potecea
Antrenor: Dan Alexa

Foto: Răzvan Păsărică (FC Clinceni)

Marius ANGHEL 28 Feb. 2016, 19:55 Campionat
Pe aceeași temă