„E doar începutul, am promis că voi face totul să explodez și în Liga a 2-a”. Adrian Petre, gol și eliminare în meciul cu Foresta

Marius ANGHEL 14 Aug. 2016, 14:10 Campionat

Au trecut doar două etape, iar echipa fanion a Aradului dă trei marcatori, toți atacanți. Dennis Man e golgheter cu două reușite, acompaniat de Marius Curtuiuș și un alt junior, Adrian Petre. În sezonul trecut, vârful de 18 ani a înscris o singură dată, în etapa a 13-a, la Tărlungeni, iar acum a spart gheața chiar în runda secundă.

Fotbalistul crescut de Păcurar și Tisza a promis, de altfel, goluri și la seniori, căci la juniori a fost omul trofeelor (Cupa și Supercupa) câștigate de UTA în fața celor de la ACS Poli și Viitorul Constanța. Intrat pe teren în minutul 77, Petre a înscris golul siguranței arădene, după care a și restabilit egalitatea numerică după ce Avram fusese eliminat la gazde. Mai jos puteți citi un interviu acordat de tânărul atacant pentru Sport Arad.

– Adi, începi să arați că ești un om de cuvânt. Ai promis goluri, primul a venit încă din etapa a doua…
– Da și mă bucur enorm, mai ales că echipa a câștigat trei puncte importante după un start nu prea bun cu Vâlcea. Simt că e anul meu, am promis că voi face totul să explodez și în Liga a 2-a, iar acesta a doar începutul. Îmi propun să demonstrez chiar că merit un tricou de titular, sper ca următoarea reușită să fie din această postură.

– Cred că aștepți și ziua primului gol acasă, în fața suporterilor arădeni.
– Va mai întârzia puțin, dar nu mult. Sper doar să fiu sănătos, căci altfel sunt foarte motivat. Chiar simt că-mi voi ajuta mai mult echipa în acest sezon.

– Din patru goluri în 180 de minute, trei aparțin juniorilor…
– Eu zic că e un lucru îmbucurător, înseamnă că UTA și Aradul are viitor în generația noastră. Chiar mă bucur și pentru Dennis, e colegul și prietenul meu, între noi nu există nicio rivalitate la număr de goluri sau minute jucate. Atâta timp cât echipa câștigă, nimic nu mai contează.

– Și tot legat de voi, juniorii, Foresta nu a fost Israelul…
– Sigur, a fost neplăcut să pierdem dubla cu Israelul, dar sunt circumstanțe atenuante. Ne-am lipsit 7-8 jucători cu pretenții de titulari, iar pe acest fond echipa adversă a fost mai omogenă.

– Chiar dacă nu ai jucat numai un sfert de oră azi, cred că ai simțit cele aproape 180 de minute oficiale de marți și joi, în tricoul naționalei…
– Într-adevăr, cele trei meciuri oficiale în decurs de cinci zile, plus o deplasare cu trenul de 6-7 ore, îți fură puțin din energie. Sigur, nu am evoluat prea mult azi, însă o anumită greutate în picioare am simțit. Dar, până la urmă nu mai contează nimic dacă am înscris și punctele vin cu noi acasă.

– Tu mai vii și cu un cartonaș roșu ce te trimite în tribună etapa viitoare.
– Vă spun sincer că am dat în minge exact în momentul fluierului. Nu după, m-am și mirat că arbitrul îmi dă al doilea cartonaș galben. Îmi pare rău, căci îmi doream să joc cu Brăila, dar, până la urmă, sunt episoade din care învăț.

– Ai primit felicitări după meci, ceva special?
– Am primit multe mesaje și le mulțumesc celor care le-au trimis. Primul dintre ele a venit din parte lui Cipri Rus, când mi-am deschis telefonul era acolo. Chiar dacă lumea spune că poate eram concurenți pe post, aveam o relație specială, de prietenie. Și eu i-am trimis mesaje când nu eram la stadion și el marca goluri, el a făcut-o azi și-i mulțumesc. Sunt sigur că-și va găsi o echip bună, căci e un atacant pe care eu îl apreciez foarte mult.

CITEȘTE și: Man, la al doilea gol stagional din tot atâtea partide: „Am avut multe ocazii și portarul lor a prins o zi destul de bună”

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 14 Aug. 2016, 14:10 Campionat
Pe aceeași temă